Urbanovičs: Zatleru pārvēlēs ar lielu Saeimas atbalstu • IR.lv

Urbanovičs: Zatleru pārvēlēs ar lielu Saeimas atbalstu

17
Saskaņas Centra līderis Jānis Urbanovičs. foto: Mārtiņš Zilgalvis, f64
Indra Sprance

SC līderis uzskata, ka koalīcija nespēs vienoties par citu Valsts prezidenta amata kandidātu

Pašreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers, visticamāk, tiks apstiprināts otram pilnvaru termiņam ar pārliecinošu balsu vairākumu Saeimā, uzskata apvienības “Saskaņas centrs” (SC) Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Urbanovičs Ir.lv asi kritizēja “Vienotības” iniciatīvu veidot īpašu komisiju, kas vērtētu prezidenta amata kandidātus. Pēc viņa domām, šādas komisijas izveides iniciatīva liecinot, ka šobrīd koalīcija nespējot vienoties par vienu kandidātu. “Vienotības” un Zaļo un zemnieku savienības nespēja šai jautājumā vienoties arī vēlāk nākšot tikai par labu Zatleram. 

“Mana prognoze ir tāda, ka viņi paspēlēsies, paspēlēsies un dos koalīcijas atbalstu Zatlera kungam, kas nozīmē, ka pat opozīcijā esošajiem būs bezjēdzīgi balsot pret un viņš iegūs ļoti daudz balsis, “ sacīja Urbanovičs, atzīmējot, ka arī apvienības “Par labu Latviju” politiķi jau publiski pauduši atbalstu Zatlera palikšanai amatā. 

SC līderis gan atzina, ka prezidenta izvēle nenodrošināšot Dombrovska valdības stabilitāti. “Es domāju, ka Dombrovska eksāmens būs divdaļīgs – šī konsolidācija, kas jāveic, un apsolījumi, ko par šo konsolidāciju viņš iegūs 2012.gada budžeta veidošanas jautājumos. Ja viņam izdosies iegūt pretimnākšanu, lai 2012.gadā tie darbi būtu maigāki un pretimnākšana notiktu arvien lielāka, tad viņš var nostrādāt visus četrus gadus, jo “zaļzemnieki” ir laimīgākā stāvoklī nekā jebkad ir bijuši, bet valdība var krist tikai no iekšienes,“ sacīja Urbanovičs. 

Jau vēstīts, ka Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (“Vienotība”)  nākusi klajā ar iniciatīvu veidot īpašu komisiju, kas vērtētu Valsts prezidenta kandidātus, šādā veidā izvairoties no līdzšinējās prakses, kad īstais Valsts prezidenta kandidāts tika nosaukts īsi pirms apstiprināšanas amatā. Politiķi par Zatlera kandidatūru vienojās slepenās sanāksmēs Rīgas Zoodārzā.

Komentāri (17)

janazakovica 18.01.2011. 03.20

urbanovicam iesplautu sejaa lielaka dala Latvijas cilveku.

+3
0
Atbildēt

0

janazakovica 17.01.2011. 21.25

zoo darza cilveki ir bija un bus vienoti.

+1
0
Atbildēt

1

    buchamona > janazakovica 18.01.2011. 08.52

    Vai starp “zoodarza cilveekiem” bija arii Zatlers? Vinjsh bija klaat shajaa “pagriides sanaaksmee”, Tu esi par to paarlicinaats, ka vinjsh par shaadu “sapulci” kaut ko zinaaja, kad piekrita kljuut par prezidentu?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

raimonds_bossltd 17.01.2011. 18.32

Būtu savādi, ja pēc tiem pazemojumiem ko viņš Latvijai nodarījis, staļinisti, Kononova mantinieki, SC, par zoodārza prezi nebalsotu.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu