Ceļi Kurzemē kļūst bīstami • IR.lv

Ceļi Kurzemē kļūst bīstami

31
foto: Elmārs Rudzītis, f64

Laika apstākļu dēļ šovakar tika atcelti vairāki starppilsētu autobusi

Šovakar pēcpusdienā sniega un vietām lietus dēļ ceļi Rīgā, tās apkārtnē un Kurzemes virzienā ir kļuvuši bīstami slideni.  Kā ziņo LETA, pašvaldību atbildīgie dienesti esot bijuši sagatavojušies šādai situācijai un ceļi tiek intensīvi kaisīti. 

Gaisa temperatūra piecos pēcpusdienā bija no mīnus 10 grādiem Latgalē līdz mīnus 1 grādam Kurzemē. Sinoptiķi jau ir brīdinājuši, ka vakarā gaidāms apledojums, kas turpināsies arī rītdien. 

Latvenergo Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis aģentūrai LETA vēstīja, ka uzņēmums ir gatavs valsts rietumu rajonos solītajam apledojumam. 

 

Komentāri (31)

Ēriks 11.05.2016. 15.29

Līdztiesība ir ideālais stāvoklis,kurš dabā nepastāv.Dzīvi nevar pabāzt zem šāda likuma,jo cilvēki ir ar dažādām īpašībām un spējām,un izlemt būtu tiesības tam,kuram konkrētajā dzīves nozarē vairāk resursu – zināšanu,pieredzes,ieinteresētības,spēka darba sekmīgai paveikšanai.Līdztiesībai nav nekāda sakara ar vardarbību,vardarbību izraisa cieņas trūkums pret partneri,apkārtējiem un vāji nervi.

Bet sociālā teorija ar sociālo dzimumu ir mēsls,lai pierādītu seksuālo noviržu normalitāti.Tā kā no bioloģijas viedokļa to izdarīt nav iespējams,tiek mēģināts to iepīt socālajā dzejā,lai cilvēkiem ”pūderētu” smadzenes.

+13
-7
Atbildēt

17

    tara > Ēriks 13.05.2016. 19.46

    Ērik, ja vecāki ir tik dumji, ka nenoliek etiķa esenci bērnam nepieejamā vietā, tad tad vecākiem NAV ZINĀŠANU!!!

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    tara > Ēriks 15.05.2016. 19.13

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Ēriks 15.05.2016. 18.28

    Labas attiecības veidojas uz cieņas,kultūras,labsirdības,spējas klausīties un citām jaukām cilvēku īpašībām,ar likumu noteikta līdztiesība neko nedod,ja mums otra cilvēka rakstura īpašības ir nepatīkamas un nepieņemamas.Arī likumi nenovērš vardarbību,ja nav novērsti cēloņi – zema saskarsmes kultūra,neizglītotība.Tieši kultūra un izglītība ir prioritāte,lai mazinātu vardarbību,bet izglītībā konvencija grib ievazāt maldīgas teorijas,kas panāks pretējo.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Ēriks 15.05.2016. 14.00

    Vai tad godīgums izslēdz vēlēšanos savu bērnu redzēt izaugam gudru,spriestspējīgu,kreatīvu un citādi pozitīvām īpašībām apveltītu?Un Jūs neko negribēsiet darīt,nekādi veicināt,ietekmēt notikumu gaitu,lai tas realizētos?Centieni iebīdīt bērnu darbības sfērā,kurā viņam nav spēju vai intereses,nav prāta darbs,gudrs,labu vēlošs ietekmēšanas lielmeistars tā nedarīs.Visu jau izšķir nevis tas,ka mēs atturamies ietekmēt procesus un labāk stāvam maliņā,moja hata s kraju,visu izšķir ietekmēšanas lielmeistara mērķi,ko tad tāds grib panākt.Arī vardarbība var būt ļoti dažāda,ja papētām tuvāk to,ar kādu mērķi vardarbība veikta.Es neesmu Lemberga fans,man ļoti nepatīk Vienotības darbošanās,esmu nacionālists pēc būtības,nācija ir vienība,kurai ir kopīgas vērtības un kura ,balstoties uz kopīgo pieredzi,atsijājot pelavas no graudiem,var attīstīt kultūru un labas cilvēciskas attiecības arvien augstākā kvalitātē.Visādas gendera teorijas nav izgājušas caur šo tautas pārbaudes sietu un nav akli pieņemamas,tāpat,kā marksisms-ļeņinisms un citi ismi.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Ēriks 15.05.2016. 12.46

    Joprojām īsti nesaproti,par ko runāju.Arī jaunais šahists,kurš trešoreiz piesēdies pie šaha dēļa,ir unikāla personība,bet viņam nav nekādas izredzes uzvarēt lielmeistaru,jo lielmeistaram ir pieredze un teorētiskas zināšanas.Arī tu sarunā ar bērnu esi tāds lielmeistars,kuram ir nesalīdzināmi lielākas iespējas ietekmēt bērnu,nekā bērnam tevi.Un panākt to,ko tu tur izrakstīji no maigās varas definīcijas – ”objekts maina savu rīcību/uzvedību kooptācijas ceļā, nejūtoties piespiests darīt to, ko no tā grib panākt”. Tu parādīji tikai to,ka tavi vecāki nav bijuši ietekmēšanas lielmeistari,cilvēki,kas dzīvo pēc šabloniem un instrukcijām,tādi nemaz nespēj būt,tas ir izslēgts.Viņiem nav bijuši resursi,lai tevi ietekmētu un tu pati jau agri bērnībā esi pieņēmusi lēmumus,tā nav līdztiesība,tā ir neatkarība.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    tara > Ēriks 13.05.2016. 16.05

    uz Ēriks

    Līdztiesība pastāv tur, kur attīsta kognitīvās spējas. Līdztiesība ir otra cilvēka brīvas gribas ievērošana, vienādu iespēju nodrošināšana.

    Līdztiesībai netic cilvēki, kuri nespēj risināt problēmas, nespēj pieņemt lēmumus, nav radoši, zinātkāri, nespēj iziet no savas komforta zonas, etc Arvvsakot, verdziski domājoši.

    Kapēc nespēj? Jo tā ir audzināti!

    Vardarbībai ir sakars ar līdztiesību arī vecāku un bērnu starpā. Tie vecāki, kuri uzskata bērnus par savu īpašumu, visbiežāk komunicē My way or highway stilā. Tadējādi audzinot nākamo nebrīvo, nedomājošo, resursiem bagāto pakļauties gribošo paaudzi. Tas ir pretdabiski, jo cilvēks savā būtībā ir brīvs!

    Ēriks saka, ka tiesības izlemt ir kādam ar resursiem…

    Šādu apgalvojumu par cilvēku attiecībām var ātri novest līdz absurdam. Piem. vīrietim (ar dzīvokli un mašinu) patīk sieviete un viņs to grib precēt. Sievietei nav ne dzivokļa, ne mašīnas, bet viņa vīrieti precēt negrib. Pēc Jūsu loģikas sanāk, ka lēmumu pieņems vīrietis, kuram ir resursi, pretēji sievietes gribai?! Absurds!!!

    Brīvo gribu Dievs ir devis visiem, gan sievietēm, gan vīriešiem.

    Mateja 19:4-6

    4 Bet Viņš atbildēja un sacīja: “Vai neesat lasījuši, ka Radītājs iesākumā tos radījis kā vīru un sievu,

    5 un sacīja: tādēļ cilvēks atstās tēvu un māti un pieķersies pie savas sievas; un šie divi būs viena miesa.-

    6 Tātad viņi nav vairs divi, bet viena miesa;

    Vienā miesā nevar būt kaut kas dominējošs. Vienā miesā viss ir lidzvērtīgs un līdztiesīgs.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    tara > Ēriks 13.05.2016. 21.15

    Ēriks …Es savam bērnam pacietīgi skaidroju, kas ir etiķa esence un visu parējo, kas var būt bīstams Un viņš ir gana gudrs, lai to saprastu. Man nekad nav bijis jāpiespiež bērns darīt kaut ko pret viņa gribu. Mēs vienmēr atradām veidu, kā vienoties.

    Bet tas prasa laiku, pacietību… daudz vieglāk ir uzbļaut vai iesist.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Ēriks 16.05.2016. 02.25

    Es pats esmu licis savā komentā šo saiti,izlasiet pati.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Ēriks 13.05.2016. 23.22

    Jā,daudz vieglāk ir iesist vai uzbļaut,sevišķi,ja cilvēks strādā,teiksim,par medmāsu vairākās vietās,lai nopelnītu iztikai un nekāda brīvā laika un pacietības nav.Bet ne par to stāsts,tu esi gudra un izglītota,atradīsi nevardarbīgu,inteliģentu,kognitīvu un visādi citādi …tīvu veidu,kā panākt,lai bērns nedara to,ko tu negribi,tā arī ir lēmumu pieņemšana.Tu pieņemsi lēmumu,kā audzināt bērnu,lai ieaudzinātu viņā tev patīkamās īpašības.Jādomā,ka tu nenoliegsi tādu ietekmēšanas veidu kā ”maigā vara”,ar kuru var panākt daudz stabilākus rezultātus.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Ēriks 15.05.2016. 00.32

    Tu vispār sajēdz,ko runā???Sarunājoties mēs ietekmējam otru cilvēku,gribi to vai nē,katra jauna ideja,doma,informācija,kas aiziet līdz otra cilvēka smadzenēm,padara viņu citādāku,tātad ietekmē!Vai tad tu galugalā nesaproti,ka pati nolem,kas ir labs un kas slikts,kas bērnam dodams un kas nē?Ne jau bērns to nolemj,jo viņam vēl nav pieredzes.Vecāki bērnu audzina un māca,audzināšana un mācīšana taču ir vistiešākā ietekmēšana!Jeb tas tev par sarežģītu un tu kā vienīgo ietekmēšanas veidu spēj nosaukt un saprast tikai brutālu vardarbību un dūri sejā?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    tara > Ēriks 15.05.2016. 12.20

    Ēriks… es runāju par Jūsu minēto maigo varu.

    * definīcija: maigā vara (a. soft power) – varas veids, kurā pārmaiņas varas objekta rīcībā/uzvedībā notiek varas subjekta kulturālās (ekonomiskās, harismātiskās, arī personiskās u. tml.) pievilcības, pausto vērtību vai ārpolitikas darbību dēļ. Šādas varas gadījumā varas objekts maina savu rīcību/uzvedību kooptācijas ceļā, nejūtoties piespiests darīt to, ko no tā grib panākt.

    * Saruna: Divu vai vairāku personu sarunu sauc par dialogu. Tā ir viedokļu apmaiņa, kur viens otrā ieklausās. Nevis klausi mammu, bērniem jabūt paklausīgiem bez ierunām, nerunā pretī vecākiem, etc

    Praksē bērnu vispirms uzklausa un tad no savas pieredzes piedavā risinājumus. Tas veicina bērnu domāt arā no kastes un mācīties risināt problēmas. Bet ja vecāki paši to nezin un neprot, tad viņu pieredze un prakse ir My way or highway.

    Es ceru, ka Jūs redzat atšķirību. Maigā vara ir manipulācija, tā nav godīga saruna. Un bērni ātri vien paši apgūst šo mākslu manipulēt, mānīties, lai tikai panāktu savu.

    Tiklīdz bērns sāk runāt, viņš pauž savas domas, jūtas, vēlmes, etc

    Viņam jau IR savs viedoklis. Viņs jau ir unikāla personība.

    Piemers iz dzīves:

    Lai cik mana māte man teica, ka vārīti burkāni ir labi un veselīgi, es tos neēdu bērnībā, jo man tie negaršoja. Es biju citāda…

    Tas pats par vārītu pienu! :))) Es to nelietoju visu mūžu, jo man tas riebj. Un maniem vecākiem bija ļoti grūti pieņemt, ka esmu citāda. Gan sīkumos, gan runājot par dzīves pamatvērtībām. Man brīvība bija galvenā vērtība, cik sevi atceros!!! Maniem vecākiem – ne tuvu. Manta, manta, manta … arī padomijas laiku sērga.

    Lai kā arī mana māte centās pataisīt mani par sabiedrības stereotipiem atbilstošu personu, viņai tas neizdevās. Bet … attiecības gan sabojāja… Nu, un vai tas ir to vērts, lauzt bērna personību, lai iebīdītu stereotipu rāmjos? Sievietei jābūt tādai un šitādai.:)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    DikembeSakamoto > Ēriks 17.05.2016. 12.58

    Ir gadījumi, kad arī vīrieši cieš no partneres vardarbības, bet konvencija uzsver tieši nesamērīgumu – pret sievietēm vērstās vardarbības gadījumu ir ievērojami vairāk

    ————–

    Autore, datus studijā, citādi sanāk tukša muldēšana. Cik % vīriešu ir cietuši no sieviešu vardarbības un cik bērnu?

    Otrkārt, autore noklusē, ka konvencijā runa nav tik daudz par sišanu, kā par citām vardarbības formām, piemēram, ekonomisko vardarbību attiecībā pret bijušo partneri.

    Kas tā tāda???

    Tas nozīmē, ka ja tu nedod naudu bijušajai brūtei, taf esi izdarījis ekonomisko vardarbību un nāksies sēdēt cietumā.

    Konvencija īpaši aizsargā gejus, lezbietes, migrantus, prostitūtas, narkomānus u.c.

    Ja nedosi migrantam pabalstu, tajā skaitā nelegālajam, būsi vainots vardarbībā un iemests cietumā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    tara > Ēriks 14.05.2016. 00.23

    Ēriks … sarunas ir komunikācija, nevis ietekmēšana. Man nav vajadzīga ne maigā, ne stingrā vara. Es runājos ar bērnu, kā ar līdzvērtīgu.

    Es savu bērnu uztvēru ka Dieva dāvanu, kuram jādod viss labākais, jāpalīdz atrast sava vieta dzīvē, jāatbalsta un kad izaudzis, jāatlaiž. Man tas ir izdevies. :)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    tara > Ēriks 15.05.2016. 15.15

    Ēriks… ietekmēšanas lielmeistars…kaut kā masoniski skan.:)

    Esmu jau savu bērnu audzināšanas darbu pabeigusi. Bez kādam ietekmēšanas lielmeistara gudrībām.:)))

    Mana dzīves pieredze pierāda, ka lidztiesība dabā pastāv. Tapēc arī oponeju.

    Labas attiecības cilveku starpā veidojas uz līdztiesības pamata. Par cik mūsu sabiedrība ir pilna ar aizspriedumiem un greizu audzināšanu, tad rezultāts ir redzams – katra otrā laulība tiek šķirta.

    Par genderismu jau izteicos citur.

    Es palikšu pie saviem uzskatiem, ka Stambulas konvencijai ir jāpievienojas, jo īpaši, lai NA kontrolētā TM beidzot sāktu aktīvak strādāt vardarbības upuru interešu aizstāvībai likumdošanā. Par šo tēmu varat lasīt Jurista vārds.

    Valsts apmaksāt kompensācijas no vardarbibas cietušajiem nedomā, bet konvencijā tas ir paredzēts. Tātad runa ir par prioritātēm. NA vardarb.upuri nav prioritate. Pretējā gadījuma mēs jau sen būtu dzirdējuši par NA iniciatīvām likumdošanā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    tara > Ēriks 15.05.2016. 13.34

    Ēriks.. Tu parādīji tikai to,ka tavi vecāki nav bijuši ietekmēšanas lielmeistari,cilvēki,kas dzīvo pēc šabloniem un instrukcijām,tādi nemaz nespēj būt,tas ir izslēgts.Viņiem nav bijuši resursi,lai tevi ietekmētu un tu pati jau agri bērnībā esi pieņēmusi lēmumus,tā nav līdztiesība,tā ir neatkarība.

    ___________________-

    ha ha ha…protams, ka tā nav lidztiesība, tas ir karš katru dienu. Par ko tad es jums stāstu! Tā ir mana pieredze, KĀ NEVAJAG audzināt bērnus, bet kā to diemžēl dara līdz šai dienai. Visi bērni paši pieņem lēmumus jau ļoti agri. Līdz 5 gadiem jau ir noformejusies personība un raksturs. Kādi pētnieki saka, ka pat agrak…

    tas nozīmē spēju pieņemt lēmumus. Neatkarīgus lēmumus, savus lēmumus.

    No bērna viedokļa mana pieredze bija cīņa par izdzīvošanu, jo tevi visu laiku cenšas salauzt.

    Un par to manu vecāku ietekmēšanas meistarību… ha ha ha jums vajadzētu satikt manu māti… viņa jūs 5 minūtēs iedzīs sturī, šahs un mats!!! :)))

    Ēriks, kapēc, Jūsuprat, vispār jābūt ietekmēšanas meistaram, ja var būt vnk godīgs?

    Kāds labums no tā, ka bērns dara ko jūs vēlaties, un pēc tam atklāj, ka ir dziļi nelaimīgs darot to, ko no viņa sagaida citi (lieliskie ietekmēšanas meistari), kuri nolikuši sevi Dieva vietā? Izklausās pēc lemberga…mahinators-manipulators.:)))

    Šķiet ka esat viņa fans, vai ne?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Ēriks 13.05.2016. 20.32

    Jā,nav zināšanu,bijis neuzmanīgs,darbojies autopilotā pārstrādājies utt.,nu?Ko tad nu vairs,vecāki ies nokaunēties savā istabā,lai bērns izmanto savu brīvību un līdztiesību un rauj iekšā?Brīvība un līdztiesība pāri visam!

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Ēriks 13.05.2016. 16.14

    Paņemam piemēru.Ir bērns ar atvērtu etiķa esences pudeli un vecāki.Vecākiem ir zināšanas,kas notiek,ja bērns iedzer etiķa esenci,bērns to nezin,bet viņam ir brīva izvēle,viņš nav vecāku īpašums.Tad iedzersim par brīvību un vienlīdzību!

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

aivarsk 11.05.2016. 19.09

Pilnīgs samurgojums! Viena vienīga putra!

+12
-7
Atbildēt

1

    uldis_rats > aivarsk 11.05.2016. 20.13

    Un kā būtu ar kādiem argumentiem? Kas šeit rakstītajā ir aplams?

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

moonlight 16.05.2016. 13.15

Desmit NVO atbalsta Rasnaču un aicina neparakstīt Stambulas konvenciju

http://www.delfi.lv/news/national/politics/desmit-nvo-atbalsta-rasnacu-un-aicina-neparakstit-stambulas-konvenciju.d?id=47418475

Kopumā tas nozīmē, ka līdz ar Saskaņas, Vienotības un kaut daļēju ZZS atbalstu kontroversiālo Stambulas konvenciju Saeimā ratificēs.

http://nra.lv/politika/172042-nacionali-cinu-pret-stambulas-konvenciju-zaude.htm

Nekā jauna, prokremliskām padlām: Vienotībai un SC, atkal kopisks balsojums.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu