Šleseru nesatraucot biedru izstāšanās no LPP/LC • IR.lv

Šleseru nesatraucot biedru izstāšanās no LPP/LC

13
Foto: Reinis Hofmanis, F64

Partiju pēc neveiksmes vēlēšanās pametīs arī Smiltenes un Salacgrīvas mēri

Partijas LPP/LC priekšsēdētāju Aināru Šleseru nesatrauc Liepājas politiķu gatavība izstāties no partijas, trešdien raksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA). Politiķis pieļauj, ka šim piemēram varētu sekot arī citu reģionu pārstāvji, taču tas neesot saistīts ar nesaskaņām partijas iekšienē, bet gan ar gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, kurās toni noteikšot tieši reģionālās partijas.

Jau vēstīts, ka pirmdien par aiziešanu no LPP/LC paziņoja apmēram 20 liepājnieki, arī partijas valdes loceklis Liepājas domes deputāts Jānis Vilnītis. Viņš pieļāvis, ka varētu dibināt jaunu reģionālo partiju.

Līdzīgi nodomi ir Šlesera ilggadējam līdzgaitniekam no Jelgavas puses Dainim Liepiņam, kurš kopā ar vairākiem domubiedriem izstājies no LPP/LC, jo nav varējis tajā īstenot vēlētājiem dotos solījumus, iepriekš rakstīja Ir.lv. Atsevišķas reģiona partijas veidošanu apsverot arī Daugavpils LPP/LC nodaļā, ziņo aģentūra LETA.

"Vilnītis ir noskaņots kļūt par Liepājas mēru, taču, lai veiksmīgi konkurētu ar šābrīža domes vadītāju Uldi Sesku, ir jādibina reģionālā partija," pārdomās dalījās Šlesers. Pēc viņa domām, jaunā sistēma, kas Latviju iedala piecos vēlēšanu apgabalos, radījusi nepieciešamību pēc politiskās varas decentralizācijas.

"Skaidrs, ka Rīga vairs visu nenosaka un katrā reģionā jābūt spēcīgām vietējām partijām, kas, visticamāk, attiecīgajā apgabalā gūs vislabākos rezultātus. Tieši tādēļ runas, ka Liepājas politiķi izstājušies no LPP/LC kaut kādas neapmierinātības dēļ, ir tukša retorika,'' apgalvo LPP/LC līderis. Liepiņa mērķis kļūt par Jelgavas mēru tika deklarēts jau pirms pēdējām pašvaldību vēlēšanām, pagaidām gan viņš ir Jelgavas domes ierindas deputāts.

LPP/LC pēc neveiksmes 10.Saeimas vēlēšanās pamest nolēmuši arī Smiltenes mērs Ainārs Mežulis un Salacgrīvas mērs Dagnis Straubergs, trešdien raksta portāls Pietiek.com. Par aiziešanu no LPP/LC izlēmuši kopumā četri partijas valdes locekļi.

Kā vienu no galvenajiem iemesliem, kādēļ nolēmis aiziet no LPP/LC, Mežulis minējis partijas vadītāja Šlesera lēmumus par ciešāku sadarbību ar "Saskaņas centru" (SC), kas līdzīgi kā citi lēmumi pieņemts, neuzklausot reģionu viedokli. Ticību partijai esot zaudējuši arī tās atbalstītāji šajā novadā. Neizslēdzot iespēju veidot lokālu Smiltenes partiju, Mežulis neslēpa, ka prioritāri sāks sarunas par iespējamu sadarbību ar "Pilsoniskās savienības" vietējo nodaļu.

Par izstāšanos no LPP/LC tuvākajā laikā lemšot arī partijas Grobiņas nodaļas biedri, kā arī tās pārstāvji Priekules novadā.

Šlesers neuzskata, ka reģionu biedru izstāšanās vājinās kopējās LPP/LC pozīcijas. "Mums vienmēr ir bijusi laba sadarbība ar reģioniem, un tāda tā arī paliks," sarunā ar NRA rezumēja Šlesers. Lai izprastu situāciju, kāda tagad veidojas partijas iekšienē, februāra sākumā LPP/LC vadība sanākšot uz domes sēdi.

Jau vēstīts, ka rudenī LPP/LC runāja par saplūšanu ar Tautas partiju (TP), ar kuru un dažām reģionu partijām pirms Saeimas vēlēšanām tapa apvienība "Par labu Latviju" un notiek kopīgs darbs Saeimas frakcijās. Drīz pēc vēlēšanām šie plāni mainījās, un LPP/LC izveidoja kopīgu bloku ar SC Rīgas domē, gan nenoliedzot plānus turpmāk sadarboties ar TP.

Komentāri (13)

putekliic 12.01.2011. 13.07

Bet ko vēl Šlesers var piedāvāt sabiedrībai?! Viņa burbuļu pūšsanas politiku vēlētaji taču novērtēja ar 7%. Viņa tēls, ko radīja Stendzenieks arī ir sevi izdzīvojis. Tātad, ar to ir cauri, vajadzīgs kaut kas jauns tajā vietā. Bet kas? Acīmredzot bija sava loģika tam, ka tāds Šlesers politikā parādījās (tāpat kā savulaik Zīgerists). Tagad cerams, ka sabiedrība būs “izslimojusi” arī Šlesera fenomenu un nākotnē būs imūna pret līdzīgiem mēģinājumiem. Tāpt kā tagad redzam, ka mums vairs nav jābaidās no sektas vadītājam līdzīgiem “šarlatāniem” zīgeristiem.

+7
-2
Atbildēt

0

kkristaps 12.01.2011. 13.58

Sic transit gloria mundi jeb “pesec kotjonku, mjaukatj ne budjet”, jeb “nesaldē nagus, laidies dibenā”.

+5
-1
Atbildēt

0

www.vecamate.lv 12.01.2011. 20.30

Pareizi ir,par ko satraukties..lpp/lc jau buldozers vien ir.Lūk ja pats debesbraucējs no sevis izstāsies, tad gan karsējgrupiņai lielas ziepes :)

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu