Dombrovskis: Vilnītis nevar vadīt KNAB • IR.lv

Dombrovskis: Vilnītis nevar vadīt KNAB

64
Valdis Dombrovskis un Normunds Vilnītis sarunā Ministru kabinetā 2009.gada martā. Foto: Kristaps Kuhaļskis, F64

Korupcijas apkarotāju vadītāja atcelšanai vajadzīgs formāls iemesls

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Vienotība", JL) uzskata, ka pašreizējais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Normunds Vilnītis nevar vadīt KNAB. Šādu  pārliecību KNAB pārraugs pauda trešdien rīta intervijā Latvijas Radio, ziņo aģentūra BNS.

Dombrovska vērtējumā, Vilnīša darbības stils novedis "pie biroja darbības pasliktināšanās". To atzinuši arī ilggadēji biroja darbinieki un korupcijas eksperti no nevalstiskajām organizācijām.

Dombrovskis gan norādīja – lai vērtētu Vilnīša atbilstību ieņemamajam amatam, nepieciešams formāls iemesls. "Ceru, ka pēc prokuratūras pārbaudes tāds būs," viņš teica.

Jau ziņots, ka Dombrovskis ir atcēlis Vilnīša rīkojumu par reformām birojā pēc tam, kad iepazinās ar virsprokurora Arvīda Kalniņa vadītās starpinstitūciju komisijas ziņojumu, kuras uzdevums bija vērtēt KNAB struktūras jaunā modeļa, biroja priekšnieka lēmumu un rīcības tiesiskumu, atbilstību valsts interesēm un demokrātiskās pārvaldes principiem.

Līdz prokuratūras pārbaudes beigām vēl esot pāragri lemt par komisijas izveidi KNAB priekšnieka atbilstības amatam vērtēšanai, jo starpinstitūciju komisija pieļauj, ka prokuratūras pārbaudes gaitā, iespējams, būs jāpaplašina pārbaudāmo jautājumu un iesaistāmo personu loks. Jau ziņots, ka prokuratūra pārbauda KNAB priekšnieka iekšējo opozicionāru – vietnieku un nodaļu vadītāju – oficiālā vēstulē sniegto informāciju par Vilnīša iespējamu apzināti prettiesisku rīcību, izpaužot izmeklēšanas informāciju trešajām personām, utml.

Vilnītis Dombrovska lēmumu jau nodēvējis par politisku un paziņojis, ka pats no amata atkāpties negrasās. Savukārt Dombrovska pausto viņš uzskata par spiedienu uz Ģenerālprokuratūru, kurā notiek KNAB vadītāja darbības pārbaude.

Komentāri (64)

Kristaps O. 12.01.2011. 08.21

Dombrovski, mēs ar tevīm kā mūris! Turies, Lāci!

+59
-2
Atbildēt

2

    dro > Kristaps O. 12.01.2011. 11.07

    tigerthegreat. Sauciens pašā laikā!:)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Dzintars Kalniņš > Kristaps O. 12.01.2011. 12.32

    Jā, prieks par Valdi! Ir jāpasaka arī stingri un skaidri vārdi! Lai izdodas atrast arī “pareizo juridisko formulējumu”. :)

    +8
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 12.01.2011. 08.45

Tagad ir laiks zhurnaalistiem iet paliigaa premjeram, paarveershot sho KNAB probleemu par spriedzi sabiedriibaa. Peec shaada Dombrovska pazinjojuma KNAB probleema ir kljuvusi arii par paarbaudes akmeni pasham Dombrovskim un visai koaliicijai kopumaa. Ja tieshaam ZZS stutee Vilniti, tad sabiedriibai uz vinjiem ir jaaizdara taads spiediens, kas liktu zaljajiem truukties. Liidz shim ZZS nekad nav “churaajis pret veeju” :))
Nedriikst pieljaut taadu kljuudu, kaadu pieljaava mediji pirms Maiziisha apstiprinaashanas. Atmosfeera info telpaa ir jaanokaitee liidz taadai pakaapei, lai deputaati saprastu – sleeptais balsojums “par” Vilniiti ir vinju beigu saakums

+43
-2
Atbildēt

4

    piziks > buchamona 12.01.2011. 08.50

    Vēl jau paliek iespējas KNAB darbu turpināt maitāt, Vilnīti nomainot ar Strīķi… :)

    +1
    -25
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 12.01.2011. 11.03

    ombros, kad izsakies, nelietojot krievu lamu vārdus un atvasinājumus no cietuma žargona, pat man roka paceļas ielikt tev +.
    Protams tev tagad paliek vienreizēja iespēja nolamāt mani ar kadu sulīgu “pērli”:))

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 12.01.2011. 09.48

    OT. Rīta stundā zelts mutē, bet vērā ņemamas domas laikam nāks vēlāk?:)))

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > buchamona 12.01.2011. 10.29

    to Optiskais Tēmeklis
    Ko vari ņemties? Nemani, ka visi šleserasti pamet grimstošo kuģi? Vai gribi palikt pēdējais?

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

mary75 12.01.2011. 08.57

PBK arii atbalsta Vilniiti, taapat, kaa SC, PLL un, reizeem, pat ZZS, bet, Vienotiibu un Dombrovski tikai kritizee. sodien pat ar lielu liidzjuutiibu klaastiija, ka Vilniiti vajaajot tikai politisku iemeslu dee’l. Tas jau arii daudz ko izsaka, aiz Vilniisa ietekmiigi speeki, PBK neko taapat vien nerunaa.
Tas labi, ka Dombrovskis, beidzot, pateica to, kas sen bija jaapasaka, bet, kaa lai nodrosina Saeimas balsojumu? Formaalu iemslu, principaa, atrast var vienmeer, re, kaa resnais garants gribeeja – un atrada Loskutovam.

+20
-1
Atbildēt

6

    P_Dancis > mary75 12.01.2011. 15.59

    Piekrītu, sovoku domāšana prevalē arī latviešu vidū. Bet runa jau ir par valodu. Mēs nekādi neveicināsim lingvistisko integritāti, ja runāsim ar Latvijas krieviem viņu valodā.

    Pie tam vai Latvijas valstiski determinētais vēstures traktējums pasniegts krievu valodā uzreiz kaut kā kļūs pieņemamāks? Taču nē.

    Es uzskatu, ka vajag diskutēt. Bet nevis pielāgojoties, bet pastāvot uz saviem principiem. Jo šajos principos nav nekā naidīga pret krieviem kā tādiem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 12.01.2011. 13.09

    Nu, ja neko nedariisim, tad arii nekas nenotiks. Vienmer jau var pateikt – nav veerts, neizdosies, nav naudas, utt. Un es nedomaaju, ka par veelu. Un tas, ka vini zina latviesu valodu, tas skaidrs, bet, vienmeer prieksroka tiks dota dzimtajai valodai. Manupraat, ir veerts, daudzi skatiitos gan vienas, gan otras zinas, un kaadus nekaadus secinaajumus izdariitu. Un tur jau vareetu iesaistiit arii tos krievvalodiigos, kas nebuut nedomaa, kaa PBK. Daudz ko vareetu izdariit, sauc to kaut vai par kontrpropogandu, ja tikai kaadam interseetu ko dariit, nevis tikai teikt – nav veerts, vi’ni jau nozombeeti, vi’ni jau tic vieniigi Kremlim, utt. Ja valsts atstaaj ideologisku tuksumu, tad kaads to aizpilda, taa tas ir.
    Otra puse – nu tik traki jau nav. Daudzi krievi uzskata Latviju par savu vieniigo dzimteni un veel tai tikai labu, un nebuut nealkst pataisiit to par Krievijas guber’nu vai ko liidziigu. Un kur tad vi’niem ir taa dzimtene, ja vi’ni te dzimusi un dziivojusi, te vi’nu beerni, utt? Un galiigi ne visi krievi tic Krem’la propogandai un uzskata par savu liideri Urbanovicu. Vajag nodaliit krirevu un sovoku. Sovoki ir arii starp latviesiem.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 12.01.2011. 09.14

    Nesaki vis, ka nav veerts piemineet.
    To kanaalu skataas vairums krievvalodiigo, pat ne kaadu politisku iemeslu dee’l, bet taapeec, ka krievu valodaa,
    Taapeec Latvijas TV sen bija jaaveido alternatiivs zi’nu bloks krievu valodaa, taa ir liea mu’l’kiiba, ka to nedara, un ‘lauj PBK netrauceeti skalot smadzenes.

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 12.01.2011. 11.23

    Dzeri, vilciens ir aizgājis un nekādi valsts izveidoti krievu TV kanāli neko nedos – tiem neuzticēsies un neskatīsies. Kamēr no pašu krievu vidus cienījami un ar smadzenēm apveltīti cilvēki nepacels balsis lai viņus sadzird ne tikai latviešu auditorija, kur viņi ir iemantojuši cieņu un simpātijas, bet arī plaša nelatviešu auditorija, nav ko cerēt uz manāmu attieksmes maiņu. Un arī manis piesauktajā gadījumā tas būs garš un lēns process. Tās smadzenes ir sakompostrētas un kardināla uzskatu maiņa notiek ļoti lēni un negribīgi.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > mary75 12.01.2011. 09.02

    PBK un SC nav veerts piemineet. Vinji ir sveshkjermenji LV. Vinji vienmeer buus “pretejaa pusee”

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    P_Dancis > mary75 12.01.2011. 10.46

    “alternatiivs zi’nu bloks krievu valodaa”

    Diez vai tas spētu izkonkurēt Kremļa dāsni finansētos medijus. Kaut vai tāpēc, ka cilvēki pie šādas situācijas ir pieraduši un jaunam medijam, lai izceltos, vajadzētu piesaistīt ļoti lielus resursus.

    Piedevām nav pamata uzskatam, ka krievi nesaprot latviešu valodu. Viņu vairākums vienkārši tajā nerunā, iespējams, slikti runā, bet saprst jau kopumā saprot. Būtība ir savējo un svešo lietā. Mēs un Latvija kā neatkarīga valsts krieviem ir sveša. Un šo attieksmi nevarētu mainīt ne jauni krieviski mediji, ne Zatlera pazemošanās Maskavā, ne pilsonības nulles variants. Ir jāmainās pašiem latviešiem attiecībā pret krieviem. Jārunā konsekventi tikai latviešu valodā un jāaizrāda, ja krievvalodīgie demonstrē atklātu nelojalitātu pret mūsu valsti. Tikai demonstrējot principus, mēs varam sagaidīt cieņu pret mums pašiem.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu