Apstiprina jaunu “airBaltic” padomi • IR.lv

Apstiprina jaunu “airBaltic” padomi

34
Nora Krevņeva, F64

Ministrija aicinājusi jaunās valdes sēdi sasaukt pēc iespējas ātrāk

Aviokompānijas “airBaltic” akcionāru sapulcē apstiprināta jauna uzņēmuma padome, atsaucoties uz Satiksmes ministriju (SM), vēsta aģentūra LETA. SM aicina jaunās valdes sēdi sasaukt iespējami ātrāk.

SM virzītie valsts interešu pārstāvji padomē ir Santa Glāzniece, kas ilgstoši strādājusi Uzņēmumu reģistrā un kam ir liela juridiskā pieredze, "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" valdes loceklis Gints Kiršteins un Raitis Tukāns.

Tukāns darbojies finanšu jomā, pašlaik strādā brokeru kompānijā "Maximus Capital Management". Bet Kiršteins "airBaltic" padomē tika iecelts jau pagājušā gada 6.septembrī un pirmdien padomē apstiprināts atkārtoti.

Jaunās padomes uzdevums ir nekavējoties sākt auditu, lai iegūtu pārskatu par visām darbībām, kas notikušas “airBaltic”, tostarp zīmola pārdošana lidsabiedrības vadītājam Bertoldam Flikam piederošajam uzņēmumam “Baltijas Aviācijas sistēmas”, kā arī tiesvedība starp “airBaltic” un lidostu “Rīga”.

Ministrija aicinājusi "airBaltic" valdi saskaņā ar Komerclikumu sasaukt pirmo jaunās padomes sēdi pēc iespējas ātrāk, lai ievēlētu padomes priekšsēdētāju un padome pilntiesīgi sāktu risināt jautājumus, kas ir tās kompetencē.

Jau ziņots, ka 2009.gada decembrī "airBaltic" pārdeva BAS sešas "airBaltic" preču zīmes ("airBaltic", "airBaltic.com", "airBaltic Travel.com", "airBalticHotels", "BalticMiles" un "Baltic Taxi"), un šo darījumu apstiprināja "airBaltic" padome.

"airBaltic" galvenie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju, kā arī lidsabiedrības vadītājam Flikam un Krievijas uzņēmējam Staņislavam Kovtunam vienādās daļās piederošā SIA "Baltijas aviācijas sistēmas" – 47,2% akciju.

Komentāri (34)

austrisv 10.01.2011. 15.14

Ceru, ka pēc audita Flikam un bijušajai poadomei tiks izvirzītas apsūdzības par nolaidību un dienesta stāvokļā ļaunprātīgu izmantošanu valsts mantas “apsaimniekošanā”!
Tā valsts nozagšana vienreiz ir jāsoda par brīdinājumu visiem, jo cik ilgi tā var turpināties.
Kur tagad ir Vigo Legzdiņš? ka tik nesēž jau nākamajā nozogamajā uzņēmumā?

+5
0
Atbildēt

1

    www.vecamate.lv > austrisv 10.01.2011. 17.17

    Tu,noteikti labi iedomājies, kā tas būs- “izvirzīt apsūdzības” ..:) Gadi tā,nu 5-10 pa tiesām,līdz pat Eu.. un fināls miglā tīts, ticami nodokļmaksātājs vēl samaksās personai par kaitējumu,vilcināšanu, vai vēl kko..jo visi sen būs aizmirsuši par ko runa.. un pat dikti nepukstēs:) Jeb pie mums tiesāties( nu ja nav tiešās līnijas) nozīmē- kaut kad, nekad..
    Derētu pamainīt likumdošanu,jā. Bet, kas to darīs?Atkal jau politika- no kā ļauži barojas.Loks noslēdzas.Lēmumus, drosmi,patriotismu, gribu, mērķus vajadzētu! Tādu kā ,gandrīz neērti teikt- Personīgo gribu celt Latviju! .. Nevis kkur kaut kā kaut kam ” konsolidēt” ” veicināt”,sabalansēt ..sabīdīt rādītājus eirostatā.. – par ko runa?Sanāca patētiski, un garām tēmai, bet nu .. Gaidam pavasari.Būs! ;)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

harijs_m 10.01.2011. 15.41

Nu ko, izskatās, ka ventspilnieki saimniekos gan lidostā, gan Air Baltic.

+3
0
Atbildēt

1

    daina_tabuna > harijs_m 10.01.2011. 19.25

    Kā gan citādi Lembergs varētu pateikties saviem saimniekiem par viņu labvelību pēdējo 20 gadu laikā?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

gustaps 29.01.2016. 12.32

Skaista vīzija. Un pilnīgi reāla. Ipaši, nodrošinoties pret parādu verdzību (t.i., rast iespēju paņemt un neatdot).

Ja vēl jaunsaimniekiem nodrošinātu baltā cilvēka cienīgu mēnešalgu, no gribētājiem būs ne atkauties.

Sliktajai un skopajai valdībai tikai naudiņu no budžeta būtu jāiedala… Drusku…

+2
0
Atbildēt

1

    edge_indran > gustaps 29.01.2016. 14.53

    ———-

    Valdošajiem ir savi “vizionāri”, kas jau gatavojas nākamajai finanšu krīzei:

    “Nerezidentu banku slepenie ieroči” (TvNet.lv)

    http://itvnet.lv/article/zinas/593694_640x420.jpg

    No kreisās: “Certus” pasākumā Mālpils muižā pirmajā rindā sēž Valsts prezidents Raimonds Vējonis, bijušais ministrs un tagad domnīcas “Certus” vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis, un naudas devējs – “ABLV” līdzīpašnieks Oļegs Fiļs.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu