Urbanovičs privāti tiekas ar Krievijas varasvīriem • IR.lv

Urbanovičs privāti tiekas ar Krievijas varasvīriem

76
Jānis Urbanovičs (SC) (K), Aleksandrs Vešņakovs. Autori: Lauris Vīksne, Raitis Plauks, F64
Indra Sprance

Vešņakovs dod norādes SC līderim; Urbanovičs noliedz iekšpolitikas apspriešanu

Saeimas apvienības “Saskaņas centrs” (SC) frakcijas vadītājs un premjerministra amata kandidāts Jānis Urbanovičs ceturtdien vakarā restorānā Ķīpsalā, tiekoties ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu un Krievijas padomes Ārlietu komitejas priekšsēdētāju Mihailu Margelovu, visai augstos toņos pārrunājuši SC aktivitātes, Ir.lv stāstīja notikuma aculieciniece.

Urbanovičs Ir.lv kategoriski noliedza, ka sarunas gaitā skarta Latvijas iekšpolitika, apgalvojot, ka novērotāja kļūdījusies.

Kā stāsta tikšanās aculieciniece, ceturtdien ap astoņiem vakarā pārpildītā restorānā “Fabrika” pie viena no galdiņiem sēdējis Urbanovičs, Vešņakovs un vēl kāds vīrietis. Saruna brīžiem ritējusi augstos toņos, tādēļ bijusi dzirdama apkārtējiem. “Man radās sajūta, ka vēstnieks dod norādījumus, tas deklaratīvais tonis bija tāds,” stāstīja sarunas lieciniece, paužot neizpratni, kādēļ citas valsts vēstnieks Latvijas premjerministra amata kandidātam dod kādas norādes.

Savukārt Urbanovičs kategoriski noliedz aculiecinieces teikto. “Viņa melo,” sacīja Urbanovičs, paužot viedokli, ka aculieciniece droši vien ietekmējusies no “žurnāla Ir, kas iepotējis, ka Urbanovičs ir Krievijas pakalpiņš”.

Urbanovičs skaidroja, ka uz sarunu viņu uzaicinājis Margelovs, kurš pašlaik Latvijā piedalās “Rīgas konferencē”. Margelovs esot sens paziņa Urbanovičam, uz restorānu viņš ieradies kopā ar Vešņakovu un kādu politologu. “Margelovs ir krāšņs, liels cilvēks, viņš skaļi pauda savas domas, bet nevienu brīdi mēs nepieskārāmies Latvijas iekšpolitikas jautājumiem. Viņš stāstīja par savām aktivitātēm Somālijā, Čadā, Āfrikā kopumā,” klāstīja Urbanovičs. Tā kā Latvijai ir savs komisārs Eiropas Savienības (ES) attīstības jautājumos, pārrunāti arī jautājumi par lielvaru sacensību reģionā – kā veidojas dialogs starp Krieviju un ES, Krieviju un Vāciju, Krieviju un Franciju, un citām valstīm.

Uz jautājumu, vai viņš bieži tiekas ar Krievijas vēstnieku, Urbanovičs atbildēja asi: “Netiekos es biežāk kā jebkuras citas partijas līderis. Es domāju, ka retāk.”

Komentāri (76)

Janis 10.09.2010. 12.22

Protams, ka nebija runa par Latvijas iekšpolitiku!

Puiši runāja par sievietēm, dzīvi, mašīnām.
Nu normāla saruna “pa pacanski”.

A čo pristaļi vispar?

+46
0
Atbildēt

4

    ilmisimo > Janis 10.09.2010. 17.01

    saruna, droši vien, bija par mākslu (kas , protams, neizslēdz arī plikas sievietes )””
    ———————————————
    saruna bija par mākslu. Tikai nevis “ņeizslēdz” bet -“”tikai un vienīgi!”. Nav jau nekādi……!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > Janis 10.09.2010. 18.08

    To Ilmac : Paskatoties ar humoru kļūst jautrāk, jo no “nopietnas`” skatīšanās un nekā nedarīšanas tāpat labāk nepaliek … :))

    P.S. – tas nebija domāts personiski :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > Janis 10.09.2010. 16.44

    “ Margelovs ir krāšņs, liels cilvēks, viņš skaļi pauda savas domas, – nu riktīgs Rubensa tipa vīrietis … ” … Tapēc saruna, droši vien, bija par mākslu (kas , protams, neizslēdz arī plikas sievietes :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    runivs > Janis 10.09.2010. 17.46

    Var jau uz to visu paskatīties arī ar humoru, ja tas nebūtu tik nopietni. Ja t.s latvisko partiju ( PLL, ZZS) īpašnieki vienosies (iespējams, jau vienojušās) ar šo Putina filiāli, pastāv draudi Latvijas neatkarības demontāžai. Var mainīties valsts valodas un pilsonības politikai. Jācer uz sabiedrības veselo saprātu.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

garausiitis 10.09.2010. 12.30

Un kāds tur brīnums – skaidrs ,ka SC ir Krievijas uzskatu nesējs te un nav ko Urbanovičam taisnoties. Kaut ko būs laikam atkal nepareizi sadarījis un dabon pa mizu no šefiem. Es tik brīnos par tiem , kas to spītīgi negrib saprast. Pie kam skatās cik droši jūtas Maskavas emisāri – neraustās pat publiskās vietās apspriest jautājumus, kurus labāk izrunāt aiz slēgtām durvīm.

+37
0
Atbildēt

2

    designhouse.lv > garausiitis 10.09.2010. 14.55

    Protams, ka viņš nebaidās, jo aiz viņa stāv Krievija, un gan jau pat kremlis spieda uz šādu rīcību! Oijj kā spieda!

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > garausiitis 10.09.2010. 14.19

    nu ja…Dolgopolovs pateica ka sadarbosies ar Vienotību, ušakovs – ka jāciena Leģionāri. puiši pavisam nogājuši no kursa…kā nu ne, no reitingiem galvā sakāpa…5 min attālumā no siles!

    +14
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 10.09.2010. 12.25

Vienalga, kā tas šinī gadījumā bija – Urbanovičam ir tādi “privāti” paziņas, kādu nav ne Kristovskim, vai Ēlertei, jeb Zīlem. Droši vien, sakritība :)

+33
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu