Dombrovskis: demisionēšu, ja Saeima lems bezatbildīgi • IR.lv

Dombrovskis: demisionēšu, ja Saeima lems bezatbildīgi

25
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Dombrovskis demisionēs, ja ar Saeimas lēmumiem tiks apdraudēta valsts finansiālā stabilitāte

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) atkāpsies no amata, ja Saeima pieņems lēmumus, kas apdraud valsts finansiālo stabilitiāti, atmetot Latviju atpakaļ situācijā, kāda tā bija pirms gada, intervijā ir.lv atzina Dombrovskis.

Kā norādīja premjers, viņa kā mazākumvaldības vadītāja “sarkanās līnijas” tieši skar valsts finansiālās stabilitātes jautājumus. “Ja [Saeimā] tiks pieņemti lēmumi, kas sagrauj starptautiskā aizdevuma programmu un atkal vedīs valstī finansiālajā nestabilitātē, kāda tā bija pirms gada, tādā gadījumā tā ir “sarkanā līnija”. Tas ir bijis mans galvenais uzstādījums sarunās ar visām Saeimas frakcijām,” pauda Dombrovskis.

Vaicāts, vai viņaprāt situācija Saeimā nenonāks līdz šīm “sarkanajām līnijām”, ņemot vērā Tautas partijas (TP) publiski pausto viedokli, ka aizņemšanās no aizdevējiem jāpārtrauc, Dombrovskis atbildēja: TP, balsojot pret starptautiskā aizdevuma programmu, rīkojusies “klaji populistiski”. “Vēl jo vairāk tieši Tautas partijas finanšu ministrs Atis Slakteris ir atbildīgs par to programmu, kāda tā ir, kas liecina par klaji bezatbildīgu nevēlēšanos strādāt, uzņemties atbildību par saviem darbiem,” sacīja Dombrovskis.

Pilna intervija ar premjeru drīzumā tiks publicēta ir.lv sadaļā “Skats”.

Komentāri (25)

andrisskrastins 16.04.2010. 10.59

*Beidzot* Dombrovskis parādīja raksturu. Man jau likās – cik var ļaut ķēzīt sev uz galvas un vienlaicīgi smaidīt un melot. Tie idioti spēlē savas smilšu kastu spēlītes un neizprot reālo situāciju. Par to vien viņi ir jāsoda vēlēšanās. Saņemies, Latviešu vēlētāj. Vari nepiekrist Dombrovskim, var nepatikt strīpainais Repšes uzvalks, bet neļauj, Dieva dēļ neļauj sevi vēlreiz apčakarēt.

+25
-3
Atbildēt

0

andrisskrastins 16.04.2010. 12.47

Lelle, ja JL nebūtu pārņēmis, mēs sen jau būtu defaultā ar neizmaksātām pensijām. Būtu katastrofa.

+11
-2
Atbildēt

0

mary75 16.04.2010. 10.57

Pēc vakardienas balsojuma par Maizīti prognoze kļuvusi daudz pesimistiskāka.
Tagad skaidrs, ka nekas nav mainījies, oligarhi spēj panākt sev vēlamo rezultātu.
Tāpēc nākotnē jāgaida mēģinājumi destabilizēt situāciju no TP un LPP puses, cik saprotu, to plāns ir – jo sliktāk valstij un Dombrovska valdībai, jo labāk tiem, uzveļot visu vainu JL un Dombrovskim uz populisma un neapmierinātības viļņa iebraukt saeimā.
Vienīgā cerība, ka ne ZZS, ne SC nav izdevīgs galīgs valsts krahs un bankrots, arī PCTVL pierādījusi, ka uz to vārdu var paļauties, tāpēc Dombrovskim būtu jāorientējas vairāk uz sadarbību ar šiem spēkiem, vismaz aizkulišu līmenī, neskatoties uz ideoloģiskām atšķirībām.
Nekādā ziņā nevar uzticētis ne TP, ne LPPLC.

+11
-3
Atbildēt

4

    mary75 > mary75 17.04.2010. 09.08

    Tava attieksme pārāk emoconāla.
    Vai tad JL nebija pāris balsojumu saskaņojis ar PCTVL un PCTVL to neatbalstīja?
    Tev neviens neliek mīlēt ne SC, ne PCTVL, bet,īslaicīga sadarbība ar tiem, ja tas palīdz sasniegt savus mērķus, saprotams, ka ir iespējama.
    To sauc realpolitik.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > mary75 16.04.2010. 18.38

    Ak tad ZZS un SC pievienota arī PCTVL, kura pierādījusi, ka “tai var uzticēties”! Kad uzticības sarakstā parādīsies Osipovs un Lindermanis? Dzera uzticību domājams vairojis SC balsojums pret Maizīti un Urbanoviča spārnotais: Saeima ir sūds:) Es piebildīšu ne vairāk un ne mazāk kā pats Urbanovičs:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    gogolz > mary75 16.04.2010. 11.17

    Tieši tā.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > mary75 16.04.2010. 13.57

    Es tā īsti neesmu pārliecināta, ka pilnīgi nav iespējams paļauties uz LPP, toties esmu pilnīgi un galīgi pārliecināta, ka jebkurš TP biedrs ir absolūti gatavs ne aci nepamirkšķinot par 10 Ls pārdot savu māti, tēvu, sievu/vīru un bērnus. Tā ir TP raksturpazīme by default.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu