Šī gada nodokļu plāns teju izpildīts • IR.lv

Šī gada nodokļu plāns teju izpildīts

35
Foto: Jānis Saliņš, F64

VID vadītāja nākamgad sola rezultātus no sadarbības ar nozaru asociācijām

Jau patlaban, kad vēl nav zināma visa 2010.gada Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrējamo nodokļu ieņēmumu kopsumma, nodokļu plāns ir gandrīz izpildīts, aģentūrai LETA sacīja VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova.

Pēc viņas teiktā, atsevišķās nodokļu pozīcijās 2010.gada nodokļu plāns ir pat nedaudz pārpildīts.

Jezdakova norādīja, ka nodokļu kontroles procesā šogad ir sākta jauna, svarīga sadarbības forma ar nozaru asociācijām, kuras mērķis ir sakārtot uzņēmējdarbības vidi un veicināt godīgu konkurenci tajā. Šīs sadarbības rezultāti noteikti būs redzami jau 2011.gadā, uzsvēra VID vadītāja.

Jezdakovas vērtējumā, 2010.gada laikā būtiskas pārmaiņas skārušas pašu VID – pabeigta 2009.gada otrajā pusē aizsāktā dienesta reorganizācija, kopš rudens panākts būtisks uzlabojums klientu apkalpošanā, virkne pakalpojumu nodokļu maksātājiem ir pieejama ikvienā VID klientu apkalpošanas centrā, dodot iespēju izvēlēties sev ērtāko vai tuvāko klientu apkalpošanas centru.

VID vadītāja atzīmēja, ka reorganizācijas process prasījis arī ievērojamu iekšējo dienesta resursu ieguldījumu, un pauda cerību, ka radikālas strukturālas pārmaiņas dienestu vairs neskars, līdz ar to VID varēs veltīt visus savus resursus galvenajiem uzdevumiem – VID administrēto ieņēmumu iekasēšanas nodrošināšanai visefektīvākajā veidā, kā arī atbalsta nodokļu maksātājiem sniegšanai un nodokļu maksātāju un dienesta sadarbības uzlabošanai, veicinot brīvprātīgu nodokļu saistību izpildi.

Viņa akcentēja, ka VID, pievēršot pastiprinātu uzmanību akcīzes preču kontrabandas apkarošanai, ir konfiscējis rekordlielu kontrabandas cigarešu skaitu, savukārt finanšu noziegumu jomā akcentēta smago noziedzīgo nodarījumu izmeklēšana, atklājot virkni organizētu noziedzīgu grupējumu.

Pēc Jezdakovas teiktā, 2010.gada nogalē un 2011.gada sākumā nodokļu administrācijas dienaskārtības svarīgākais uzdevums, kam tiek veltīti visi dienesta resursi, ir saistīts ar virkni izmaiņu nodokļu normatīvajos aktos, pielāgojot VID sistēmas, gatavojot metodiskos materiālus un konsultējot nodokļu maksātājus.

Komentāri (35)

garausiitis 31.12.2010. 16.30

Nodokļu ieņēmumi ir laba lieta. Vajadzētu vēl pielikt atskaiti klāt nodokļu racionālai izlietošanai – tas tā filozofiskam apcerējumam.
Bet par nākamo gadu runājot pelēkās ekonomikas kontekstā ir kāda interesanta ziņa aizķērusies , ko apstiprina arī info no auditiem ,kas paziņām veikti – proti VID sāk pievērst lielāku uzmanību tiem ,kas izmanto “skalotājus” – proti tiek atstrādāts mehānisms kā pierādīt “kreisos” darījumus pakalpojuma saņēmēja pusē , kas var būt būtisks pagrieziens pelēkās zonas mazināšanai.

+9
0
Atbildēt

2

    garausiitis > garausiitis 31.12.2010. 21.12

    Bet – priecīgu un veiksmīgu Jauno gadu ! Viens jautājums – ko vajadzētu sakārtot PVN likumā?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > garausiitis 31.12.2010. 17.37

    Ceru, ka beidzot taču sakārtos arī PVN likumu. Gan jau Vilks saprot, ka tā turpināt vairs nedrīkst. Ir jau parādījušies ieteikumi par regresīvo PVN !!!
    Visiem jums prātīgajiem komentētajiem: Veiksmīgu Jauno gadu!
    Lai Latvijai ekonomiskā izaugsme turpinās!!!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 31.12.2010. 14.27

Tas, ka VID ir iekasējis vairāk nodokļu, jau tagad, ir apsveicami. Bez tam VID FP tiešām ir atklājusi vairākas PVN nodokļa izzagšanas shēmas. Tas ir tieši apsveicami. Ceru, ka VID būs panākumi un ierosinājumi likumu izmaiņās, lai apkarotu pelēko ekonomiku, kura Latvijā ir nenormālā lielumā. Tā tas ir bijis arī treknajos gados, un šeit ar lielajiem nodokļiem ir par maz lai attaisnotu nodokļu nemaksāšanu, jo rezultātā vairāk maksā gan iedzīvotāji, gan godīgie uzņēmēji, bet labumus grib baudīt visi!

+6
0
Atbildēt

2

    dro > austrisv 31.12.2010. 14.42

    Bet. Viss pareizi, tikai nesapratu, kas ir nenodokļi?:) Laimīgu Jauno gadu!:))

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 31.12.2010. 14.51

    Kļūdu nebiju pamanījusi! Paldies par aizrādījumu!
    Tev arī Ino, to labāko Jaunajā gadā!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

andris902 31.12.2010. 15.25

…lno…ir, ir mums arī nenodokļi….kas patiešām arī pildās…un ir atsevišķas pozīcijas, kuras pat pārpildās…:))…kas ir nenodokļi?…skaidroju:
…Valsts budžeta nenodokļu ieņēmumus veido liels skaits atsevišķu ieņēmumu pozīciju – dažādas valsts nodevas un citi maksājumi….tajā skaitā:
– Latvijas Bankas maksājums,
– Maksājumi par valsts kapitāla izmantošanu,
– Procentu maksājumi par kredītiem,
– Procentu maksājumi par valdības depozītu,
– Valsts nodevas par juridiskajiem un citiem pakalpojumiem,
– Valsts nodeva par licenču izsniegšanu atsevišķu uzņēmējdarbības veidu veikšanai,
– Speciāliem mērķiem paredzētās valsts nodevas,
– Pārējās valsts nodevas…piem. valsts nodeva par azartspēļu iekārtu marķēšanu,
– Sodi un sankcijas….un vēl un vēl…:))

…tas tā….zināšanai, jo varētu būt daudziem nesaprotama šī pozīcija…:))

+7
-1
Atbildēt

4

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu