''Jautrajam kalniņam'' nauda, iespējams, pārtērēta • IR.lv

''Jautrajam kalniņam'' nauda, iespējams, pārtērēta

15
Foto: Andrejs Terentjevs, F64
Dita Krauze

Esplanādē Rīgā uzbūvētais slidkalniņš atšķiras no līgumā paredzētā

Līgums starp Rīgas domes (RD) Izglītības, kultūras un sporta departamentu un ''Rīgas jautrā ziemas kalniņa'' būvētājiem SIA “Untitled” paredz, ka nobrauciens uz vairāk nekā 20 000 latu izmaksājušā slidkalniņa notiek pa divām paralēlām skrejām, taču Esplanādē redzamajam slidkalniņam uzbūvēta tikai viena. Taču projekta izmaksas tādēļ nav samazinājušās, liecina Ir.lv noskaidrotais.

RD Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Elīna Dambekalne šo projekta neatbilstību līgumam skaidroja ar “gramatiski neprecīzu formulējumu”. “Uz mākslīgā kalniņa ir izveidota uzejas skreja un nobraukšanas skreja, kopā veidojot divas paralēli darbojošās skrejas,” skaidroja pašvaldības pārstāve, “līguma pielikumā esošais projekta tehniskais zīmējums atbilst ekspluatējamajai konstrukcijai.”

Tomēr Ir.lv rīcībā nonākušais līguma eksemplārs neapstiprina Dambekalnes sacīto – projekta tehniskais zīmējums ir ļoti aptuvens, un tajā redzamas divas nobrauktuvju bultas. Uz to Dambekalne atbildēja, ka iesniegtajam projektam esot pievienotas arī vairākas citas konstrukciju skices, taču uz jautājumu, vai Ir.lv varētu ar tām iepazīties, šādu iespēju neapstiprināja.

Neizpratni raisa arī fakts, ka šim līgumam, uz kura pamata par nodokļu maksātāju naudu tiek pirkts sabiedrisks pakalpojums, piešķirts konfidenciālas informācijas statuss.

Kā novēroja Ir.lv, pie bezmaksas atrakcijas Esplanādē veidojas gara rinda. ''Rīgas jautrā ziemas kalniņa" drošības uzraugs stāsta, ka tik gara tā esot visu laiku, un dienā notiek ap 2000 nobraucienu. Visvairāk braucēju vidū ir bērni vecumā no 6 līdz 12 gadiem, taču iespēju baudīt ziemas priekus Rīgas centrā izmanto arī jaunieši un pieaugušie, arī vairāki septiņdesmitgadnieki.

Atrakcijas “Rīgas jautrais ziemas kalniņš” sākotnēji plānotās izmaksas par darbību laikā no 16. līdz 30.decembrim ir 20 033 lati. Šajā summā ietvertas izmaksas par slidkalniņa tehnisko nodrošinājumu, teritorijas sakopšanu, par drošību atbildīgo personālu, autortiesībām, tualetēm un producēšanu. Ņemot vērā ievērojamo rīdzinieku un pilsētas viesu interesi, atrakcijas darbības laiku nolemts pagarināt līdz 16.janvārim, kas galvaspilsētas nodokļu maksātājiem nozīmē vēl aptuveni 6000 latu tēriņu.

 

Komentāri (15)

garausiitis 31.12.2010. 17.06

Un kāds tur brīnums? Normāla prakse RD izpildījumā. skumjākais ,ka kā vienmēr atbildīgo nebūs.

+9
-1
Atbildēt

0

valdis 01.01.2011. 08.28

Pat slidkalniņu ietin noslēpumainības aurā. Domes darbiniece labi apguvusi informācijas manipulācijas, varēs virzīties augstāk un augstāk. Atjautīga un apķērīga. No slidkalniņa uz sarežģītākiem projektiem. Latvija var.

+5
-1
Atbildēt

0

mxblack 01.01.2011. 11.21

Nu un starpību SC Rātes kungi sadalīja savā starpā, kā jau parasti tas notiek. Tas ir Dienvidu tiltis, tikai dikti maziņš, bet nauda paliek nauda. SC gribēja pārvaldīt visu valsti, kad netiek galā ar Rīgas pārvaldi. Tādi saimnieķeļi Latviju ātri vien iedzītu purvā. Mani ļoti interesē kur paliek tās sētnieku algas par Bauskas ielas ietvju tīrīšanu. Neviens pašvaldības ietves posms tur netiek tīrīts. Ietves ir pazudušas. Es neticu ka pēkšņi SIA Zemgale būtu atlaidusi visus sētniekus uz Bauskas ielas. Visdrīzāk sētnieku algas nonāk SIA Zemgale melnajā kasē, bet pēc tam kase tiek sadalīta starp dižkungiem, kamēr gājēji ir spiesti dalīt ielas braucamo daļu ar automašīnām un autobusiem. Te nu mēs redzam kas patiesībā ir SC, visīstākā zagļu banda, kura nozog manus nodokļus, bet pretī iedod pigu.

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu