Slēpot uz Līgatni • IR.lv

Slēpot uz Līgatni

19
Mārtīņš Zilgalvis, f64

Lai popularizētu aktīvu brīvā laika pavadīšanu dabā un tieši ziemā, šodien plkst.10 Līgatnes dabas takās tiks atvērta distanču slēpošanas inventāra noma, ziņo aģentūra LETA.

Noma aprīkota ar jauna distanču slēpošanas inventāra desmit komplektiem, kas iegādāti Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstības un tūrisma aktivitāšu veicināšanas programmā.

Kā zināms, Līgatnes dabas taku asfaltētais ainavu autoceļš ziemā pārtop par distanču slēpošanas trasi. Līdztekus 5,5 kilometrus garajai distanču slēpošanas trasei, dēvētai arī par "Lielo cilpu", ar četriem vidēji spēcīgiem kāpumiem un diviem nopietniem nobraucieniem Līgatnes dabas takās atvērta arī vieglāka un īsāka – 1,4 kilometru trase – "Mazā cilpa".

"Lielā cilpa" ir ar paralēli esošām brīvā stila un klasiskā stila slēpju trasēm, bet "Mazā cilpa'' – tikai ar klasiskā slēpošanas stila trasi.

Jaunatklātajā nomas punktā varēs iegādāties slēpošanas abonementus visai 2010./2011.gada ziemas sezonai, kā arī dāvanu kartes.

Minētā projekta gaitā pa Līgatnes dabas taku piesnigušajiem mežiem no 30.decembra būs iespēja vizināties arī ar sniega kamanām. Lai nesaltu ausis, sagatavotas dažādas cepures ar Latvijas savvaļas dzīvnieku motīviem.

Līgatnes dabas takās dažādas slēpošanas aktivitātes paredzētas arī nākamgad – 29.janvārī visi aicināti uz labdarības tautas slēpojumu "Līgatnes ķepa", kura mērķis ir atbalstīt jaunās lāču mājas tapšanu, kā arī uz tradicionālo "Gaujas nacionālā parka fonda balvas izcīņu Meža biatlonā", kas norisināsies 12.februārī.

Līgatnes dabas taku darbinieki aicina ikvienu sniegotajos Līgatnes dabas taku mežos gūt prieku, nodarbojoties ar aktīvo atpūtu brīvā dabā, taču arī nebūt pārgalvīgiem, jo nepieredzējušiem slēpotājiem nobraucieni var būt bīstami.

 

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu