Atgriešanās • IR.lv

Atgriešanās

3
Foto — Jānis Saliņš, F64
Anda Burve-Rozīte

Dzejniece Amanda Aizpuriete (54) pirms Ziemassvētkiem bija nolēmusi aiziet no dzīves. Viņu izglāba ieraksts interneta dienasgrāmatā un līdzcilvēku zibenīgā reakcija

Lauvas krēpēm līdzīgais matu biezoknis un rastafāriešu bizīte, kas stiepjas no deniņiem pāri kreisajam plecam – sarkans, dzeltens, zaļš, – Amandas sievišķīgajam stāvam piesaista uzmanību.

«Ārstējies. Un sakop matus!» pēc notikušā interneta dienasgrāmatā viņai novēlējis kāds jauns cilvēks, nezinādams, ka Amandas mati savā ziņā ir zīme veselam laikmetam Latvijas dzejā, radošo aprindu bohēmā, meklējumos. Mati vaļā, par spīti noteikumiem, aizliegumiem un visam «kā pieklājas!».

Šoziem dzejniece nolēma pārkāpt robežas galējā veidā: 16.decembra pēcpusdienā viņa savā dienasgrāmatā Draugiem.lv ierakstīja, ka pēkšņi ļoti skaidri sapratusi – «jāčāpo prom». Viņa virtuāli atsveicinājās no draugiem, pateicās par visu labo, kas piedzīvots, un lūdza atvainot par to, kas nav paspēts. Iedzēra 30 asinsspiedienu pazeminošo zāļu ripiņas. Aiziet no dzīves Amandai neizdevās, jo laimīgas sakritības pēc ierakstu dienasgrāmatā tūdaļ pēc tā uzrakstīšanas pamanīja viņas draudzene Daiga Mežaka. Pateicoties Daigas zibenīgajai reakcijai, tika noorganizēta palīdzība, un Amanda izdzīvoja.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu