Reģistrē ''Latvijas kuģniecības'' jauno vadību • IR.lv

Reģistrē ''Latvijas kuģniecības'' jauno vadību

9
''Latvijas kuģniecības'' akcionāri 17.decembrī pulcējas busiņā pie ''Lejastiezumiem''. Foto: Kaspars Krafts, F64

Uzņēmumu reģistrs apstiprina mikrobusā noturētās akcionāru sapulces lēmumus

Uzņēmumu reģistrs (UR) otrdien reģistrējis AS "Latvijas kuģniecība" (LK) valdes un padomes maiņu, vēsta biznesa portāls Nozare.lv. Līdz ar to par likumīgiem atzīti pagājušo piektdien, 17.decembrī, mikroautobusā pie slēgtā atpūtas centra ''Lejastiezumi'' noturētās ārkārtas akcionāru sapulces lēmumi, pēc kuriem kontroli uzņēmumā, iespējams, zaudēs Ventspils mērs Aivars Lembergs.

LK valdes priekšsēdētāja palīga Ģirta Apsīša sniegtās ziņas par pārmaiņu reģistrēšanu apstiprinājis arī UR. Jau ziņots, ka pirmdien UR atlika LK akcionāru lēmumu reģistrēšanu, norādot uz formāliem trūkumiem iesniegtajos dokumentos un liekot tos precizēt līdz nākamā gada 18.februārim. Otrdien pārmaiņas reģistrētas.

LK lielākā akcionāre AS "Ventspils nafta" (VN) pauž gandarījumu par LK padomes un valdes maiņu, kas apliecinot akcionāru interešu ievērošanu, teikts VN paziņojumā "NASDAQ OMX Riga" biržā. "Jaunā valde ir ķērusies pie savu pienākumu pildīšanas, un lielākais izaicinājums pašlaik būs rūpīga LK esošās situācijas izmeklēšana, lai rastu labākos ceļus reiz lepnā Latvijas uzņēmuma glābšanai," norāda VN preses sekretāre Zane Bojāre.

Atbilstīgi akcionāru lēmumiem LK padomē ievēlēti Saimons Digbijs Bodijs, Vladimirs Eggers, Mihails Dvoraks, Džaveds Ahmeds, Rubils Jilmazs, Marks Morels Veirs un Kristofs Teofanis Macakoss, savukārt no LK padomes locekļu amatiem atcelti Uldis Pumpurs, Olga Pētersone, Vladimirs Solomatins, Andris Vilcmeiers, Ansis Sormulis, Svens Zālītis, Guntis Ločmelis, Māris Gailis, Miks Ekbaums, Normunds Staņēvičs, Volodimirs Koškuls un Kārlis Boldiševics. Par LK padomes priekšsēdētāja iecelts Bodijs, par viņa vietnieku – Dvoraks.

Bijušais LK padomes priekšsēdētājs Māris Gailis biznesa portālam Nozare.lv sacīja, ka iepriekšējā LK padome un valde līdz savu pilnvaru beigām nenostrādāja pusotru mēnesi. "Tāds ir LK akcionāru lēmums, ka mūsu vietā tika ievēlēta jauna padome un valde. Ļoti labi, mēs respektējam akcionāru lēmumu," sacīja Gailis.

LK padomes sēdē no valdes atcelts Imants Sarmulis, Andris Linužs, Edvīns Bērziņš un Pāvels Semeņuta. LK padome LK valdes locekļa amatā uz pieciem gadiem ir iecēlusi Ešliju Džonu Nīlu un Maiklu Meinu Kingu, nosakot pilnvaru termiņa sākumu 2010.gada 17.decembrī. Par LK valdes priekšsēdētāju iecelts Pols Tomass. LK valdes pārvēlēšana pamatota ar to, ka "LK valdes locekļi zaudējuši LK padomes uzticību, nav spējuši vadīt LK atbilstoši Latvijas normatīvajiem aktiem, nav pienācīgi izpildījuši savus pienākumus, ir slēguši LK un tās koncernam neizdevīgus darījumus, tādējādi radot zaudējumus un nodarot kaitējumu LK un tās meitas sabiedrību interesēm, kā arī rupji pārkāpuši savas pilnvaras".

Jau vēstīts, ka 78,2% LK akcionāru sapulce piektdien notika minibusā pie atpūtas centra ''Lejastiezumi'', kur bija izsludināta tās norise, taču dalībnieki netika ielaisti atpūtas bāzē. LK iepriekšējā vadība gan bija izplatījusi paziņojumu, ka piektdienas akcionāru sapulce nav leģitīma, jo tā iepriekš izziņota par atceltu it kā avārijas situācijas dēļ. Nu jau atceltā uzņēmuma vadība kopš gada sākuma dažādi mēģinājusi kavēt akcionāru sapulces sasaukšanu, lai, iespējams, nepieļautu LK izslīdēšanu no Lemberga ietekmes. Šis uzņēmums varētu būt viens no pēdējiem Ventspils mēra legālajiem ienākumu avotiem, lai apmaksātu tiesāšanās un politiskās darbības izdevumus.

Komentāri (9)

janazakovica 21.12.2010. 19.44

ipasi interesants bija gailis ar savu runu.ja atceramies tiesi vins loti isi pirms banka baltija bankrota iepludina vel valstij un kugniecibai piederosus 50 milj dolarus ko ari sadalija lembis lavents un cilveks ar nepieklajigu uzvardu gailis.

+6
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 20.12.2010. 16.37

“Jebkādas spekulācijas par it kā notikušu likumīgu akcionāru sapulci esot nepamatotas un nelikumīgas.”

Šito Lembergs no Lukašenko iemācījās? :)

+5
-1
Atbildēt

0

nūģe.madadara. zvārg 20.12.2010. 20.26

Wtf?
” Turklāt ārkārtas akcionāru sapulces protokola izraksti nav noformēti atbilstīgi MK noteikumu “Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas kārtība” kārtībai, proti, tajā vietā, kur oriģinālā ir personiskais paraksts, nav rakstīts vārds “personiskais paraksts”, liekot to iekavās. LK padome nav UR iesniegusi arī informāciju par padomes sēdē izskatāmajiem darba kārtības jautājumiem.”

piekasīties šādiem sīkumiem gan šķiet lieki

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu