Pārbaudīs pilsonības piešķiršanu SC deputātam Kravcovam • IR.lv

Pārbaudīs pilsonības piešķiršanu SC deputātam Kravcovam

42
SC deputāts Valērijs Kravcovs paraksta 10.Saeimas deputāta svinīgo solījumu. Foto: Andrejs Strokins, F64

Liepājnieks pilsonību ieguvis Valmieras nodaļā, ko vadīja par korupciju notiesātais

Saeimas deputāts Valērijs Kravcovs (SC), būdams liepājnieks, pilsonību ieguvis Naturalizācijas pārvaldes (NP) Valmieras nodaļā laikā, kad to vadīja par korupciju notiesāta amatpersona, vēsta aģentūra BNS. Saeimas deputāts Visvaldis Lācis (VL–TB/KNNK) plāno lūgt Drošības policijai pārbaudīt pilsonības piešķiršanas apstākļus parlamenta kolēģim.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) pārstāvis Andrejs Rjabcevs apstiprināja, ka Kravcovs ar valdības lēmumu ir uzņemts Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā 2005.gadā, viņš kārtojis pārbaudījumus NP Valmieras reģionālajā nodaļā, kuru tajā laikā vadīja Elmārs Kokins.

Kokinu 2005.gada rudenī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs aizturēja par kukuļņemšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un dienesta pilnvaru pārsniegšanu. Pēc prokuratūras apsūdzības, Kokins par kukuli nelikumīgi palīdzējis kādai sievietei ārpus rindas sekmīgi nokārtot valodas prasmes un zināšanu pārbaudi, pasakot priekšā pareizās atbildes. Kokinam tiesa piesprieda gada cietumsodu un 2400 latu naudas sodu, kā arī liedza tiesības trīs gadus ieņemt amatus valsts dienestā.

Pēc Kravcova lietas materiāliem redzams, ka deputāts ir sekmīgi nokārtojis visus Pilsonības likumā noteiktos zināšanu pārbaudījumus un nav bijis citu šķēršļu šīs viņa uzņemšanai Latvijas pilsonībā, tādēļ PMLP neredzot iemeslus apšaubīt šo pilsonības iegūšanas procesu. Ja tādas rodas, pārbaudi var veikt Drošības policija (DP).

Aizdomas par pilsonības piešķiršanas apstākļiem Kravcovam Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijas vadītājam Lācim radušās pēc tam, kad ''Saskaņas centra'' (SC) frakcija deputātu bija spiesta atsaukt no komisijas, jo viņa latviešu valodas zināšanas nav pietiekamas, lai tajā pilnvērtīgi darbotos. Jau vēstīts, ka savā iepriekšējā darbavietā Liepājas domē Kravcovs sarunājies ar tulka starpniecību, taču tagad solījies valsts valodu iemācīties, algojot privātskolotāju.

"Jautājums jau ir ļoti vienkāršs – kā varēja Latvijas pilsonību iegūt cilvēks, kurš jau Liepājas domē izmantoja tulku un tagad vispār nespēj sazināties valsts valodā?" pauž Lācis, "sevišķi aizdomīgi, ka no Liepājas brauc uz Valmieru.'' Lācis personiski lūgšot DP sākt izmeklēšanu par Kravcova gadījumu un plāno pats apmeklēt PMLP Valmieras nodaļu. "Man tas jādara, jo sabiedrība izrādīs interesi, un man varētu prasīt, kāpēc nepārbaudījāt," skaidroja tautas kalps. "Dubults neplīst," viņš piebilda, komentējot iespēju, ka arī DP varētu sākt izmeklēšanu.

Komentāri (42)

disassociative 10.12.2010. 13.52

Lai SC nezaudētu savu iedomāto prestižu, tad šim kungam būtu jānoliek mandāts. Tāpat ir skaidrs, ka viņš latviešu valodā strādāt nav spējīgs.

+31
-2
Atbildēt

4

    rjes_son391 > disassociative 10.12.2010. 17.06

    Tāda ir SC morāle. Ja Urbanovičs apgalvo ko citu, viņš melo!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    aigiigais > disassociative 10.12.2010. 14.54

    Ievērtē ves.lv tur viņa aizstāvībai drīz jaunu štābu nodibinās.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    disassociative > disassociative 10.12.2010. 14.08

    SC mērķē ne tikai uz principiālo krievu auditoriju, bet arī uz latviešu cilvēkiem un neprincipiālajiem krieviem un kosmopolītiem, tā ka ir vērts partijas iekšienē padomāt. Pamatīgs traips sanācis – pilsonība bez valodas zināšanām un aizdomas par koruptīvu pilsonības ieguvi. Var pamatīgu robu “reputācijā” dabūt.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > disassociative 10.12.2010. 13.57

    to alias
    SC deputātu prestižu viņu alektorāta acīs uztur valsts valodas nezināšana, korupcija, naids pret valsti un tumsonība.
    Каков поп, таков и приход.

    +25
    -1
    Atbildēt

    0

::Vai cis :: 10.12.2010. 13.45

Vārdu sakot, sīks blēdis un iespējamais kukuļdevējs – Saeimas deputāts.

+24
0
Atbildēt

0

anete 10.12.2010. 14.03

vai nebūtu vispār jāaizliedz strādāt valsts pārvaldē tiem, kas pieķerti kukuļu ņemšanā un amata ļaunprātīgā izmantošanā ?

+16
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu