Baltu pirparkūkas • IR.lv

Baltu pirparkūkas

24
Andrejs Terentjevs, f64

Šodien Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā notiks pasākums visai ģimenei "Baltu rotas piparkūkās", ziņo aģentūra LETA.

Pasākuma apmeklētājiem būs pieejamas īpašas piparkūku koka formas – zvaigznes, saulītes, zirdziņa, putniņa, citu zvēru un ornamentu formā -, kurās pēc seno baltu rotu parauga tiks ceptas piparkūkas. Pasākuma dienā būs iespējams apmeklēt arī citas darbnīcas.

Piparkūku darbnīcā koktēlnieks Jānis Balodis demonstrēs, kā top piparkūku koka forma, un apmeklētāju acu priekšā kokā tiks veidotas senas baltu rotu piparkūku formas. Jau gatavās – zivs, kamanu, eņģeļa un baltu rotu – formas gaidīs piparkūku cepējus muzejā. Ar praktiskiem padomiem darbā līdzēs Sarmīte Purgaile un Madara Baumane.

Neaizmirstot par sen iemīļoto vilnas velšanas darbnīcu, tekstilmāksliniece Kristīne Šica palīdzēs veidot dažādas mīļlietiņas – filca eglītes ar skanošiem zvaniņiem un dažādas raibu raibās eglīšu mantiņas.

Pērlīšu rotu darbnīcā Agrita Baumane šoreiz galveno uzmanību veltīs eglītes rotu veidošanai. Dažādu krāsu pērlītēm un fliteriem savirknējoties neparastās formās, taps mirdzošas un jaukas greznumlietiņas.

Būs arī apsveikuma kartīšu darbnīca un krāsaino smilšu darbnīca.

Radošās aktivitātes Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā ilgs no plkst.12 līdz 16. Pasākums norisinās izstādes "Baltu māksla" laikā, kas muzejā būs apskatāma līdz 30.janvārim.

 

Komentāri (24)

locus 23.04.2015. 14.04

Šitas jau vēl mīlīgi. Vajadzētu tādu, kur satiksmes ministris ar tādu kā mopša žokli grauž mežā kokus un slāj pāri dzimtas mājām.

+4
0
Atbildēt

1

    kurland1945 > locus 23.04.2015. 17.05

    Būs vēlāk attēlots arī satiksmes ministrs …

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

aivarsk 23.04.2015. 16.29

Paldies Dievam, ka ir kāds, kurš lobē mūsu iekļaušanos Rietumu pasaulē, jo šeit nu ir droši, ka tie, kas ir pret Rail Baltica ir tikai par to, lai savienojums ar maskaviju paliktu vienīgais un galvenais…

+7
-3
Atbildēt

7

    kurland1945 > aivarsk 24.04.2015. 07.34

    Aŗī šo tik iecienīto Rail Baltica tekstiņu – “par kaimiņa īpašumu tikai ne pa manu un t.t. …” arī varat neatskaņot, jo trase uz kaimiņu novadu netiek pārcelta, neviena kaimiņa māja netiek iznīcināta … trase ietu gar purva malu, KĀ TAS BIJA PAREDZĒTS NOVADA TERITORIĀLAJĀ PLĀNOJUMĀ.

    Jums visur Maskava rēgojas. Ja mājās ir problēmas ar tualeti, droši vien arī Putinu pie tā vainojat …

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    ierados > aivarsk 24.04.2015. 18.18

    Sveiks, jaunanais puzesa lāčplēša bruņiniek!

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    kurland1945 > aivarsk 23.04.2015. 17.57

    Godātais aivarsk, izlasiet šo Sējas novada priekšēdētāja rakstu

    http://www.la.lv/sejas-novads-ar-rail-baltica-ii-marsrutu-rupji-parkaptas-iedzivotaju-intereses/

    Esmu to cilvēku vidū, kam trase iet precīzi īpašumam pa vidu. Pirms īpašuma ir agrāk pieminētā valsts nozīmes kultūrvēsturiskā Murjāņu senkapu teritorija – ja es cīnos, lai saglabātu šos senkapu paugurus – kāda te daļa Maskavai? Nosargāšu šo vietu, nosargāšu savu īpašumu. Ja Rail Baltika uzspļauj likumiem, rupji pārkāpj tiesiskās paļāvības principu, un man tas nav pieņemami – kāda daļa te Maskavai? Ja darboņi no Rail Baltica pārkāpj novada teritoriālo plānojumu – un pārceļ trasi novadam pa vidu,pamatojot to ar, ka kaut kur Garkalnē mitinās dažas zaļās vārnu saimes (bet tāpēc jāizposta senkapi)- un esmu pret to – kāda daļa te Maskavai? Ja Ādažu poligons drīkst atrasties dabas lieguma teritorijās (ar regulārām dažādu kalibru ieroču mācību apšaudēm, un ar to saistītiem ugunsgrēkiem vasaras periodā …),bet dzelzceļu gar malu – būvēt (gar novada malu, kā tas bija paredzēts teritoriālajā plānojumā) – nevar.Un man tas nav saprotams -kāda te ir daļa Maskavai? Un tādu -ja, ir daudz … Godātais, beidziet gvelzt muļķības.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs > aivarsk 24.04.2015. 13.15

    kremļa troļļu rūpes par senkapiem ir vienkārši nožēlojamas. Tā ir liela iespēja, ka par ES līdzekļiem tiks realizēts šis politiski un ekonomiski nozīmīgais projekts. Tūkstošiem latviešu celtnieku nevajadzēs meklēt darbu TUA firmās, un varbūt jaunu krievu kolonistu ievešana Latvijā apstāsies.

    Vai cilvēks ar komisko niku kurland (tas laikam no šnabja markas) nav ievērojis, ka latvieši pamet valsti, jo te nav darba?

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    locus > aivarsk 24.04.2015. 15.36

    Ārkārtīgi “demokrātiski rietumnieciska” bija arī veselas 2 nedēļas ilgusī sab. apspriešana par RailBaltic. Kā labi redzams pēc Krimas, Rietumos ne viens vien labprāt vīterotu kā Kremļa lakstīgala, tikai Rietumu naudas putna spalvas, kas labi pie auguma pieaugušas, bišku patraucē.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    DikembeSakamoto > aivarsk 26.04.2015. 13.02

    Nevis nav darba, bet ir lieli nodokļi darbam,dēļ kā strādāt neatmaksājas.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > aivarsk 23.04.2015. 21.30

    Ka tik tas neskar manu īpašumu, bet labāk kaimiņa, vai ne? Ne pa mūsu pagastu, bet kaimiņu…

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

DikembeSakamoto 26.04.2015. 13.03

Rail baltica ir oligarhu projektēts

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu