Sudānā sagūstītie Latvijas cilvēki ir veseli • IR.lv

Sudānā sagūstītie Latvijas cilvēki ir veseli

27
Foto: gmhelicopters.com

Nolaupītāju grupējums joprojām nav izvirzījis konkrētas atbrīvošanas prasības

Sudānā nolaupītie Latvijas valstspiederīgie ir sveiki un veseli, un medicīniska palīdzība viņiem nav vajadzīga, taču ķīlnieku sagūstītāji joprojām nav izvirzījuši konkrētas prasības, vēsta aģentūra BNS.

Latvijas īpašie sūtņi – Ārlietu ministrijas (ĀM) un Drošības policijas Pretterorisma centra pārstāvji – saņēmuši drošu informāciju par telefonsarunu starp ANO Pasaules Pārtikas programmas amatpersonām un Latvijas cilvēku nolaupītāju grupējumu, informē ĀM preses nodaļa. Telefonsarunas laikā notikusi atsevišķa, īsa saruna ar nolaupītajiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri apliecinājuši, ka ir sveiki un veseli, un medicīniska palīdzība viņiem pašlaik nav vajadzīga. Par to ĀM informējusi nolaupīto personu tuviniekus.

Tomēr grupējums nav izvirzījis konkrētas prasības sagūstīto atbrīvošanai, tādēļ noprotams, ka šis ir tikai savstarpējo pārrunu sākumposms, norāda ĀM.

Jau vēstīts, ka 5.novembrī Sudānas rietumos, Dienviddarfūras štatā, nolaupīti trīs helikoptera apkalpes locekļi, kas ir Latvijas valstspiederīgie – divi piloti un mehāniķis. Nolaupītie piegādājuši humānās palīdzības kravas ANO Pasaules Pārtikas programmas (WFP) uzdevumā.

Joprojām nav ziņu par Latvijas pilsoņu atrašanās vietu, kā arī nolaupītāju motīviem un prasībām. Latvijas valdība šī jautājuma risināšanu uzticējusi ANO Pasaules Pārtikas programmai. Ar mērķi veicināt nolaupīto triju Latvijas pilsoņu ātrāku atbrīvošanu Sudānā vizīti turpina valsts oficiālie pārstāvji. Ar šo lietu strādā speciāli šim gadījumam izveidots Koordinācijas centrs ĀM vadībā.

Komentāri (27)

raimonds_bossltd 15.11.2010. 18.21

Ņemot vērā Maskavas lielo interesi par sagūstīto lidotāju likteni, iespējams, ka tie ir piepelnījušies, nogādājot ieroču kravas Al-Qaedas teroristiem. Tā kā par viņiem netiek pieprasīta izpirkuma maksa, viņus, varēja sagūstīt Sudānas valdība, kas bez lieka skandāla tos nopratinās un likvidēs.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu