Avīze: iespējami SC un LPP/LC bloki citās pašvaldībās • IR.lv

Avīze: iespējami SC un LPP/LC bloki citās pašvaldībās

9
Ainārs Šlesers (PLL) (no kreisās), Nils Ušakovs (SC). Autors - Jānis Saliņš, F64

Politologi uzskata, ka bloks neietekmēs partijas nacionālā līmenī

Rīgas domē izveidotā apvienības "Saskaņas centrs" (SC) un LPP/LC izveidotā frakciju bloka paraugam varētu sekot arī citas pašvaldības, kur pārstāvēti abi politiskie spēki, taču parlamentā šāda tuvināšanās netiekot plānota, piektdien raksta “Latvijas Avīze”.

"Saeimā ir un paliek apvienības "Par labu Latviju" (PLL) frakcija un tāda tā būs arī turpmākos gadus," uzsvēris LPP/LC līderis Ainārs Šlesers, noraidot runas par līdzīga bloka izveidi arī parlamentā. Tai pat laikā politiķis paudis pārliecību, ka SC un LPP/LC spēs labi sastrādāties Saeimas opozīcijā un nepieciešamības gadījumā arī "sabloķēties", lai, piemēram, sasauktu ārkārtas sēdi, kam nepieciešami vismaz 34 deputātu paraksti, raksta avīze.

Šlesers arī pieļāva, ka līdzīgi bloki varētu tik izveidoti arī citās pilsētās, kur pārstāvētas abas partijas, piemēram, Daugavpilī. Tajā pašā laikā Valmierā, Cēsīs un Kuldīgā LPP/LC pārstāvji varētu sadarboties ar Tautas partiju (TP).

“Latvijas Avīze” raksta, ka SC-LPP/LC bloka izveide Rīgas domē gan neesot saskaņota ar TP, kas ir LPP/LC partneri apvienībā PLL, bet Rīgas domē nav ievēlēti.

SC Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins izteicies, ka Rīgas domē izveidotais bloks varētu būt "laba viela pārdomām arī citām pašvaldībām, kur pārstāvēti abi šie spēki". Taču jautājums par ciešāku draudzību parlamentā neesot darbakārtībā, jo šobrīd jāsāk gatavoties pašvaldību vēlēšanām.

Politologs Andris Runcis aģentūrai BNS pieļāvis, ka esošās koalīcijas sastāvā Rīgas domē (RD) radītais SC un LPP/LC bloks nekādu ietekmi nacionālā līmenī neradīs, taču koalīcijas krišanas gadījumā kas līdzīgs var izveidoties arī Saeimā.

Savukārt “Latvijas Avīzes” aptaujātais politologs Jānis Ikstens novērojis, ka pretēji signāli pēdējā laikā nāk no apvienības PLL. Šlesers runā par tuvināšanos SC, bet Kristiāna Lībane-Šķēle vairāk velk uz “Vienotības” pusi. Tomēr politologs šaubās, vai PLL frakcija sašķelsies organizatoriski, jo Saeimas kārtības rullis vairs nepieļauj jaunu frakciju izveidi starpvēlēšanu periodā.

Jau vēstīts, ka Rīgas domē SC un LPP/LC frakcijas izveidojušas kopīgu bloku, lai nākamajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā startētu no kopīga saraksta. Frakciju līderi domē izteikušies, ka līdz ar bloka izveidi abu partiju darbības principi galvaspilsētas pašvaldībā nemainīsies.

Tikmēr Saeimā darbojas nevis LPP/LC, bet PLL frakcija, kurā bez LPP un partijas “Latvijas ceļš” līderiem ir politiķi arī no TP.

Komentāri (9)

Janka, Janic 12.11.2010. 09.49

saak jau izskatiities peec oficiaala astoņkaaja , veel tik biku pagaidiisim kad Lembe buus gatavs pievienot savu taustekli un komplekts pilns , tad arii valdiiba no šii veidola buus neapgaažama liidz naakošajaam veeleešanaam , visi, kuriem savs krekls ruup , salips ap promaskavisko , taa ir vieniigaa ceriiba šai struktuurai izvilkt , saskaņai atkal ceriiba tikt pie varas un Maskavai tas ir uz rokas….šie notikumi nav aiz kalniem

+5
-1
Atbildēt

0

ievuliitis 12.11.2010. 09.46

“Frakciju līderi domē izteikušies, ka līdz ar bloka izveidi abu partiju darbības principi galvaspilsētas pašvaldībā nemainīsies.”
Kas gan būtu šaubījies!:))
Kampt un shēmot! Shēmot un kampt!

+4
0
Atbildēt

0

Līna Kārkliņa 12.11.2010. 11.59

Avīze: iespējami SC un LPP/LC bloki citās pašvaldībās
——————————-
Ārprāts! Kā mēs pārbijāmies!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu