Saeima beidzot pilnā sastāvā • IR.lv

Saeima beidzot pilnā sastāvā

87
Linda Mūrniece (C), Artis Kampars (K), Raimonds Vējonis (L) valdības sēdē. Autors: Andrejs Strokins, F64
Indra Sprance

Iekšlietu ministre Mūrniece parlamenta deputātes mandātu nolikšot

Līdz ar jaunā Ministru kabineta apstiprināšanu Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē apstiprināja deputātu mandātus tiem parlamentāriešiem, kas savus pienākumus pildīs uz laiku jeb tā sauktos ''mīkstos'' mandātus.

Saeimas deputāta zvērestu ceturtdien nodeva arī sākotnēji vēlētāju “aiz strīpas” atstātā iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL). Tā kā deputāte Vaira Paegle (PS) nolēmusi nolikt mandātu, lai pārceltos atpakaļ uz dzīvi ASV, tad Mūrniece iegūst mandātu. Sākotnēji bija saprotams, ka viņa pildīs gan deputātes, gan ministres pienākumus, tomēr pēcpusdienā Mūrniece informēja Ir.lv, ka parlamentārietes mandātu noliks.

Lai arī ceturtdien formāli nodevusi zvērestu un pieņēmusi deputātes mandātu, viņa gatavojas rakstīt iesniegumu, lai to noliktu, Ir.lv skaidroja Mūrniece. Šādu rīcību diktējot fakts, ka tad, ja viņa no mandāta atteiktos uzreiz, tad zaudētu deputāta amatu uz četriem gadiem. Ja mandātu formāli pieņem un uzreiz arī noliek, saglabājas iespēja šī sasaukuma laikā atgriezties Saeimā.

Ceturtdien deputāta zvērestu nodeva sasirgušais jaunā sasaukuma parlamentārietis Jānis Ādamsons (SC), līdz ar to Saeima var sākt darbu pilnā sastāvā.

Tā dēvēto “mīksto” mandātu ieguvis deputāts Laimis Šāvējs (ZZS), kurš nāk zemkopības ministra Jāņa Dūklava vietā, Māris Dzelzskalns – vides ministra Raimonda Vējoņa vietā, Guntis Rozītis – satiksmes ministra Ulda Auguļa (visi ZZS) vietā.

Premjerministra Valda Dombrovska (''Vienotība'', JL) vietā mandātu iegūst Ilze Vergina (PS), finanšu ministra Andra Vilka (PS) vietā – Andris Caunītis, ārlietu ministra Ģirta Valda Kristovska (PS) vietā – Uģis Rotbergs (PS), aizsardzības ministra Arta Pabrika (SCP) vietā – deputāte Liene Liepiņa. Savukārt ekonomikas ministra Arta Kampara (JL) vietā Saeimā turpinās strādāt Jānis Reirs (JL), tieslietu ministra Aigara Štokenberga (SCP) vietā – deputāts Aivars Volfs, kultūras ministres Sarmītes Ēlertes (PS) vietā – Ansis Saliņš.

Mandātu nolicis jaunais deputāts Armands Krauze (ZZS), kurš darbu turpinās Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejā, tāpēc viņa vietā nāk Didzis Zemmers (ZZS).

Jau vēstīts, ka pirmā 10.Saeimas sēde notika 2.novembrī, tajā deputāta zvērestu nodeva 98 parlamentārieši. Ādamsons nepiedalījās, jo bija sasirdzis, bet deputāts Klāvs Olšteins pameta sēdi, nesagaidījis savu iespēju nodot zvērestu, jo viņa vi;ņa ģimenē tieši tajā brīdī bija gaidāms pieaugums.

Komentāri (87)

dro 04.11.2010. 14.53

Kā jūs ziniet, ka Kristovskis neder? Paskatīsimies:) Pabriks der? Protams, ka mēs visi vēlētos Meierovica augšāmcelšanos, bet tādēļ jau mums nevajag Munteru:))

+16
-2
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 04.11.2010. 13.35

to Optiskais Tēmeklis
Vai IR vajadzētu pievienoties pārējiem, komentējot slimu suņu murgus?

+15
-3
Atbildēt

5

    piziks > raimonds_bossltd 04.11.2010. 13.43

    Ombros, — hi-hi, vai Tu tiešām domā, ka IR iztiks bez pievienošanās tiem, kā saki, slima suņa murgiem? Un, ja iztiks, — hm, cik ilgi! Palaižam hronometru?

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    disassociative > raimonds_bossltd 04.11.2010. 13.46

    A kas ir slima suņa murgi? Kristovskis ir patiešām nevietā.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    piziks > raimonds_bossltd 04.11.2010. 19.21

    Nu, 16:25, kaut ar kavēšanos, bet pievienojās arī IR! Kur, Ombros, Tava striktā pašapziņa bez loģikas?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    austrisv > raimonds_bossltd 04.11.2010. 14.46

    Šitais nedarbs nu ir veikts, gan jau nākamais tiks steigts!

    gan jau viņiem kāda spalvaina roka atkal palīdzēs atrast kādu sīku izteikumu vai nodarījumu, lai latviešu tauta atkal varētu sašust par sīkumiem.
    Man jau apnicis no šitās,” konstruktīvās opozīcijas” saņemt visādus sīkus kompromātus, lai kavētu parlamenta darbu!
    Interesanti vai atradīs arī kādu uti kažokā Pabrikam un Štokenbergam?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Vietā, nevietā, bet ar idiotisku argumentāciju iespējams degradēt jebkuru ideju, un demisijas pieprasījuma pamatojums, šķiet, ir tapis kādā TPJO tusiņā. Paldies viņiem par to:)

    +13
    0
    Atbildēt

    0

raimonds_bossltd 04.11.2010. 13.52

to alias
Slima suņa murgi ir viss, ko paziņo Latvijas nīdēji, PLL un SC.

+13
-3
Atbildēt

3

    disassociative > raimonds_bossltd 04.11.2010. 14.14

    Slima suņa murgi ir arī patreizējā valdība, kurā Vienotības intrigu dēļ, nav, piemēram, Dāldera, bet ir Ēlerte, kurā ir Kristovskis, bet nav Lieģa. Un kurā ir Štokenbergs pēc spectikšanās ar Lembergu. Un Mūrniece, par spīti nu ļoti daudziem svītrojumiem vēlēšanās. Kurš suns slimāks? Visiem šiem suņiem mēs visi kopā ņemti esam viekārši pie kājas un varam savā nodabā mierīgi cīnīties līdz nākamajām pašvaldību vēlēšanām.

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    disassociative > raimonds_bossltd 04.11.2010. 15.08

    Es vēlos mierīgi gulēt, mierīgi iet pa ielu, droši palaist bērnus uz skolu un droši justies valstī, kurā dzīvoju. Pēdējā pusotra gada laikā, kopš Mūrniece ir iekšlietu ministre, šīs pozīcijas ir krietni vien vājinājušās un es gribu, lai valstī ir iekšlietu ministrs, kurš nevis akli aizstāv savus padotos, bet pieprasa no viņiem savu pienākumu bezierunu izpildi. Un es gribu beidzot dzīvot valstī, kurā policija kalpo sabiedrībai. Vai tiešām tas ir daudz prasīts?

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    dro > raimonds_bossltd 04.11.2010. 14.48

    alias. Man arī riebjas kā tika veidota valdība, ka tajā neatradās vieta Lieģim un Dālderim. Tas viss agri vai vēlu atkodīsies, /pietiek atcerēties Aksenoku/, bet ko cepties par Mūrnieci? Pirmkārt viņai plusu vairāk kā mīnusu, otrkārt – mīkstais mandāts. Ko vēl Tu vēlies?:))

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu