Lems par PLL demisijas pieprasījumu Kristovskim • IR.lv

Lems par PLL demisijas pieprasījumu Kristovskim

36
Raitis Plauks, F64
Indra Sprance

Ārlietu ministram pārmet nepieņemamu atbalstu radikālām idejām

Saeima nākamo otrdien, 9.novembrī, varētu izskatīt opozīcijā esošās apvienības “Par labu Latviju” (PLL) iesniegto ārlietu ministra Ģirta Valda Kristovska (“Vienotība”) demisijas pieprasījumu, kas pamatots ar atbalstu “nepieņemamiem uzskatiem”.

Demisijas iesniedzēji atsaucas uz portālā pietiek publicēto informāciju par saraksti starp Kristovski un kādu Aivaru Sluci, kur Kristovska atbildes aprakstītas kā piekrišana Sluča radikālajiem uzskatiem, ka viņš kā ārsts nevarētu ārstēt krievus līdzīgi latviešiem.

“Uzskatām, ka Kristovska sarakstes biedra izteikumi ir pretrunā ar jebkurām humānisma un ētikas normām. Idejas par to, ka pacientus varētu šķirot pēc to etniskās vai cita veida izcelsmes, ir kategoriski nepieņemamas un noraidāmas ikvienam apzinīgam sabiedrības loceklim. Arī Latvijas Republikas Satversme garantē vienlīdzīgas tiesības visiem iedzīvotājiem, tai skaitā saņemt veselības aprūpi,” paziņojumā medijiem pauž PLL.

Savukārt Kristovskis skaidro, ka portāla publikācijā veikta “lēta montāža”. ''Nekad neesmu izteicis vērtējumus par cilvēkiem pēc nacionalitātes un ar cieņu un toleranci izturos pret visu tautību cilvēkiem. Varu tikai izteikt nožēlu, ka šādā Latvijai svarīgā dienā portāls izvēlējies publicēt informāciju, kas pasniegta sagrozītā veidā,” paudis Kristovskis.

Demisijas pieprasījumu Kristovskim nolēmusi atbalstīt arī apvienība “Saskaņas centrs”. Abiem politiskajiem spēkiem kopā Saeimā ir 37 deputātu balsis, kas nav pietiekami, lai pieprasījums tiktu pieņemts.

Komentāri (36)

buchamona 04.11.2010. 16.46

Nu jau kuro reizi uzdoshu jautaajumu – kas ir pietiek.com ? :) Mees te cauraam dienaam nodarbojamies, komenteejot vinju kompras.
Bendraates radio, Chiganes lakatinji, tagad Kristovska ~ kanibaalisms~ :)) Visaam shiim sensaacijaam ir viena ieziime, – taas paraadaas dienu ~ peec~ veeleshanaam, vai valdiibas apstiprinaashanas, nevis nedeelju, vai meenesi pirms – lai sho info vareetu apspriest un likt lietaa.
Shobriid ar visu sho te meerkjtieciigi tiek skaloti Vienotiibas pamati. Jautaajums, kursh to dara ? Vai shis kompru karinjsh veel jo projaam notiek Vienotiibas iekshienee, jeb tie ir ~ shaavieni~ no aarpuses :)

+35
-1
Atbildēt

7

    vupats > buchamona 04.11.2010. 17.49

    Ups, nu jau gan laid…
    Pieņemu, ka tādi vārdi, kā B.Rulle, A.Margēviča, M.Ose, A.Alberte, B.Bočkāne, nu un, protams, L.Lapsa, īstenā Vienotības ideju fanā izauc ja ne trīsas, tad pārliecību, ka tie nu gan ir riktīgi rokošie žurnālisti. Tā taču jābūt, vai ne?
    Tā kā pasakot, ka pietiek.com ir kāds kaktu kantoris, vari trāpīt pa savējiem. lai gan jāsaka, ka aršķirībā no jums, bezkritiski jūsmojošajiem, tur vismaz pagaidām nevētī savējais vai svešais. Galvenais – tu esi pārkāpis likuma un morāles normu principus.

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    Tane-Dane > buchamona 05.11.2010. 01.02

    Vai tad vajag palielināmo stiklu, lai redzētu pa kurieni tas kažokzvērs vālē un kas viņu piebaro? Tas jau man šķiet ir skaidrs no ķēķa tiesāšanās laika.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    tetrapack > buchamona 04.11.2010. 21.34

    “Nu jau kuro reizi uzdoshu jautaajumu – kas ir pietiek.com ? :)”

    Nu, visu laiku tur karājās telegraf.lv reklāmkarogs, tipa “informatīvais” partneris. Šodien kaut kā pazudis, vai nu sakarā ar īpašnieku maiņu vai kā. Bet, nu, principā, šobrīd man izskatās, ka tas arī ir pietiek.com — krievu bīdīts valdības destabilizācijas projekts.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 04.11.2010. 16.52

    Vai shis kompru karinjsh veel jo projaam notiek Vienotiibas iekshienee, jeb tie ir ~ shaavieni~ no aarpuses :)
    ———————————————-
    Vai varētum būt tā,ka daļa ārpuses ir ielavījusēs iekšpusē?

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > buchamona 04.11.2010. 18.40

    Vai fakts, ka neesmu savācis aiz sava mīluļa kaku šorīt parkā, ir pietiekoši svarīgs, lai man līdz mūža galam būtu sabojāta reputācija un es nevarētu kandidēt uz prezidenta amatu? Es domāju, ka nē. Piem., biju miegains – nepamanīju, aizmirsu papīra maisiņu paņemt vai vienkārši steidzos, lai nenokavētu darbu. Un tur pat nav nekāda morāles atbildība!

    Lapsa un Co ir pierādījuši, ka spēj darboties tikai ar tenkām vai sīkiem faktiem. Nespēja redzēt kopsakarības un izvērtēt cilvēka pienesumu (izdarītais – kļūdas/neizdarības) pietrūkst absolūti it visā, kam šī komanda ķeras klāt!

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

    Dace Mināte > buchamona 04.11.2010. 17.06

    Mani arī jau labu laiku interesē, kas ir pietiek.com. Izskatās pēc mango.lv, tikai politikas mērcītē.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > buchamona 04.11.2010. 16.50

    Lapsa netika pie Vakara ziņu vai Privātās dzīves redaktora krēsla tādēļ arī cep augšā jaunu “mediju” :D

    No otras puses, ja visu laiku kāds tramdīs Vienotību, tad komanda turēsies kopā, kas ir laba zīme.

    +16
    0
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 04.11.2010. 16.46

Neesmu pat ne tuvu ĢVK fans, bet PLL un SC pierāda darbības principus – jo valstī lielāks haoss, jo mūsu sponsoriem lielākas iespējas tikt pie naudas.

Lai netiktu šķiesta nauda un laiks, vajadzētu nākt klajā ar ierosinājumu, ka, ja ārkārtas sēdē lēmums tiek noraidīts, tad no pieprasītājiem atskaita algu par radītajām izmaksām.

Tagad ir ar steigu valdībai un Saeimai jāstrādā pie budžeta, bet taukmīļi un komunisti taisa teātri – jo sliktāks budžets, jo labāk viņiem!

+29
-1
Atbildēt

0

viestarts_vidins 04.11.2010. 16.47

Kur tad PLL šai samontēto sūdu kaudzē redz labumu Latvijai par ko šamajie cīnās? Krievijai gan, jo tai nav izdevīga stabila valdība!

+25
0
Atbildēt

1

    dace_ampermane > viestarts_vidins 05.11.2010. 05.20

    PLL sagāja dēlī ar vēlēšanām, sabruka naudas cerības šeit, varbūt tagad maskava viņus kompensēs par pakalpību :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu