SM: Pasts strādās bez investoru palīdzības • IR.lv

SM: Pasts strādās bez investoru palīdzības

26
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Latvijas Pasta biznesa plāns paredz rentablu darbību un netiks mainīts

Neskatoties uz “Latvijas Pasta” (LP) nespēju piegādāt laikrakstus sestdienās, uzņēmums turpinās strādāt pēc izstrādātā biznesa plāna 2009.-2014.gadam un privāto investoru tam piesaistīt netiek plānots, tā informējusi Satiksmes ministrija (SM), vēsta LETA.

Ministrijā skaidro, ka biznesa plānu apstiprinājusi valdība un tas paredz rentablu, kā arī no izmaksu viedokļa konkurētspējīgu LP darbību arī pēc tirgus liberalizācijas. Arī uzņēmuma privatizēšanas iespējas nav apsriestas. Patlaban “Latvijas Pasts” 100% ir valsts uzņēmums.

SM atgādinājusi, ka 2013.gadā pasta tirgus tiek liberalizēts, līdz ar to LP sava darbība jāplāno tā, lai uzņēmums spētu darboties konkurencei atvērtā pasta pakalpojumu tirgū. Komersantu, kurš sniegs universālo pasta pakalpojumu pēc pasta tirgus liberalizācijas, noskaidros konkursa kārtībā.

Jau ziņots, ka Latvijas Preses izdevēju asociācija (LPIA) nolēmusi vērsties pie atbildīgajām amatpersonām, lai tās skaidrotu Latvijas Pasta lēmumu nepiegādāt preses izdevumus sestdienā.

Radusies situācija asociācijai nav saprotama, jo minētais iemesls par pasta ekonomisko stāvokli bija zināms jau šī gada sākumā, tādēļ šāda rīcība mēnesi pēc abonēšanas kampaņas sākuma ir nosodāma.

Patlaban asociācijā vērsušies gan reģionālo laikrakstu, gan nacionālo laikrakstu "Diena" un "Vestji Segodnja", gan arī Latgales preses izdevēju asociācijas pārstāvji ar lūgumu pārstāvēt viņu intereses. Iespējamos finansiālos zaudējumus LPIA biedri vēl aprēķina.

Pagājušajā nedēļā Latvijas Pasta valde nolēma no 2011.gada 3.janvāra pārtraukt pasta, tostarp preses izdevumu, piegādi sestdienās. Lēmums veikt pasta piegādi un sūtījumu savākšanu tikai piecās nedēļas darba dienās pieņemts pēc "rūpīgas un izsvērtas analīzes", sacīja Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss, norādot, ka klientu apkalpošana pasta nodaļās sestdienās un svētdienās turpināsies kā līdz šim.

Komentāri (26)

Driimeris 04.11.2010. 09.20

ja to, kas tagad notiek var saukt par ‘strādāt’ :/

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu