Čepāne: mēs vairs nebūsim jaunākais brālis • IR.lv

Čepāne: mēs vairs nebūsim jaunākais brālis

59
Jānis Saliņš, F64
Indra Sprance

Lai arī oficiāli sarunas par amatiem nenotiekot, PS cer palielināt ietekmi

„Ja līdz šim mēs izskatījāmies kā mazākais brālis, tad turpmāk mēs tādi vairs nebūsim,„ Ir.lv sacīja Pilsoniskās savienības (PS) Saeimas frakcijas vadītājas vietniece Ilma Čepāne. PS 10.Saeimā pārstāvēs 16 no 33 deputātiem, tāpēc tai arī būtu jābūt proporcionālai ietekmei valdībā un Saeimā, uzskata Čepāne.

„Es domāju, ka mēs nebūsim nekāds jaunākais brālis, kā mēs bijām līdz šim. Mūsu cilvēki nevadīja absolūti nevienu Saeimas komisiju, „Pilsoniskās savienības” deputāti nebija nevienas komisijas priekšsēdētāja vietnieki  un „Pilsoniskās savienības” deputāti, lai arī kompetenti, nebija arī nevienas valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību valdēs. Mēs nebijām absolūti nekur, jo mēs uzskatām, ka šajā gadījumā ir jābūt konkursam atšķirībā no mūsu „Vienotības” partneriem,” pauda Čepāne.

Lai arī viņa uzsver, ka par amatu pārdali valdībā un Saeimā pagaidām nav runāts, tomēr viņas personiskās domas ir, ka PS varētu virzīt kandidātus gan ārlietu, gan tieslietu, gan arī kādam „ekonomiskās grupas” amatam. Savukārt „Jaunajam laikam”, kuram varētu būt premjera portfelis, nevajadzētu cerēt uz Saeimas priekšsēdētāja amatu.

„Ir jābūt spēku samēram. Ja „Jaunajam laikam” ir premjera amats, tad ļoti grūti runāt, ka otrs augstākais amats būs tai pašai partijai vai apvienībai,” pauda Čepāne.

Saskaņā ar provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem „Vienotība” 10.Saeimā iegūst 33 deputātu mandātus, tajā skaitā 16 – PS, 11 – „Jaunais laiks”, bet 6 – „Sabiedrība citai politikai”.

Jāpiemin, ka JL līdere Solvita Āboltiņa, Latvijas Radio komentējot kuluāros runāto, ka viņai varētu tikt Saeimas spīkera krēsls, atbildēja: „Protams, esmu gatava uzņemties Saeimas priekšsēdētājas pienākumus, bet ir jāvar saprast, kāds ir spēku sadalījums, kādā veidā ir politiskās ietekmes koalīcijas valdībā.”

Komentāri (59)

Igors Daņiļēvičs 05.10.2010. 14.53

Čepānes kundze, Jūs neesat ne jaunākais, ne vecākais brālis – Jūs esat Vienotība. Un sabiedrība sagaida, ka Jūs būsiet Vienoti un spēsiet savas asākās diskusijas paturēt aiz mājas durvīm. Ģimenes mēdz diskutēt arī asāk, bet ne tā, ka uz ielas trobelis nāk.

+71
-1
Atbildēt

1

Janis 05.10.2010. 14.54

Mandāti, mandāti, patiesībā daudzi cilvēki balsoja nevis par JL, PS vai SCP, bet Valdi Dombrovski un visiem pārējiem būtu jābūt vislielākā mērā šim cilvēkam pateicīgiem, kā arī tieši viņa viedoklis jārespektē visvairāk.

+51
-1
Atbildēt

1

    astra_ozo > Janis 05.10.2010. 15.25

    Kas tas par persnības kultu – galīgi nav demokrātiski.
    Kāpēc tikai par Dombrovski? Nav tādas “Dombrovska partijas”.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

ilmars_slapins 05.10.2010. 14.55

Piekrītu. Es ar’ balsoju par Vienotību, nevis PS.

+43
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu