Uz Eiropu ar vilcienu no Rīgas varētu braukt pēc pieciem gadiem • IR.lv

Uz Eiropu ar vilcienu no Rīgas varētu braukt pēc pieciem gadiem

21
Kristaps Kuhaļskis, F64

Latvijas iedzīvotājiem iespējas varētu pavērt Krievijas dzelzceļa satiksmes attīstība

No Rīgas uz Eiropas valstīm ar vilcienu varētu aizbraukt pēc pieciem gadiem,   intervijā "Latvijas Avīzei" saka "Latvijas dzelzceļa" (LDz) valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis. Viņš stāstīja, ka Krievija vēlas attīstīt dzelzceļa satiksmi ar Eiropu, kas varētu pavērt iespējas arī Latvijas iedzīvotājiem.

"Jau notikuši reisi no Maskavas uz Nicu – divās dienās var aizbraukt līdz Francijas dienvidiem. Krievi ir gatavi mūs iesaistīt šajos virzienos, piemēram, no Pēterburgas uz Berlīni būs jāšķērso Rēzekne. Nopietni izskata jautājumu par kursēšanu no Maskavas un Pēterburgas līdz Tallinai un Rīgai un tad tālāk uz Eiropu, Varšavu, Berlīni. Tehnoloģiski risina, ka riteņu pāru platums, pārejot no viena sliežu platuma uz otru, izmainās automātiski. Projekts ir pietiekami dārgs, krievu puse plāno, kā savilkt līdzekļus kopā ar izdevumiem, bet, visam sekmējoties, pēc pieciem gadiem šis ceļš uz Eiropu būs vaļā," stāstīja Magonis.

Viņam mēdzot mēdz prasīt – kad būs vilciens uz Bolderāju, kad palaidīsiet vilcienu uz Berlīni, taču esot jāsaprot, ka LDz kā izpildītāji tehniski ir gatavi to darīt, bet tad, kad pasūtītājs par to samaksās.

"Berlīnes virzienā droši vien cilvēki gribētu braukt ar labu servisu un par zemu cenu – arī tur pašlaik biznesa nav. Turklāt pie robežas jāmaina riteņu pāri, ņemot vērā sliežu ceļu nesalāgotību," norādīja Magonis.

Komentāri (21)

ltvpanorama 28.10.2010. 09.11

fufelis ..otmazkas par gadiem neizdarīto Rail Baltic projektā,leiši uz Eiropu jau tagad var mierīgi braukt..šim buldozeristam protams galvenais ir Krievija

+7
-1
Atbildēt

0

Driimeris 28.10.2010. 10.27

pamēģināju uzguglēt kādus pētījumus par pasažieru transporta pieprasījumu, tā elastīgumu, sadalījumu par transporta veidiem un attīstības tendencēm. Ir daudz interesantu pētījumu Pasaules Bankā, Eiropas aģentūrās. Kā jūs domājat, cik šādu pētījumu ir veikts Latvijā?…..
Tādēļ šādi teksti ir vienkārši teksti bez jelkāda seguma. Tas ir kā- nākamā paaudze dzīvos komunismā!- laikam ir jānomainās paaudzēm lai šis trulums izzustu.

+4
-1
Atbildēt

0

Aldīna 18.01.2011. 18.59

Nu nav jau tā kā BAM jāceļ caur klintīm, aizām, upēm un purviem. Ir jau dzelzceļa stiga , kura tikai jānostiprina un jāuzliek attiecīgā platuma sliedes! Ja būtu domājuši ar galvu un gribējuši attīstīt savu Eiropas pažobeli, tad jau sen tas tā būtu! Tas ka nav dzelzsceļa satiksmes ar Viļņu un Tallinu tas vispār ir vāks!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu