Neteicu, ka iešu politikā • IR.lv

Neteicu, ka iešu politikā

3
NULL
Inguna Sudraba. Foto: Zane Bitere, LETA
Anita Brauna

Valsts kontroliere Inguna Sudraba aicina domāt par tautas vēlētu prezidentu un politiskās sistēmas maiņu

Ingunas Sudrabas iesaistīšanās politikā varētu pretendēt uz vēlēšanu gada lielākās intrigas godu. 10.Saeimas vēlēšanās tā palika nepiepildījusies, taču tūlīt pēc tam, kad tauta demokrātiskās vēlēšanās bija paudusi savu gribu, sabiedrībā populārā valsts kontroliere šo izvēli faktiski apšaubīja, radiointervijā paziņojot, ka pusotra gada laikā Latvijā varētu notikt parlamenta ārkārtas vēlēšanas un «gan pienāks laiks arī šai manai misijai [politikā]».

Lai to pārrunātu, aicinu Sudrabu uz pusdienu sarunu. Tiekamies kafejnīcā Sala biroju ēku kompleksā, kur atrodas arī Valsts kontrole, taču Sudraba no ēdiena atsakās un pasūta vien tēju. Kontroliere paskaidro, ka viņai nepatīk maltīti ieturēt publiskās vietās – pusdienas viņa parasti ņem līdzi no mājām un ēd turpat birojā. Tas ļauj pieturēties pie veselīga ēdiena, turklāt, to gatavojot, var labi atslēgties no domām par darbu.

«Es neteicu, ka būšu politikā. Raksturoju iespēju, pie kuras es varu iesaistīties šajos procesos,» Sudraba cenšas labot iespaidu, ko radījusi minētā radiointervija. Viņai jautāts, kāpēc neiesaistās politikā, un Sudraba paskaidrojusi – «ja sistēmu iespējams izmainīt tā, ka var nonākt pie profesionālas valsts pārvaldes formas, tad varbūt tādā procesā es piedalītos».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu