Kā apzagt bērnus • IR.lv

Kā apzagt bērnus

7
Ilustrācija — Ivs Zenne
Sanita Jemberga

Pirms gada nogranda līdz šim skaļākais korupcijas skandāls veselības aprūpē, kad vairākus Bērnu slimnīcas vadības pārstāvjus un būvniekus apcietināja aizdomās par nelikumībām būvdarbu konkursos. Prokurors nule izvirzījis apsūdzības četrām «mazajām zivīm», bet nešaubās, ka sekos arī lielās. Izmeklēšana atklājusi labi eļļotu sistēmu, kuras dalībnieki bija gatavi iekampties pat labdarības ziedojumos. Neviens no galvenajiem personāžiem gan savu vainu neatzīst, taču viens no viņiem piekrita pirmajai intervijai kopš apcietināšanas

Tūlīt aiz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vārtiem ienācēju sagaida remontdarbu izkārtne. Ar Eiropas Savienības atbalstu joprojām turpinās slimnīcas infrastruktūras uzlabošana. Pēdējos divos gados vien remontos ieguldīti 13,5 miljoni latu.

Tas izrādījies pietiekami kārdinošs kumoss, lai daži slimnīcas vadošie darbinieki kopā ar biežo konkursu uzvarētāju būvkompāniju Rīgas firma Pamats un būvuzraugu izveidotu sistēmu, kā sadārdzināt celtniecības tāmes un starpību iebāzt kabatās. Izmeklētāju atklātais apstiprina to, kas klusiņām runāts par daudziem valsts konkursiem – uzpūstas tāmes, aizmuguriskas vienošanās un godīgu konkursa komisijas locekļu maldināšana, naudas atmazgāšana caur sarežģītu firmu tīklu.

KNAB izmeklētāji uzskata, ka grupa izkrāpusi vairāk nekā 100 tūkstošus latu, un lietā ir ap desmit epizožu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu