Bigbends Lielajā Ģildē • IR.lv

Bigbends Lielajā Ģildē

24
Jānis Saliņš, f64

Ceturtdien, 28, oktobrī koncertā "Riga Jazz 2010" uzstāsies pūtēju orķestra "Rīga" bigbends.

Koncertā "Riga Jazz 2010” 28. oktobrī plkst. 19.00 Lielajā Ģildē Profesionālā pūtēju orķestra "Rīga” bigbendam pievienosies solisti – Inga Bērziņa, Daumants Kalniņš un Rīgas vokālā džeza grupa "Assembly Singers”. Koncerta diriģents Raitis Ašmanis.

Džeza dziedātāja un vokālā pedagoģe Inga Bērziņa uzskata, ka "džezs ir brīnums, kas rodas spontānas džeza valodas saplūšanas brīdī. Te un tagad”. I. Bērziņa izglītojusies Maskavas Gņesinu mūzikas pedagoģijas institūtā un Latvijas Universitātē ieguvusi doktora grādu mūzikas pedagoģijā. Savas zināšanas papildinājusi dažādās meistarklasēs, gan tepat Latvijā, festivālos "Rīgas Ritmi” un "Saulkrasti Jazz” , gan ASV, Spānijā, Francijā, Itālijā, Austrijā, Polijā, Lietuvā un Igaunijā.

I. Bērziņa kā vokālā pedagoģe strādā Rīgas Doma Kora skolā, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Koncertā „ Riga Jazz 2010” I. Bērziņa izpildīs D. Veisa kompozīciju "Too Close For Comfort” un H. Karmišela "Georgia On My Mind”, kā arī uzstāsies duetā kopā ar Daumantu Kalniņu, izpildot Č. E. Kalhuna kompozīciju ”Smack Dab In the Middle”.

Daumants Kalniņš savu dziedātāja karjeru sāka jau zēna gados, kad viņš kā solists uzstājās kopā ar Rīgas Doma zēnu kori. Klausītāji atceras viņa skaisto zēna balsi, kura bija dzirdama arī vairākās Latvijas Nacionālās operas izrādēs un soloalbūma "Klausies, Spulgacīt!/To Bright Eyes” (2004). Šobrīd savas mūziķa gaitas D. Kalniņš saista ar džezu: absolvējis Rīgas Doma kora skolas džeza nodaļu, piedalījies meistarklasēs un uzstājies vairākos džeza festivālos. 2009. gadā Lietuvā ieguvis 1. vietu starptautiskajā džeza vokālistu konkursā ”Jazz Voices” . Šobrīd turpina studijas J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Koncertā „Riga Jazz 2010” D. Kalniņš izpildīs I. Mila ”Straighten Up & Fly Right” un B. Fišera ”You Are So Beautiful”.

Rīgas vokālā džeza grupa ”Assembly Singers” ir dibināta 1990. gadā un tajā dzied seši profesionāli mūziķi. Tās mākslinieciskais vadītājs ir Einārs Verro. Džeza grupas mūziķi ir snieguši vairāk kā 800 koncertus ne tikai Latvijā, bet arī Vācijā, Ungārijā, Zviedrijā, Lietuvā un Igaunijā, kā arī piedalījušies vairākos džeza un populārās mūzikas festivālos.

Koncertā „ Riga Jazz 2010” vokālā grupa izpildīs Harija Vorena skaņdarbus ”Chattanooga Choo Choo” , ”Lullaby of Broadway” un ”At Last” , kā arī slaveno Kola Portera ”It's All Right With Me” Gordona Gudvina aranžijā.

Koncertā „Riga Jazz 2010” pie klavierēm redzēsim populāro džeza mūziķi Madaru Kalniņu. M. Kalniņš uzstājies „ Riga Groove” sastāvā, sadarbojies ar Denisu Paškeviču, Intaru Busuli, un šī būs viņa pirmā sadarbība ar Profesionālo pūtēju orķestri „Rīga” .

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs.

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu