ZZS neapmierināta ar "Vienotības" piedāvājumu • IR.lv

ZZS neapmierināta ar "Vienotības" piedāvājumu

116
Nora Krevņeva, F64
Indra Sprance

Urbanovičs: “Vienotības” dēļ tiek “čakarēta” valsts

Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) vēl nav izlēmusi, vai piekrist premjera Valda Dombrovska (“Vienotība”) piedāvājumam virzīt savus pārstāvjus piecu ministru amatiem, Ir.lv apstiprināja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Kā norādīja Brigmanis, ZZS lēmumu plāno pieņemt līdz trešdienas rītam, kad paredzēta jaunās koalīcijas veidotāju tikšanās. “Kas teica, ka mums būs pieci ministri?” sacīja Brigmanis, norādot, ka par savu lēmumu – piekrist vai nepiekrist piedāvājumam ZZS informēs vispirms premjeru un tikai tad žurnālistus.

ZZS priekšsēdētājs Raimonds Vējonis Ir.lv sacīja, ka “Vienotības” piedāvājums ZZS “ir mazliet neloģisks.“  “Ja pagājušo piektdien, kad bija trīs koalīcijas partneri, mums piedāvāja sešas ministrijas, bet tagad, kad ir palikuši vairs tikai divi partneri, šis skaits ir samazināts, tad tas kaut kā neloģiski, jo būtībā ministriju skaitam vajadzētu pieaugt,“ sacīja Vējonis, norādot, ka, visticamāk, trešdien agri no rīta sanāks kopā ZZS valde, lai lemtu, vai pieņemt “Vienotības” piedāvājumu vai nē.

Savukārt apvienības “Saskaņas centrs” (SC) līderis Jānis Urbanovičs, kurš saskaņā ar Ir.lv rīcībā esošo informāciju pēc 10.Saeimas vēlēšanām ne reizi vien ticies ar ZZS līderi Aivaru Lembergu (“Latvijai un Ventspilij”), Ir.lv atturējās prognozēt, vai Dombrovskim izdosies izveidot valdību. “Nezinu, “ sacīja Urbanovičs, norādot, ka šobrīd “”Vienotības” dēļ tiek čakarēta valsts”.

“Par visu, kas tagad notiek, atbildīgs ir viens cilvēks – tas ir Dombrovskis. Viņš ir atbildīgs par to, ka netiek galā. Viņam tik ļoti patīk būt labam lācītim, viņš mēģina visiem būt labs, bet šobrīd ir vajadzīgs stingrs mugurkauls,“ sacīja Urbanovičs. Pēc viņa domām, “šobrīd viss ir Dombrovska un  [Valsts prezidenta Valda] Zatlera rokās”.

Viņš gan noliedza, ka šobrīd opozīcijas partijas un ZZS būtu apspriedušas kādu citu iespējamo koalīcijas modeli.

Jau vēstīts, ka “Vienotība” ZZS pirmdien piedāvājusi piecu ministru portfeļus, lai gan vēl piektdien Dombrovskis ZZS solīja sešu ministru amatus. Tiesa, piektdien premjers koalīcijā arī aicināja “Visu Latvijai!”- “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK, bet pirmdien “Sabiedrības citai politikai” izmantoto veto tiesību dēļ šis lēmums tika mainīts un VL- TB/LNNK no jaunās koalīcijas izstumta.

Premjers Valdis Dombrovskis otrdien vakarā pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru atturīgi komentēja gan sarunas norisi ar prezidentu, gan sarunas ar ZZS. Kā norādīja Dombrovskis, trešdien no rīta būs tikšanās ar ZZS, kad arī jautājums par amatu sadali tiks atkārtoti pārrunāts. Dombrovskis nevēlējās paskaidrot, kādēļ piektdien ZZS piedāvāti seši ministru portfeļi, bet pirmdien tikai pieci. Tāpat viņš atteicās atklāt amatu sadali “Vienotības” iekšienē. Viņš gan atzina, ka vienošanās ir panākta, taču, tā kā sarunas vēl turpinās koalīcijā, viņš nekomentēšot. Zatleru viņš informējis par jaunās koalīcijas veidošanu, sīkākām tās detaļām, kā arī deklarāciju.

Komentāri (116)

Skujiņa 26.10.2010. 16.20

Visiem veidiem tiek
čakarēts Valdis
vakar lupatu
lelles pabriks un štoks
šodien zaļtrubistu – bloks
lai tik ievilktu centr soglasij valdībā !

+33
-2
Atbildēt

0

mary75 26.10.2010. 16.24

Man patīk, vēl viens “stingrā mugurkaula” apoloģēts – Urbanovics!
Izskatās, smadzenes šai valstī neinteresē nevienu, izņemot daļu no Vienotības.
Un kas traucēja “valstiski domājošam” cietpaurim Urbanovicam atzīt okupāciju, un piedalīties valdības veidošanā?
tas pats ” stingrais mugurkauls”, acīmredzot, kas aizvieto smadzenes un kas liek pirmajā vietā stādīt daļas sava elektorāta ideoloģiju, un savu popularitāti tā vidū, un tikai otrajā vietā valsts intereses.
Bet, ar Lembergu viņi, izskatās, kā cimds ar roku, Dombrovskim klāsies grūti.

+36
-7
Atbildēt

5

    mary75 > mary75 26.10.2010. 16.36

    Nu zinu jau, jautājums bija tīri retorisks.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > mary75 26.10.2010. 18.28

    … Lembe buus nepieciešams jebkuraa valdiibaa , tas viņam pašsaprotams ,ar Vienotiibu koaliicijaa tik ilgi kameer tiks veikti priekšdarbi labveeliigas situaacijas radiišanai lai valdiibu vienaa naktii nogaaztu , kas tie par darbiem , domaaju visiem zinaams , patreizeejaa opoziicija peekšņi buus pozicijaa un vienotiiba varees tuseet opoziicijaa kaa JL liidz Godmaņa valdiibas krišanai , labais Dombrovskis peekšņi kļuus nevienam nevajadziigs…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    liene.dz > mary75 26.10.2010. 19.45

    Urbanoviča liekulība vispār ir aizkustinoša. Pirms vēlēšanām: SC nebūtu iebildumu sastrādāties ne ar vienu partiju (arī ne VL-TB/LNNK – viņi paši ir tie, kas nav spējīgi sastrādāties). Pēc vēlēšanām: mēs nevaram sēsties pie viena galda ar VL, mūsu vēlētājs to nesapratīs. Šodien: SC nesastrādāsies ar tiem, kas bija gatavi iet kopā valdībā ar VL (teikts par Dombrovska valdību, bet pēc visas loģikas tas nozīmē, ka SC nekad vairs nesastrādāsies ne ar Vienotību, ne ZZS).

    Īpaši jautri šīsdienas Urbja izteikumi izskatās, ja ņem vērā vakar Kļementjeva teikto, ka SC joprojām ir gatavi iesaistīties valdībā. Ja Vienotībai var pārmest milzu “nevienotību” un nekonsekvenci, tad to pašu pilnā mērā var attiecināt arī uz SC.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    Laumiņa > mary75 26.10.2010. 19.20

    Pie viena vajadzētu tulkot un maksimāli plaši publicēt visus Urbanoviča izteikumus un intervijas krievu presē. Nu ziniet,rodas iespaids,ka viņš pat reizēm pārspēj Žirinovski naidā pret Latviju. Daļai tā sauktā latviešu elektorāta, kas it kā esot balsojis par SC, to būtu noteikti interesanti dzirdēt. Kā kādreiz izteicās vēsturnieks Ģērmanis: “Vai latviešiem tiešām vienmēr jābūt vientiesīgiem ?”, un pats arī atbildēja, ka taču nē…,Nu nebūsim…

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > mary75 26.10.2010. 16.31

    Un kas traucēja “valstiski domājošam” cietpaurim Urbanovicam atzīt okupāciju, un piedalīties valdības veidošanā?
    ——————————————————
    It kā nu nezinātu-pašu izauklētais elektorāts, kam buorē,ka “tad jūs visus deportēs”.
    Un-Austrumi, kas nesapratīs.

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

ilmisimo 26.10.2010. 16.25

Urbanovičs: “Vienotības” dēļ tiek “čakarēta” valsts
——————————————————–
ūja!ūja! Urbanovicā kungs!!Valsti čakarē, lai jūs ievilktu pozīcijā.
Un Jūs tāds,,,,neatsaucīgs.

+25
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu