Vienota sabiedriska medija izveidei prasa 50 miljonus • IR.lv

Vienota sabiedriska medija izveidei prasa 50 miljonus

14
Rūta Kalmuka, F64

NEPLP kā vienīgo iespēju LR un LTV apvienošanai redz ES struktūrfondu piesaisti

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) vēlas piesaistīt no Eiropas Savienības struktūrfondiem aptuveni 50 miljonus latu, lai izveidotu vienotu sabiedrisko mediju un uzbūvētu jaunu ēku, vēsta aģentūra BNS. Padomē gan atzīst, ka šis process nebūs ātrs un ka vienota sabiedriskā medija izveide nav pat tuvāko pāris gadu jautājums.

"Ņemot vērā līdzšinējo valdības attieksmi, kad mūs futbolēja no vienas iestādes uz otru, šī ir vienīgā iespēja prasīt naudu sabiedriskā medija izveidei," aģentūrai skaidroja NEPLP vadītāja vietniece Dace Buceniece. Lai pamatotu naudas pieprasījumu, padome izmantos auditorkompānijas "Ernst & Young" ziņojumu par Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio (LR) apvienošanu.

Ministrijām līdz 15.septembrim Ārlietu ministrijā bija jāiesniedz priekšlikumi par Latvijai stratēģiski nozīmīgiem projektiem 2014.-2020.gadam, kuru īstenošana sekmētu Latvijas ilgtermiņa izaugsmi un konkurētspēju. Priekšlikumus vērtēs darba grupa, kurā būs pārstāvētas nozaru ministrijas, kā arī Latvijas Darba devēju konfederācija un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

BNS atgādina, ka ierosinājums par nepieciešamību apvienot LR un LTV nāca no Eiropas Raidorganizāciju asociācijas, kas uzskatīja, ka tik mazā valstī kā Latvija divu atsevišķu menedžmentu pastāvēšana nav lietderīga. Tika izveidotas vairākas darba grupas, taču LTV un LR vadības pretestības, kā arī finansējuma trūkuma dēļ sabiedrisko mediju apvienošanas ideja tika iesaldēta.

 

Komentāri (14)

viesturs 23.10.2010. 11.35

liekas, jau Domburs teica, ja šiem iedotu pat 100 miljonus viņi viņus “pareizi sadalītu” un labākajā gadījumā buceniecei sanāktu jauniem pupiem un pāris sarkanām blūzēm…
ehh totālu pelēcību un nūģu laiks….

+14
0
Atbildēt

0

mary75 23.10.2010. 11.16

Lai dotu kādu naudu, vispirms jāapmaina visa NEPLP un NRTP, šīs te jau salaida grīstē visu, ko vien varēja salaist. Nemaz nerunājot par Kotu, cukurgailīti, Kolātu un vēl daudziem, kas tur darbojas.
Šie te tos 50 miļj. “apgūs”, un mainījies pēc būtības nekas nebūs.

+12
-1
Atbildēt

0

daina_tabuna 23.10.2010. 12.16

1) man kāds var populāri paskaidrot kāpēc ir vajadzīga jauna ēka? Kas vainas Zaķusalas krastmalai 3? Pārceliet LR uz turieni un miers.
2) kapēc runa ir tikai par LTV un LR? Ja reiz nacionālais MEDIJS, tad ejiet līdz galam un pievienojiet arī valstij piedrošo drukāto mediju “Latvijas vēstnesis” un valstij piedrošos interneta medijus http://www.lv.lv / http://www.latvija.lv / http://www.visitlatvia.lv un derētu arī savākt tiesības uz http://www.lv.
3) pārdodiet LTV7 un būs nauda, lai izdarītu visu augstākminēto bez ES fondiem, jo cik noprotams- lielākā daļa to 50 miljonu tāpat aizietu neloģiskajai celtniecībai.

+8
-1
Atbildēt

5

    Liene Ramane > daina_tabuna 23.10.2010. 13.22

    Dolār – jauna ēka ir vajadzīga, jo tehnoloģiski vecā ir novecojusi. Studijas noteikti nav piemērotas pāriešanai uz 16:9 vai pat HD režīmu (kartons utt. būs pārāk labi redzams). Nu un vēl daudzi tehnoloģiski un sociāli iemesli, kurus dažreiz min paši LTV darbinieki piem. Twitterī. Jauna ēka ir noteikti vajadzīga.

    Arī BBC šobrīd ceļ jaunu TV kompleksu, lai pamestu Broadcasting Centre Londonā. Tiesa, naudas BBC ir “nedaudz” (lasīt – daudz) vairāk. :D

    Jautājums ir – kur jaunā ēka atradīsies? Turpat Zaķusalā?

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > daina_tabuna 23.10.2010. 15.33

    @SatPlank
    Domā ar nopietnāku renovāciju nepietiks? Protams, HD vajag kvalitatīvus materiālus, bet jāņem vērā, ka liela daļa HD materiāla studijās tāpat tiek veidota uz greenscreen fona. Var jau būt, ka tiešām neko nevar iegrozīt, tad stipri izvainojos.

    Ja nu tomēr ceļ, tad noteikti ne Zaķusalā. Ir beidzot jāsāk lielos uzņēmumus vilkt ārā no Rīgas. Ja ne no Rīgas, tad vismaz tālāk no centra. Piemēram, neslikta vieta ir pie lidostas, kur Šlesera ģenerāļu plānos ir ieskicēts izstāžu centrs.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    lita amēlija kurpe > daina_tabuna 23.10.2010. 16.57

    Piekrītu Dolāram, ka sen bija laiks apvienot visus valsts mēdijus un ielikt to Zaķusalā. Ceru, ka jaunajai Saeimai pietiks gribasspēka šo sen nokavēto darbu paveikt.
    Zaķusalas māju lai atdot VNĪA. To noteikti var savest kārtībā par daudz mazāku naudu nekā 50mio, turklāt VNĪA varētu palīdzēt atrast īrniekus arī tukšajām telpām. Vai tad vēl maz mums valsts iestāžu īrētās mājās atrodas?!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > daina_tabuna 23.10.2010. 17.03

    @KSK
    Cik es saprotu, tad apsaimiekošana viņiem pagalam nevedas. Zinu divas firmas, kas no LTV mājas izvācās. Tagad biroju telpas nav problēma, bet Zaķusalā vēl arvien dzīvo savas ekskluzivitātes mītu varā.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    lita amēlija kurpe > daina_tabuna 23.10.2010. 16.51

    Oranžā domāšana Latviju nepamet – viņuprāt, visu problēmu atrisinājums ir jaunu māju būvniecība. Uzbūvēs bibliotēku par 100mio – tautai uzreiz gudra kļūs, uzbūvēs slimnīcas par vēl lielākiem cipariem – vairs neviens neslimos, uzbūvēs tiltus par miljardiem – satiksmes problēmas visā Latvijā būs atrisinātas.
    Kad paredzēts pāvēlēt to NEPLP? Laiks citai domāšanai, bet šos turēt tālāk no jebkādām naudām.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu