Munkevics turpmāk būs mēra padomnieks • IR.lv

Munkevics turpmāk būs mēra padomnieks

20
Lita Krone, LETA

Kā padomnieks kultūras un sporta jautājumos viņš saņems 1100 Ls mēnesī

Bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics turpmāk ieņems pašreizējā pašvaldības vadītāja Gata Trukšņa padomnieka amatu kultūras un sporta jautājumos. Tā piektdien ziņo LNT raidījumā "900 sekundes", vēsta BNS.

Par jauno pienākumu pildīšanu Munkevics saņems 1100 latu algu pirms nodokļu nomaksas. Munkevica izglītība gan jaunajam amatam nav piemērota – bijušajam pašvaldības vadītājam ir inženierzinātņu maģistra grāds. Jūrmalas mērs Truksnis gan klāstījis, ka, viņaprāt, Munkevica zināšanas ir atbilstošas jaunajam amatam, jo, lai pārvaldītu pašvaldības kultūras un sporta iestādes, nav nepieciešama specializācija šajā šaurajā jomā, bet organizatora spējas.

Bijušā mēra pārziņā būs četru kultūras un sporta pašvaldības iestāžu pārvaldība. "Mans uzdevums ir radīt vidi, kur cilvēkiem trenēties," saka Munkevics un piebilst, ka viņš nejūtoties vainīgs nekādos pārkāpumos un neredzot pamatu, kāpēc viņš nevarētu pildīt saviem vēlētājiem dotos solījumus, vēsta LETA.

Jau vēstīts, ka Jūrmalas dome 10.septembrī no pilsētas mēra amata atbrīvoja Romualdu Ražuku ("Pilsoniskā savienība"), kurš šajā krēslā noturējās vien nedaudz vairāk par 100 dienām. Viņa vietā ievēlēja Gati Truksni (LZS, KDS, LPP/LC). Savukārt pirms Ražuka, 2009.gada vasarā pēc pašvaldību vēlēšanām mēra amatu ieņēma Munkevics.

Munkevicam uzrādīta apsūdzība par kukuļdošanu valsts amatpersonai personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Tomēr Munkevics kopš augusta sākuma ir brīvībā, jo tiesa nolēma apcietinājumu aizstāt ar drošības naudu, līdz ar to Munkevics varēja atgriezties domē deputāta amatā.

Komentāri (20)

::Vai cis :: 22.10.2010. 09.14

Palasoties šādas ziņas, gribas vemt aiz riebuma pret valsti, kurā katrs zirguzaglis ir cienījama persona.

+18
-1
Atbildēt

1

    anita_meistere > ::Vai cis :: 22.10.2010. 13.22

    ne jau valsts vainīga, bet gan šī sistēma..kas pieļauj šādas lietas. arī tiesībsargājošas iestādes faktiski neeksistē. neviens nebaidās no nevarīgās un caur caurēm korumpētās prokoratūras, neviens nebaidās no apsardzes privātkantora “KNAB”…jo reālu atbīdības iestāšanās precedentu nav bijis. tie kas ir iesēdušies (pasūtījumu dēļ)..peč paris gadiem tik uz bŗivām kājām un bauda savu iepriekšējo darbību augļus!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

tetrapack 22.10.2010. 10.29

“Jūrmalas mērs Truksnis gan klāstījis, ka, viņaprāt, Munkevica zināšanas ir atbilstošas jaunajam amatam, jo, lai pārvaldītu pašvaldības kultūras un sporta iestādes, nav nepieciešama specializācija šajā šaurajā jomā, bet organizatora spējas.”

Ahaha, jā, kultūra un sports ir tāda šaura un specifiska joma, ka piemērotu speciālistu par nieka 1100 latiem nez vai Latvijā šodien varētu atrast, labākais, uz ko var cerēt, ir kriminālnoziegumā apsūdzēts tirliņš ar inženierzinātņu grādu. Vismaz, ja paši jūrmalnieki neprotestēs, tad viņi acīmredzot arī tā domā.

+14
-1
Atbildēt

0

1 22.10.2010. 09.17

Esmu pārliecināts, ka ar cietumā gūto pieredzi viņš pacels Jūrmalas kultūras un sporta dzīvi jaunos augstumos.

+11
0
Atbildēt

1

    ltvpanorama > 1 22.10.2010. 10.15

    pareizi i..laicīgi iemācīs cietuma kultūras un sporta dzīves smalkās nianses:)..jo kā statistika rādā trāpīt no Jurmālas mēra krēsla uz apsūdzēto solu ir tik pat viegli kā 2 pirkstus ap.:)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu