Meklējam ministrus! • IR.lv

Meklējam ministrus!

4
Indra Sprance

Abstrahējoties no partiju ietekmes sfēru dalīšanas, eksperti iesaka spējīgākos kandidātus valdībai

Kamēr 10.Saeimā ievēlētās partijas oficiāli vēl tikai runā par jaunās koalīcijas izveidi, bet neformāli stīvējas par jaunās valdības krēsliem, žurnāls Ir jautāja nozaru ekspertu viedokļus par spēcīgākajiem ministru kandidātiem valdībā, kuras vadīšanu varētu uzticēt Valdim Dombrovskim (Vienotība).

Ekspertu vidū dominēja aicinājums jauno Ministru kabinetu veidot kompaktāku. Piemēram, apvienot Labklājības un Veselības ministriju, kā arī Vides un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju (RAPLM). Ja konsolidāciju veic vēl drosmīgāk, tad RAPLM varētu apvienot ar Ekonomikas un Satiksmes ministriju, iespējama arī Iekšlietu, Tieslietu un Aizsardzības ministriju funkciju apvienošana.

Ekspertu viedoklis bija atzinīgs par vairākiem tagadējiem ministriem, taču izskanēja arī pilnīgi jauni kandidāti un to skaitā arī idejas par cilvēkiem, kuriem savulaik ministru portfeļi jau piedāvāti, taču viņi no tiem atteikušies vai kandidatūras tikušas «izbrāķētas».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu