Grīnblats savu spēju griestus sasniedzis pirms 10 gadiem • IR.lv

Grīnblats savu spēju griestus sasniedzis pirms 10 gadiem

19
Jānis Saliņš, F64

TB/LNNK un “Visu Latvijai” ātru saplūšanu neparedz atšķirīgās taktikas dēļ

“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK (TB/LNNK) līderis Māris Grīnblats uzskata, ka apvienības popularitāte kritās jau ap 2001.-2002. gadu un vairs nav atjaunojusies. Intervijā portālam "politika.lv" viņš neslēpa, ka pats savus “spēju griestus” ir sasniedzis 2000.gadā. Partijā pietrūcis jaunu cilvēku. Kā zināms, no TB/LNNK 10.Saeimā ir iekļuvuši tikai divi cilvēki, savukārt no partneriem “Visu Latvijai” (VL) – seši. Viņš neparedz ātru partiju saplūšanu vienā, jo abām partijām ir atšķirīgas taktikas mērķu sasniegšanai.

“Bija jānāk jauniem cilvēkiem. Mūsu partijā tā procesa mazliet pietrūka. Es pats jau kopš 2000. gada jutu, ka savus spēju griestus esmu sasniedzis — es tos varu turēt, bet nevaru pacelt mazliet augstāk,” atzīst Grīnblats.

Pēc viņa vārdiem vecā apvienība TB/LNNK ir cietusi smagu zaudējumu. Divas smagas vēlēšanas tas zirgs ir ar grūtībām barjerai pārlēcis, bet trešajās — smagi aizķēries.

Grīnblats uzskata, ka TB/LNNK nebūtu pārvarējusi 5% barjeru, ja vēlēšanās nebūtu startējusi kopā ar “Visu Latvijai”. Astoņas vietas Saeimā esot labs rezultāts. Viņš domā, ka frakcijas priekšsēdētājs būs no Visu Latvijai!, jo viņu rezultāti vēlēšanās ir krietni labāki. Ja valdībā apvienībai būs divi ministra amati, tad vienam vajadzētu būt TB/LNNK, bet otram VL pārstāvim.

“Iekšienē tagad ir jautājums — ātri apvienoties vai nogaidīt? Es domāju, ka divām partijām ar mazliet līdzīgu ideoloģiju, tomēr atšķirīgu taktiku, darbību ļoti ātra saplūšana diez vai būs iespējama,” sprieda Grīnblats.

Jautāts par nākotnes iecerēm pēc Saeimas deputāta mandāta nolikšanas, Grīnblats atzīst, ka viņam nav tāda specialitāte, ar kuru es šobrīd varētu būt ļoti pieprasīts. “Tas nav viegli, bet es domāju, ka cilvēciski jāsamierinās — mūžīgi es Saeimā tāpat nevarēju būt, agri vai vēlu kaut kam bija jānotiek. Varbūt pareizi vien ir, ka liktenis ir izmetis ārā. Varbūt pareizi vien ir.” Grīnblats politikā darbojas 17 gadus, bet jaunajā Saeimā netika ievēlēts.

Komentāri (19)

edgars_linarts 19.10.2010. 11.19

Spēja runāt – turklāt korekti – par mazāk tīkamo tik vairo cieņu pret Grīnblatu.

+19
0
Atbildēt

0

astra_ozo 19.10.2010. 12.29

Viens no tiem, kas aktīvi iestājās pret rusifikāciju un okupācijas seku legalizāciju. Tikai pateicoties Grīnblatam mums nav Krievijas kara flotes bāze Liepājā. Un Saeimas vairākums nepieprasa piešķirt krievu valodai valsts valodas statusu kā Ukrainā.

+11
-1
Atbildēt

0

Aija Neļķe 19.10.2010. 11.44

Intervētāja Dita Arāja tā vien visu laiku centās izvilināt no Grīnblata kaut kādu negatīvisma attieksmi pret VL. Nesanāca.

+10
-3
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu