Regulatori Andrējevu, iespējams, gaida vieta LG • IR.lv

Regulatori Andrējevu, iespējams, gaida vieta LG

13
Valentīna Andrējeva (K) un Adrians Dāvis (L). Autors: Rūta Kalmuka, F64

Portāls: par jauno SPRK vadītāju varētu kļūt ''Lursoft IT'' vadītāja Riekstiņa

Sagaidāms, ka par jauno Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes vadītāju kļūs pašreizējā ''Lursoft IT'' valdes priekšsēdētāja Iluta Riekstiņa, savukārt līdzšinējai regulatora vadītājai Valentīnai Andrējevai ar visiem lielajiem parādiem silta vietiņa, iespējams, atradīsies akciju sabiedrībā ''Latvijas gāze'' (LG), piektdien raksta portāls pietiek.com.

Lai arī konkurss par vakanto SPRK vadītāja amatu vēl nav beidzies, Pietiek rīcībā esošās ziņas liecina, ka tieši Riekstiņa ir ticamākā Andrējevas pēctece. Riekstiņas stiprās puses ir pieredze vadošā amatā, kā arī fakts, ka viņa nav tieši saistīta ar kādu no vadošajām politiskajām partijām.

Tikmēr neoficiāli izskan, ka līdzšinējai SPRK vadītājai jau sagatavota silta vietiņa ar LG saistītā amatā. Andrējevai ir draudzīgas attiecības ar dabasgāzes monopolista ilggadējo vadītāju Adrianu Dāvi.

Uz Andrējevu kā SPRK vadītāju attiecas likuma ierobežojumi, kas noteiktu laiku pēc amata atstāšans liedz ieņemt amatus uzņēmumos, par kuriem amatpersona iepriekš pieņēmusi lēmumus. Taču, kā noskaidroja Ir.lv, šī nosacījuma apiešanai bijušo amatpersonu var nepieņemt darbā tieši, bet algot kā cita uzņēmuma darbinieka padomnieku.

Pietiek nav izdevies iegūt Andrējevas komentāru par to, ko viņa darīs pēc tam, kad atstās darbu regulatorā, un vai tā ir tiesa, ka viņa varētu iet strādāt uz LG. Uz SMS un telefona zvanu Andrējeva neatbildēja.

Mediju uzmanību Andrējeva izpelnījās ar savu spēļu automātu aizraušanos pat darba laikā. Ar šo ieradumu skaidroti viņas lielie parādi, kas raisījuši bažas par regulatora vadītājas atbilstību augstajam amatam un spēju būt neatkarīgai. Andrējevas parādsaistības 2009.gada sākumā bija 156,8 tūkstoši latu un 73 tūkstoši eiro, liekot izskanēt pieņēmumam par viņas nonākšanu varbūtējā atkarībā no aizdevējiem, kuri varētu arī nebūt kredītiestādes.

Pietiek secina, ka šķiršanās no labi apmaksātā – pērn vidēji virs 4600 latiem mēnesī – amata Andrējevai var likt strauji meklēt jaunus ienākumus, kam jābūt krietni virs vidējiem. Pērn viņas parādsaistības saruka līdz 147,6 tūkstošiem latu un 67,1 tūkstotim eiro, kamēr amatpersonas gada ienākumi bija aptuveni 66 tūkstoši latu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šajā situācijā neko sliktu pērn nebija konstatējis. ''Netika konstatēti fakti, kas liecinātu, ka SPRK padomes priekšsēdētāja V.Andrējeva, saņemot aizdevumus, ir veikusi ar valsts amatpersonas amata pienākumiem saistītas darbības, pārkāpjot likumā ''Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” valsts amatpersonām noteiktos ierobežojumus un aizliegumus,” bija teikts KNAB vadītāja Normunda Vilnīša vēstulē par pārbaudes pabeigšanu Andrējevas lietā.

Daļu informācijas par valsts galvenās regulētājas finanšu darījumiem KNAB pēc piekritības tomēr nosūtīja Valsts ieņēmumu dienestam (VID), jo tieši VID jāpārbauda amatpersonu deklarācijās ''sniegtā informācija, ziņu patiesums un ienākumu avotu likumība”.

Komentāri (13)

Janka, Janic 15.10.2010. 17.15

Andreejeva buus veco viiru laikam savaldzinaajusi , no malas izskataas ļoti neētiski Daavja kungs…lasikam jau labi atsraadaajusi , ja taa nebuutu nez vai ņemtu ienesiigajaa vietaa , izsheemots , caur meitas firmu ,to tikai var Latvijaa , mums interešu un eetikas paarkaapumi kaa piilei uudens , poh…

+5
0
Atbildēt

0

Riekstlauzis 15.10.2010. 19.09

Ja papētītu sīkāk, starp Regulatora darbiniekiem un regulējamajiem uzņēmumiem ir daudz lielākas radu saites kā starp Regulatora darbiniekiem un neregulējamiem uzņēmumiem.

Droši vien sakritība..

+5
0
Atbildēt

1

Silvija Adijāne 15.10.2010. 17.44

Patiesībā, ja stradātu LG, tad laikam protestētu, ka viena šajā jomā nekompetenta mamzele tiek pieņemta darbā par pagātnes pakalpojumiem. Bet no Latvijas roklaižām darbiniekiem to laikam nesagaidīt.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu