Sudraba: Koalīcijas veidošanā nav pozitīvu pārmaiņu • IR.lv

Sudraba: Koalīcijas veidošanā nav pozitīvu pārmaiņu

76
Lauris Vīksne, F64

Valsts kontroliere pārmet valdībai ekonomikas attīstības redzējuma trūkumu

Nākamās koalīcijas veidošana un runas par nākamā gada valsts budžeta plānošanu, neliecina, ka gaidāmas kādas būtiskas pārmaiņas valsts pārvaldē, kuras cer sagaidīt sabiedrība, Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) raidījumā "900 sekundes" ceturtdien teica Valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Sabiedrība vēlas dzīvot citādā valstī, redzēt perspektīvu, zināt par savām sociālajām garantijām un drošību. Taču pašlaik nav jūtams, ka šajā valstī sagaidāmas pārmaiņas, secina Sudraba. Līdz ar to, pastāv iespēja, ka sabiedrība nespēs izturēt to dzīves kvalitāti, un, iespējams, būs jārīko ārkārtas Saeimas vēlēšanas, pieļāva Valsts kontroliere.

Jau ziņots, ka Sudraba iepriekš intervijā radio "Baltkom 93,9" prognozēja atkārtotas Saeimas vēlēšanas pusotra gada laikā un neizslēdza iespēju, ka pati varētu iesaistīties politikā. Sudraba sacīja, ka nākamgad būs "lielas pārmaiņas", piebilstot, ka Latvijas iedzīvotājiem gaidāmā ziema būs auksta daudzu iemeslu dēļ. "Es neredzu, ka kaut kas mainītos. Daudziem joprojām nav darba. Cilvēkiem vienkārši nebūs, par ko dzīvot. Tādēļ kaut kam ir jāmainās. Mums ir tiesības dzīvot citādā valstī," intervijā radio teica Valsts kontroliere.

Savukārt portāls pietiek.com ceturtdien raksta, ka ārkārtas vēlēšanu rīkošanā varētu būt ieinteresēta apvienība ''Saskaņas centrs'' (SC), kas šajā Saeimā nav ieguvusi cerēto vietu skaitu, taču var palielināt savu popularitāti. Sudraba medijos iepriekš minēta kā iespējamā neoficiālā SC premjerministra amata kandidāte.

Runājot par uzblīdušo valsts pārvaldes aparātu, Sudraba atzina, ka "tādai mazai valstij kā Latvija pilnībā pietiktu ar astoņām ministrijām pašreizējo piecpadsmit vietā". Komentējot šo tematu LNT, Valsts kontroliere norādīja, ka valsts pārvaldes vienotajā atalgojuma skalā nav pieļaujami patlaban paredzētie daudzie izņēmumi, nenorādot katra amata prasības un kompetenci.

Sudraba LNT arī atkārtoti norādīja, ka nākamā gada budžeta veidošana ir nepareiza pēc būtības, jo tiek spriests par to, kam finansējumu samazināt, taču netiek runāts par to, kas tiks darīts, lai cilvēkiem būtu darbs, lai būtu izglītība un tiktu nodrošinātas sociālās garantijas. Valdība slēpjas aiz starptautisko aizdevēju mugurām, paziņojot, ka aizdevēji pieprasa samazināt budžetu, bet nestāstot par plānotajiem pasākumiem ekonomikas attīstībai, secina Valsts kontroliere.

Komentāri (76)

andrisskrastins 14.10.2010. 09.41

Aizdomīgi izklausās pēc SC un PLL “valodiņas”. Absolūti nekādas konkrētības, tukšs gaiss – “ekonomikas attīstība bla bla bla, sociālās garantijas bla bla bla”.

Žēl, kādreiz likās sakarīga dāma. Bet iespējams tas bija tikai un vienīgi PR.

+31
-2
Atbildēt

1

mary75 14.10.2010. 09.46

Nu galīgi dīvaini Sudrabas paziņojumi – valdība vēl nav sastādīta, bet, jau runā par ārkārtas vēlēšanām!
Arī tas pārējais tāds dīvains – ne jau ministriju skaitā ir nelaime, centrālais aparāts patērē niecīgu daļu no visa valsts aparāta, ja ar ko būtu jāsāk – ar valsts funkciju revidēšanu un visu nevajadzīgi likvidēšanu, un ministrijas veidošanu pēc nosprausto mērķu principa, nevis sadalot katrai partijai daļu no Latvijas “ganībām”.
Sudraba agrāk daudz ko teica pareizu, sevišķi par to bardaku naudas izlietošanā valsts iestādēs un bezatbildību, kas tur valda, to gan arī šai valdībai vajadzētu novērst, bet patreiz pārvēršas par populisti.

+27
-1
Atbildēt

0

ieva_sture 14.10.2010. 09.49

Man liekas, ka svarīgākais aspekts, kāpēc Sudrabas gājieni izraisa aizdomas, ir fakts, ka līdzīgi kā Lembergs, viņai nepietiek dūšas par varu sacensties.

Abi labāk izvēlas publisku kritizēšanu no malas (bez konstruktīviem ieteikumiem) vai aizkulises (tas vairāk par Lembergu).

Tikko tak bija vēlēšanas! Kas Sudrabai traucēja piedalīties? Nezināja, kā veiksies viņas “komandai”?

+25
0
Atbildēt

3

    jeers > ieva_sture 15.10.2010. 14.51

    Viņas komanda pakāsa (SC). Laikam izvēlējās pareizi, jo pie premjerēšanas nebūtu tikusi tā vai tā. A cik ļoti gribējās!!!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lootus > ieva_sture 14.10.2010. 11.02

    Domāju ka viņa prognozēja ka sabiedrība nav gatava pārmaiņām tāpat kā tagad prognozē ka valdība būs nerīcībspējīga lai atrisinātu ekonomiskās problēmas.To starp citu nesaka viņa viena pati.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ieva_sture 14.10.2010. 17.45

    Tāpēc uzskatīja par labāku pakritizēt sen dzirdētām tukšām frāzēm tagad un pieteiksies tad, kad situācija būs mainījusies?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu