Kalendārs • IR.lv

Kalendārs

5

Kultūras un izklaides notikumi

 

TEĀTRIS. OTELLO
15.oktobrī Jaunā Rīgas teātra Lielajā zālē notiks Viljama Šekspīra lugas Otello pirmizrāde, ko iestudējusi režisore Māra Ķimele. Galvenās lomas spēlē Andris Keišs, Kaspars Znotiņš un Jana Čivžele. «Vai Otello ir lētticīgs muļķis? Kādēļ Jago tik viegli izdodas ar viņu manipulēt? Vai liela greizsirdība ir lielas mīlestības pazīme? Vai cilvēks zina savas robežas? Vai spēj mainīt savu dabu? Šādi jautājumi rodas, domājot par Šekspīra lugu. Izrādes žanrs – krimiķis,» savu jauno darbu piesaka režisore.

KONCERTS. DDT
19.oktobrī Arēnā Rīga uzstāsies leģendāra Krievijas rokgrupa DDT. Grupas solists Jurijs Ševčuks ir viena no Krievijas rokmūzikas ievērojamākajām figūrām līdzās Viktoram Cojam vai Borisam Grebenščikovam. Savas sociāli aktīvās pozīcijas dēļ viņš ir publiski konfliktējis ar premjeru Vladimiru Putinu. Lai atbalstītu Ševčuku, savas turnejas laikā Maskavā ar viņu kopā dziedāja U2 līderis Bono. Līdzās dedzīgajiem sociālajiem tekstiem DDT albumos vienmēr skan arī filozofiski liriskas kompozīcijas.
Bilesuserviss.lv, Makroconcert.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu