KNAB: Plakāts ar Ozoliņu ir netieša aģitācija • IR.lv

KNAB: Plakāts ar Ozoliņu ir netieša aģitācija

59
Uzņēmuma „J.G.Projekti” Rīgā izvietotā vides reklāma. Autors: Gints Ivuškāns, F64

''Labu hokeju'' popularizējošās reklāmas firma "J.G.Projekti" izvietojusi bez maksas

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atzinis, ka Rīgā  vairākos reklāmas stendos izvietotais plakāts, uz kura redzams hokejists Sandis Ozoliņš un saukļi „Par labu hokeju!” un „Par labu Dinamo!”, ir netiešs aicinājums balsot par konkrētu partiju un satur netieša veida priekšvēlēšanu aģitācijas pazīmes.

KNAB veica pārbaudi, balstoties uz iedzīvotāju ziņojumiem un pašu darbinieku novēroto. Tā kā vēlēšanu dienā, kā arī dienu pirms vēlēšanām, minēto priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana publiskās vietās  ir aizliegta, KNAB par minēto gadījumu informēja Valsts policiju un Rīgas pašvaldības policiju.

Kā Ir.lv skaidro KNAB galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ieva Karlsberga, policijas kompetencē tagad ir lemt, vai sastādīt administratīvo protokolu. Par šādu pārkāpumu juridiskās personas var sodīt ar 800 latiem, bet fiziskām personām var piemērot 150 latu sodu.

Aģentūrai LETA apvienības Par labu Latviju (PLL) preses sekretārs Edgars Vaikulis apgalvoja, ka PLL ar šo reklāmu vienīgā saistība esot tāda, ka ''Dinamo'' vadība ir pārstāvēta arī PLL valdē, taču no partijas puses šo reklāmu izvietošana neesot organizēta.

Savukārt kluba ''Rīgas Dinamo'' ģenerāldirektors Zigmārs Priede aģentūrai neslēpa, ka klubs saņēmis ļoti izdevīgu priekšlikumu no SIA "J.G. Projekti", kas piedāvājusi "unikālu iespēju" bez maksas izvietot Dinamo reklāmas 300 vietās pilsētā.

Priede norādīja, ka Ozoliņš, kuram ir 8.numurs, izvēlēts kā labākais aizsargs. "Mums ir arī labi aizsargi ar 2., 6., 9. un 14.numuru, bet Ozoliņš ir labākais," pamatoja Priede. Reklāmā lietotie vārdi „par labu” tikuši atzīti par labskanīgākajiem.

Kā liecina "firmas.lv" informācija, SIA "J.G. Projekti" vienādās daļās pieder uzņēmējiem Jānim Gabrānam un Jānim Grīnbergam, vēsta LETA.

''Rīgas Dinamo'' fanu kluba vadītājs Uģis Purviņš ir.lv komentēja: „Mēs sportu ar politiku kopā nejaucam.” Viņaprāt, plakātu izvietošana Rīgā dienu pirms vēlēšanām ir lēts triks, bet katrs jau darot, kā grib.

Saskaņā ar likumu piektdien un sestdien ir aizliegta priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana radio, televīzijā, publiskās vietās, preses izdevumos un internetā, kā arī to izplatīšana un izvietošana publiski pieejamās vietās valsts un pašvaldību iestādēs, kapitālsabiedrībās, kurās vairāk nekā 50 procenti kapitāla daļu (akciju) pieder valstij vai pašvaldībai.

BNS galvaspilsētā novēroja, ka Marijas ielā uz notekcaurulēm un luksofora staba izlīmēti partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" aģitācijas materiāli. Arī Vecmīlgrāvī piektdienas rītā kādā pārtikas bodītes logā vēl atradās apvienības "Par labu Latviju" plakāts, kurā attēlots tās līderis Ainārs Šlesers.

Komentāri (59)

putekliic 01.10.2010. 11.43

Nē, nu tas ir vienkārši vāks ar šiem sīkajiem šmaukļiem. Ka tik kaut kur nožulīties, ka tik kaut kā apiet likumu ar līkumu! Šie ļaudis vienkāši nevar dzīvot bez tā. Tā ir viņu dzīves filozofija – apjāt kā tik vien var, ko tik vien var un kad tik vien var. Nez, arī šo reklāmas guru Stendzenieks ieteicis?

+41
-1
Atbildēt

10

    eva_o > putekliic 01.10.2010. 14.29

    Kāpēc Jūs tā kaitina tas, ka veiksmīgi cilvēki Latvijā dzīvo pēc principa: “Uzvar tas, kurš uzvar”?
    Vai Jums patiešām gribētos dzīvot pēc principa: “Uzvar tas, kurš spēlē pēc noteikumiem?” Kādi noteikumi ir jāievēro, kad sabiedrība pāriet uz kapitālismu? Kur tie pārejas noteikumi ir rakstīti?
    “Pēc noteikumiem” mums nebūtu miljonāru, nebūtu sabiedrības elites, nebūtu tādas plašas brīvības sajūtas, nebūtu trekno gadu, jo būtu kāds, kas pārbauda “noteikumu ievērošanu”…
    Ir un būs tādi, kuri šķērsos krustojumus uz sarkano gaismu un pa pretējo joslu, lai tiktu ātrāk uz priekšu. Daļa no viņiem nositīsies, daļa apdraudēs un sakropļos apkārtējos cilvēkus, daļa patiešām tiks citiem krietni priekšā un leposies ar sevi un saviem sasniegumiem… Tas ir kapitālisms – ne labs, ne ļauns, bet dabisks…
    Tādai nevaldāmībai un negantumam ir arī pretsvars – piemēram, “Saskaņa”, kura slavina sociālās atbildības principus. Vai Jums pēdējie patīk?

    0
    -21
    Atbildēt

    0

    eva_o > putekliic 01.10.2010. 17.09

    Pirms kādiem gadiem vēlēsanu iecirknī novēroju šādu ainu:
    Ienāk 3 stalti jaunekļi un sieviete (viena jaunekļa māte). Divi puiši paliek malā stāvot un skubina trešo: “Neštuko daudz, ej, fiksi nobalso un laižam uz tusiņu!” Trešais mēgina domāt, jautā abiem – bet par ko lai es balsoju? Abi gaidītāji pasmejas: “Mēs nezinām, mēs jau nebalsosim! Ej, paprasi mammai, tā tev pateiks!” Puisis aiziet pie mammas uz balsošanas kabīni…
    Tā rodas vara valstī…

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    eva_o > putekliic 01.10.2010. 15.23

    Mums Latvijā kapitālista paraugs ir Lembergs. Viņš ir populārākais kandidāts premjerministra amatam. Otrs populārs kandidāts – kapitālisma buldozers Šlesers. Sabiedrībā cienīts ir arī latviešu talantīgais uzņēmējs Šķēle. Īpaši pievēršu Jūsu uzmanību sarkasma intonācijai šajā un manā iepriekšējā komentārā. Kaitina tas, ka cilvēki 20 GADUS paši nesaprot, ko īsti grib – “miljonāru” burbuļekonomiku vai sabalansētu attīstību bez asiņu garšas. Rīt atkal kāpsim uz vecā grābekļa – uzgavilēsim plosīgiem oligarhiem un gaidīsim no viņiem žēlsirdīgu sirsnību pret vājākajiem. Kurš te nebiedzami mānās – oligarhi vai viņu nabadzīgie cienītāji un apjūsmotāji?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Silvija Adijāne > putekliic 01.10.2010. 21.19

    Bļāviens! Lūk, tieši šāda dzīves filozofija arī ir novedusi valsti tur, kur tā atrodas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > putekliic 01.10.2010. 17.20

    Saruna šodien pusdienlaikā pie blakus galdiņa (it kā nopietnas sievietes no malas, bet…):
    “Eu, klau, kad tur tās vēlēšanas ir? Rīt, ja? Jā, nu, es vēl nezinu par ko balsot. Plakāti šodien arī noņemti. Iepriekšējo reizi mana balss netika pārstāvēta… Būs jāizvēlas kāds kurš var savākt kvorumu…”
    Tipiska auditorija priekš PLL – neseko līdzi notikumiem, izvēlas pēc smukām reklāmām un iet balsot.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > putekliic 01.10.2010. 15.53

    Runa jau nav par grābekļiem vai iskaptīm, bet gan par VIENALDZĪBU. Cilvēki ir egocentriski un vienaldzīgi. Maize ir – viss kārtībā. Maizes nav – valsts vainīga. Vienaldzīgie nedomā. Vienaldzīgie vēlēšanas neapmeklē, vai apmeklē tusiņa pēc un izvēlas to, kuram bija baltāki zobi kādā no plakātiem uz ielas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > putekliic 01.10.2010. 19.30

    Un, kas ir slikts, ka puisis aizgāja pajautāt mammai par ko balsot ? :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > putekliic 01.10.2010. 19.34

    Nevajag tikai :) Tavu internacionālo sociķu godu, prātu un sirdsapziņu izrādās Krāsotājs sen jau ir aizkrāsojis ciet un viņi jau daudzu gadu garumā savā frakcijā balso pēc to pašu lembergu un šķēļu pasūtijuma :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Valdis Ādamsons > putekliic 01.10.2010. 15.19

    >viesturs_501
    …Tas ir kapitālisms – ne labs, ne ļauns, bet dabisks…..”
    ________________________________________________________________
    Nē! Tā ir “demokrātija”!
    Izlasiet Edvarda Virzas grāmatu “Kārlis ULMANIS” – tur rodama informācija par tādu pašu “demokrātiju” pirmskara Latvijā.
    Demokrātija nav priekš kampējiem, buldozeriem un miljardu zagļiem! Viņi demokrātiju pārtaisa par “demokrātiju”! Tajā grāmatā Jūs izlasīsiet, kā K.ULMANIS tika galā ar “demokrātiem”!

    Un par kādiem “sociālās atbildības principiem” Tu runā? Ja nu par tukšmuldēšanas…tad gan.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    putekliic > putekliic 01.10.2010. 15.07

    Mīļais cilvēk! Kad paaugsieties un pieņemsieties prātiņā, tad arī varēsim padiskutēt, kas ir kapitālisms un, kas ir vienkārši blēdīšanās. Pārdomām tikai viena situācija: ja tas kapitālisma spīdeklis, kurš brauc pie sarkanās gaismas, notrieks, nedod Die’s, Jūsu bērnu, vai arī tad Jūs publiski varēsiet skaļi paziņot, ka viss ir kārtībā, tā tam ir jābūt, šis cilvēks it nemaz nav vainīgs! Pie vainas ir mans bērns, kurš gāja pāri ielai pie zaļās gaismas un neņēma vēra, ka pasaulē ir kapitālisms ar tās spīdošo eliti! Varēsiet kaut ko tādu pateikt, ko?! Un ieteiktu neko uz šo komentāru neatbildēt – vienkārši izmanot izdevību un paklusēt.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 01.10.2010. 11.04

Neprofesionāli, stulbi, banāli, tizli. Var redzēt, ka plakāta makets taisīts aizvakar, izdrukāts pa lēto, utt. Ozoliņa tēls sačakarēts vismaz uz pāris gadiem, RD fani to var arī nepiedot.

+35
-2
Atbildēt

3

    buchamona > andrisskrastins 01.10.2010. 11.30

    Neviens, kurš seko hokejam, neņem saistību – Ozoliņa 8 nummurs un PLL nopietni:)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    ♣Shaggy♣ > andrisskrastins 02.10.2010. 16.36

    Es ļoti ceru Edgars Jaunups pēc šī Dinamo nekrietnā izgājiena vairs nebūs redzams Arēna Rīga VIP ložās tusējam kopā ar uzņēmējiem un dažiem TP vecbiedriem :)
    Nu tīri tā kā protests par netaisnību pret taisnības cīnītājiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    runā vienskaitlī

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 01.10.2010. 11.24

Es vispār varu pabrīnīties par tiem procentiem apdauzīto, kas balso par tiem, kas piesmej valsti, cik nu vien iespējams! Kā tā var? Tur pat nav populisms vai banānu dalīšana – pilnīgs un galīgs nihilisms!

+30
-1
Atbildēt

1

    disassociative > Una Grinberga 01.10.2010. 13.49

    Smagi apzināties, ka šo apdauzīto var pietikt, lai PLL būtu Saeimā.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu