''airBaltic'' sedz lidostas prasīto priekšapmaksu • IR.lv

''airBaltic'' sedz lidostas prasīto priekšapmaksu

33
Jānis Saliņš, F64

Mierizlīguma sarunas par parādiem starp valsts uzņēmumiem turpinās

Latvijas nacionālā lidsabiedrība ''airBaltic'' noteiktajā termiņā piektdien samaksājusi starptautiskās lidostas ''Rīga'' prasīto priekšapmaksu par sniedzamajiem pakalpojumiem, ziņo Diena.lv. Aviokompānija apliecina, ka priekšapmaksa neietekmēs pasažierus, vēsta biznesa portāls "Nozare.lv".

Lidostas preses sekretārs Mārtiņš Langrāts portālam db.lv apstiprinājis, ka lidosta turpinās sniegt pakalpojumus, par kādiem puses vienojušās. Arī turpmāk lidostas un ''airBaltic'' sadarbība būšot balstīta uz priekšapmaksu.

Lidosta iepriekš informēja, ka lēmums par priekšapmaksu pieņemts, jo ''airBaltic'' ir atteicies noslēgt lidostas ''Rīga'' piedāvāto mierizlīgumu lietā par iepriekšējiem parādiem. Savukārt ''air Baltic'' paziņoja, ka tas bijis aviopārvadātāja priekšlikums.

''airBaltic'' piedāvājis nolīgt neatkarīgu auditorkompāniju, kas objektīvi novērtētu Rīgas lidostas tarifus, lai tie neradītu diskriminējošus konkurences nosacījumus. Jau ziņots, ka lidosta iesniedza tiesā prasību par parādu piedziņu no ''airBaltic'', taču aviokompānija tos nevēlas maksāt, jo gribot tikpat izdevīgus darbības noteikumus lidostā kā tās konkurente ''Ryanair''. Mierizlīguma sarunas parādu lietā starp valsts uzņēmumiem turpinoties.

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu