Šlesers, iespējams, melojis par “airBaltic” līgumu • IR.lv

Šlesers, iespējams, melojis par “airBaltic” līgumu

40
Apvienības “Par labu Latviju” (PLL) premjera kandidāts, bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers. Autore: Gita Krone, LETA
Indra Sprance

Aiz Flika kompānijas varētu slēpties Šlesera un Šķēles intereses, pieļauj portāls

Apvienības “Par labu Latviju” (PLL) premjera kandidāts, bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers melo par “airBaltic” akcionāru sadarbības līgumu – šo dokumentu viņš parakstījis vienpersoniski, turklāt būtiski mīkstinājis valsts kā lielākā akcionāra pozīcijas, liecina “pietiek.com” publicētā informācija.

Mājaslapā publicētie dokumenti apliecina, ka 2009.gada 4.martā – neilgi pirms ministra pilnvaru zaudēšanas  Šlesers vienpersoniski parakstījis “airBaltic” akcionāru sadarbības līgumu, kas būtiski mīkstinājis valsts savulaik ar skandināvu lidsabiedrību “SAS” noslēgto akcionāru līgumu par labu lidsabiedrības vadītājam Bertoldam Flikam piederošajai firmai “Baltijas aviācijas sistēmas”(BAS), faktiski ndrošinot to,ka visa reālā kontrole pār “airBaltic” nonāk Flika rokās.

Lai arī Šlesers medijos apgalvojis, ka, parakstot līgumu, vadījies pēc tā akcionāru līguma, kas bija slēgts ar iepriekšējo “airBaltic” īpašnieku SAS, tā nav taisnība, norāda portāls.  Vairākos būtiskos punktos Šlesera parakstītais līgums esot stiprinājis Flika, nevis valsts pozīcijas.

Kā norāda portāls, analizējot noslēgto līgumu, nav skaidrs, kura akcionāra – valsts vai Flikam piederošās BAS – interesēs “airBaltic” līgums parakstīts un kāpēc. “Analizējot, ko no BAS interesēs mīkstinātā līguma ieguvis Fliks, izriet secinājums, ka Šlesers ar šāda līguma parakstīšanu pakalpojis “airBaltic” privātajam īpašniekam. Kāpēc viņš to darījis? Iespējams, ar BAS viņu saista kas vairāk nekā tikai siltās un draudzīgās attiecības ar Fliku. Ņemot vērā arī Flika labās attiecības ar otru PLL līderi Andri Šķēli un žurnāla Ir atklāto, ka Šķēles ģimene kļuvusi par Flika biznesa partneriem [Šķēles ģimenei piederošs uzņēmums “Ave Lat Sargs” ir līdzīpašnieks BAS piederošajā “North Hub Security”], iespējams, tomēr ne bez pamata ir versija, ka Fliks “airBaltic” darījumā ir tikai koša izkārtne, un, ka aiz BAS slēpjas vēl divu īpašnieku – politiķu Šlesera un [Andra] Šķēles intereses (nauda), “ pauž portāls.

Jau ziņots, ka 22.septembrī Dombrovskis nosūtīja vēstuli ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram,  lūdzot sniegt vērtējumu Šlesera 2009.gada 4.martā noslēgtā Latvijas un BAS akcionāru sadarbības līguma atbilstībai valsts interesēm.

Šlesers iepriekš medijiem izplatītā paziņojumā norādījis, ka Dombrovskis “vērsies Ģenerālprokuratūrā pats pret sevi”. PLL līderis apgalavoja, ka neesot nekāda akcionāru līguma starp Šleseru un "airBaltic" vadītāju Bertoltu Fliku, bet gan esot akcionāru līgums starp Dombrovski un Fliku, jo šī valdība gada sākumā ar lēmumu apstirpinājusi iepriekš noslēgto līgumu. “Es pieprasu, lai Dombrovskis publisko savas valdības akceptēto akcionāru līgumu. Ja tas netiks izdarīts, tad es vērsīšos Ģenerālprokuratūrā un lūgšu izvērtēt Dombrovska atbildību," pauda Šlesers.

Komentāri (40)

daina_tabuna 01.10.2010. 11.06

Kādam vēl bija šaubas par to?!
No kurienes tad Flikam tā nauda uzradās, lai turpat pusi akciju nopirktu?

+34
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 01.10.2010. 10.53

Kāda būs taktika? Asaras jau vienreiz bija…

+31
0
Atbildēt

3

    varbūt ka tā > silvija_vitina 01.10.2010. 15.57

    Šlesers savu viedokli ir pateicis un norādījis ka līgumu ir parakstījis Dombrovskis. Tā ka Sprance var kaut vai biksēs čurāt, bet apmelot neizdosies

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    archoftriumph > silvija_vitina 02.10.2010. 08.47

    ko tu muldi par dombrvski – bija shaadi: “..akcionāru sadarbības līgums parakstīts pēdējā brīdī pirms valdību maiņas – astoņas dienas pirms Dombrovska valdības apstiprināšanas Saeimā pērnā gada 12.martā, bez Ministru kabineta pilnvarojuma…”

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > silvija_vitina 01.10.2010. 11.02

    :D kāda taktika…piedraudēs visiem, nosauks par muļķiem. piesllīs 50k darbavietu vēl pāris labumus.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

bonbon68 01.10.2010. 11.01

Šlosers atkal meloja? Bet ko tad vel gaidīt no pataloģiska meļa un blēža! Kamēr šitie bandīti bija pie siles valsts tika novesta līdz bankrotam. Tagat pēkšņi visi PLL bandas blēži kļuvuši par mātēm Terēzām.

+29
0
Atbildēt

1

    runivs > bonbon68 01.10.2010. 13.00

    Galvenais jau nav tas, ka Šlesers melo, bet gan tas, ka liela daļa cilvēku tic šiem meliem.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu