Zviedrijas finanšu ministra vizīte Latvijā ir atlikta • IR.lv

Zviedrijas finanšu ministra vizīte Latvijā ir atlikta

15
Zviedrijas finanšu ministrs Anderss Borgs. Avots: AFP/LETA

Dombrovska birojs saspringtā grafika dēļ piedāvājis vizīti organizēt pēc vēlēšanām

Zviedrijas finanšu ministra Andersa Borga vizīte ir uz laiku atcelta premjera Valda Dombrovska aizņemtības dēļ, Ir.lv pavēstījusi premjerministra preses sekretāre Līga Krapāne. Viņa arī informēja, ka informāciju par vizītes iespēju premjera birojs saņēmis piektdien.

Aģentūra LETA trešdien vēstīja, ka atlikta šonedēļ Latvijā plānotā Zviedrijas finanšu ministra vizīte. Atsaucoties uz nesenu sarunu ar Ārlietu ministru Aivi Roni, aģentūras informācijas avots stāstīja, ka Ronis ir sašutis par vizītes atcelšanu. Ministrs esot paudis neizpratni, ka iekšpolitika Dombrovskim tuvo cilvēku izpratnē "dominē pār ilgtermiņa interesēm ārpolitikā un ekonomikā".

Ārlietu ministrija atteikusies komentēt šo jautājumu, norādot, ka nekādu komentāru nebūs.

Viens no Zviedrijas finanšu ministra preses sekretāriem Markuss Šjēkvists telefonsarunā ar biznesa portālu "Nozare.lv" teicis, ka viņam neesot nekādas informācijas par Borga paredzēto vizīti Latvijā. Sīkāka informācija par to jāprasa Latvijas pusei.

Iepriekš ārlietu ministrs Aivis Ronis kritizējis Zviedrijas valdību par solidaritātes trūkumu Latvijas finanšu krīzes situācijā.

Komentāri (15)

mxblack 29.09.2010. 17.50

Tas ir loģiski, jo Dombrovskis ne tikai vada šo valdību, bet kanditē arī vēlēšanās kā premjerministra kandidāts. Viņam tagad tiešām ir ļoti liela slodze un to tikai aklais, vai ļaunprātīgi aklais neredzētu.

+6
-1
Atbildēt

0

piziks 30.09.2010. 09.17

Opi, Opi555… Vai Tu izliksies tik dumjš, lai nesaprastu? Vai tomēr negribi saprast, ko nozīmē Aivim Ronim un visai ārlietu ministrijai darboties, lai Eiropas iedomīgākās un nekaunīgākās puslielvalsts Zviedrijas lecīgāko naudasmaisu brigadieri Borgu dabūtu uz Latviju oficiāli? Te KNAB-am uzreiz vajadzētu ierosināt lietu par valsts resursu lieku izmantošanu/noziedzīgu norakstīšanu nevalstisku — vienas Vienotības — vienpartijisku intereši dēļ!
Protams, kādēļ neuzmest Ārlietu ministriju un ārlietu ministru, ja tauta/populus/parīt vajadzīgais pastulbais elektorāts, Vienotības un Dombrovska stumdītājuprāt, nesaprot?! Tieši tādēļ var pāris dienas noturēties, turpinot stundīt galertLāčuku gar kamerām un mikrofoniem, cerot, ka neviens neprasīs par ārlietu ministrijas samazināto līdzekļu veltīgiem tēriņiem. Un klusēs, protams, arī Ozoliņš un Raudseps, jo aiz muguras Sarmīte ar 2 mazām rociņām: pietiekamām, lai 2 cīņubiedriem un bijušajiem kolēģiem pāris dienas mutes aizspiestas noturētu.

0
0
Atbildēt

0

piziks 29.09.2010. 17.55

Nasing Spešal, — preventīvi, jau pirms Tavas parādīšanās te, piebildīšu, ka attiecībās ar blēdīgajiem zviedru baņķieriem, Anderšu Borju/Borgu un viņa mutes pērno palaišanu ieskaitot, vienu reizi — pērn & Stokholmā Valdis Dombrovskis bija pats un vīrišķīgs! Tad, kad zviedriem pateica: “Lai kāds bezatbildīgi aizņemtos, ir vajadzīgs kāds, kurš bezatbildīgi aizdod.”

Kā Tu domā, kādēļ nekas tik profesionāli precīzs un tikpat mugurkaulīgs no Valda Dombrovska vēlāk un līdz šim brīdim vairs nav dzirdēts?

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu