Video: politiķu triki TV debatēs II • IR.lv

Video: politiķu triki TV debatēs II

34
Lauris Vīksne, F64
Ir redakcija

Eksperti tiešraidē komentē LTV1 priekšvēlēšanu diskusiju ''Izvēlies nākotni!''

Piektdien vakarā Latvijas Televīzijas 1.kanāla (LTV1) priekšvēlēšanu diskusiju ''Izvēlies nākotni!'' interneta tiešraidē komentēs sociologs Klāvs Sedlenieks, sabiedriskās politikas centra ''Providus'' pētniece, Stratēģiskās analīzes komisijas eksperte Marija Golubeva un Rīgas Stradiņa universitātes lektors, komunikācijas zinātņu doktors Sergejs Kruks.

Interneta video tiešraide sāksies šovakar pulksten 21, turpināsies LTV diskusijas reklāmas pauzēs un vēl 15 minūtes pēc televīzijas pārraides beigām.

 

Komentāri (34)

cii sprīdža students 24.09.2010. 23.31

Komentētājiem pašiem nevajadzētu būt manipulatīviem, ja pretendē atklāt manipulācijas politiķu teiktajā. Brīdī, kad Keris izteica savu domu, ka skandāli var būt inspirēti, Sedlenieks teica: “Kas tas tāds… sazvērestību teorija”. Šiem vārdiem publiskajā diskursā piešķirts tik semantiski negatīvs skanējums, ka ar to vien pietiek, lai kāda teikto pasludinātu par “pilnīgām muļķībām”. Te nav runa par to, ko teica Keris, kas varbūt tiešām arī ir muļķības, bet sevi cienošam komentētājam visu vajag pamatot ar argumentiem. Vienmēr, kad kāds kāda cita teiktā noliegšanai izmanto vārdus “sazvērestību teorija”, es kļūstu uzmanīgs, jo tas nozīmē, ka noliedzējam acīmredzot nav citu argumentu, kā vien šis semantiski negatīvais izteiciens. Interesanti gan, kāpēc, it sevišķi ņemot vērā to, cik daudzas reizes politiķi ir bezkaunīgi melojuši, jēdzienam “oficiālā versija” ir daudz uzticamāks un cienījamāks skanējums nekā jēdzienam “sazvērestību teorija”?

+3
0
Atbildēt

0

gundega_heiberga 25.09.2010. 07.59

Sedlenieks neuztvēra arī Štokenberga izvērsto tēzi par apdrošināšanās un parasta noguldījuma izdevīgumu, pārklāja ar savu vāvuļošanu.

+1
0
Atbildēt

0

Dace Buile 24.09.2010. 18.40

Bet varbūt viss tikai sāksies pēc 2.oktobra http://www.radisana.lv/par_mums.php

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu