Joprojām cer uz atļauju rīkot ''Tautas lūgšanu'' • IR.lv

Joprojām cer uz atļauju rīkot ''Tautas lūgšanu''

46
Raitis Plauks, F64
Indra Sprance

Neskatoties uz RD liegumu, iniciatori pieļauj, ka cilvēki tomēr pulcēsies 11.novembra krastmalā

Kaut arī Rīgas dome (RD) liegusi sestdien, 25.septembra vakarā, 11.novembra krastmalā rīkot pasākumu ar nosaukumu “Tautas lūgšana”, tās organizatori pieļauj, ka tautas pulcēšanās tomēr notiks, noskaidroja Ir.lv.

Viena no pasākuma iniciatorēm Ieva Leinasāre Ir.lv pauda cerību, ka pašvaldība savu lēmumu tomēr mainīs un ļaus sestdien cilvēkiem pulcēties 11.novembra krastmalā uz kopīgām lūgšanām. Tiesa, organizatori nav apstrīdējuši RD lēmumu tiesā, kā arī neesot darījuši neko citu, lai saņemtu pašvaldības atļauju, atzina Leinasāre. Viņa sacīja: “Mēs ļoti ticam, ka šī atļauja būs. Mēs neaicinām un neaicināsim pulcēties bez atļaujas, bet, ko paši cilvēki darīs, grūti pateikt.”

Pēc Leinasāres teiktā, “bumba ir tautas rokās”. Viņa apgalvoja, ka neviens politiskais spēks nestāvot aiz šīs iniciatīvas, lēmums rīkot pasākumu tieši šajā dienā un laikā esot tāpēc, ka “tas ir Dieva dots datums”.

RD izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis Ir.lv uzsvēra, ka “vilciens ir aizgājis”, pasākums nevarēs notikt naktī no sestdienas uz svētdienu, šo lēmumu var pārsūdzēt, bet tas jebkurā gadījumā vairs nenotiks šajā nedēļas nogalē. Vidauskis uzsvēra, ka šāda pasākuma organizēšana radītu nesamērīgus satiksmes ierobežojumus, tāpēc RD ieteikusi to rīkot Mežaparkā.

Leinasāre ar domubiedriem, kuru vidū esot arī datu noplūdē no Valsts ieņēmumu dienesta vainotais Neo jeb Ilmārs Poikāns, pasākumu krastmalā pieteikuši šādi: "Pūtiet taures Ciānes kalnā, gavējiet godbijībā, izsludiniet grēku nožēlas dienu. Savāciet vienuviet visu tautu, svētījiet draudzi, sapulciniet tautas vecajos, savediet un sanesiet kopā visus bērnus un zīdaiņus! Līgavainis lai iziet no savas mītnes un līgava no savas dzīvojamās telpas! Lai priesteri, Tā Kunga kalpi, stāv raudādami starp Tempļa priekštelpu un altāri un lai saka: saudzē un žēlo, ak Kungs, Savu tautu, neatstāj kaunā savu mantojumu, lai citas tautas pār to nevaldītu zobodamās! Kādēļ Tu gribi atļaut, lai tautas par to saka cita citai brīnīdamās: kur tad nu ir viņu Dievs?" Tad tas Kungs stingrā apņēmībā iestājās par savu zemi un pasargāja no iznīcības Savu tautu.”

Kā pasākuma misija minēta "Latvijas tautas garīgā atmoda un nācijas izdzīvošana", mērķis – ''vienoties kopīgā dziesmā un lūgšanā". Pasākuma pieteikumā teikts, ka dievkalpojumu – koncertu organizē "Latvijas tauta". Tiek solīts, ka tajā piedalīsies "mūziķi, aktieri, dejotāji, inteliģence un citas sabiedrībā pazīstamas autoritātes ar kristīgām vērtībām, kā arī tauta un ģimenes".

Komentāri (46)

mxblack 23.09.2010. 12.45

Nu ko, aiziesim 25. vakarā pastaigāties gar Daugavmalu. Kas mums to var liegt savā Zemē, savā Valstī? Tas būtu daudziem labs stimuls vēlēšanās arī balsot tieši par SAVU ZEMI un SAVU VALSTI.

+20
-4
Atbildēt

4

    Sandra Upena > mxblack 23.09.2010. 12.58

    a kas tev traucē pa meža parku pastaigāties 6. tramvajs galapunkts?

    0
    -13
    Atbildēt

    0

    Sandra Upena > mxblack 23.09.2010. 13.37

    necerēju ka jūs jūsmosiet par manu nepopulāro viedokli. Lai tiktu ārā no purva ir jādomā radikāli oriģināli. Tas ir vienīgais ceļš pret stagnāciju. Jums pietrūkst tolorances pret citādi domājošajiem. Bet es jums nepārmetu, man pat jūs ir mazliet žēl

    +1
    -10
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mxblack 24.09.2010. 00.20

    “tolerance” nevis “tolorance”. Tad nu baigi oriģināli – sajaukt 11.tramvaju ar 6. :D

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mincitis888 > mxblack 23.09.2010. 13.16

    Kā paver muti, tā vardes un krupji lec laukā-muļķība muļķības galā:)
    Jaunkundzīt, 11.tramvajs:)

    +12
    0
    Atbildēt

    0

Nessa 23.09.2010. 13.15

Man ar kautkā velk pastaigāties sestdienas vakarā – kā nekā Rīgas promenāde salīdzinājumā ar Liepājas un Ventspils māsām ir atstāta novārtā! Kaszi’ varbūt gaisā vēl virmo kādas 20 gadu vecas sanākšans vēji!?

+10
0
Atbildēt

0

andrejs_kirsis 23.09.2010. 12.37

Lūgšana nevar aizstāt balsošanu…

+10
-3
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu