“Parex” vadītājs: Valsts līdzekļu atgūšana būtu brīnums • IR.lv

“Parex” vadītājs: Valsts līdzekļu atgūšana būtu brīnums

13
Lita Krone, LETA

Vispirms plānots pārdot bankas vērtīgākos īpašumus

Valsts ieguldīto līdzekļu "Parex bankā" atgūšana būtu brīnums, intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" norāda bankas valdes priekšsēdētājs Kristofers Gviljams, vēsta LETA. "Ja mēs atgūsim valsts ieguldīto līdzekļu daļu, tas līdzināsies brīnumam. Bizness neizskatās peļņu nesošs – pretējā gadījumā būtu jābūt iespaidīgai ekonomiskai augšupejai. Tāpēc mēs sakām, ka centīsimies atgūt pēc iespējas vairāk. Mana ambīcija ir valstij atgūt gandrīz visu tās naudu. Tāpēc ir jārunā par skaitļiem, kas pārsniedz nosauktos 400 miljonus latu," akcentē Gviljams.

"Parex bankā" ieguldīto valsts līdzekļu atgūšana paredzēta līdz 2017.gadam, tomēr bankas vadītājs cer, ka līdzekļus izdosies atgūt iespējami lielākā apmērā un ātrāk par noteikto termiņu. Gviljams pauž, ka vispirms iecerēts pārdot bankas īpašumus ar augstu pašreizējo vērtību. Savukārt īpašumus ar zemāku vērtību plānots uzlabot un turēt līdz "īstajam" brīdim.

Šā gada 1.augustā notika "Parex bankas" aktīvu pāreja uz banku "Citadele". Lielākā daļa tika pārnesta uz jaunizveidoto banku, bet problemātiskie aktīvi palikuši "Parex bankā", kura turpmāk nodarbosies tikai ar parādu atgūšanu un ierastās bankas funkcijas neveiks. Bankas glābšanā valsts ieguldījusi ap 800 miljonus latu.

Jau vēstīts, ka 2008.gada 8.novembrī valsts nolēma glābt finanšu grūtībās nonākušo "Parex banku" un par diviem latiem no tās lielākajiem akcionāriem un vadītājiem Valērija Kargina un Viktora Krasovicka iegādājās bankas kontrolpaketi.

Komentāri (13)

mary75 20.09.2010. 11.29

Varbūt, pateikšu muļķību, bet, visu laiku sajūta, ka bija jau jābūt arestētiem un izpārdotiem K-K īpašumiem, lai ko tur teiktu prokuratūra.
Gan VK, gan veselais saprāts ( varbūt arī, ka ne visai veselais) nez kapēc saka, ka bankas pārņemšana uz tik izdevīgiem noteikumiem K-K un tik neizdevīgiem valstij, bija afēra, tāpat, kā bankas faktiskais bankrots nebija nejaušs.
Un ka tur ir iejauktas visas tālaika “augšas”, ne bez Austrumu draugu piedalīšanosun spiediena.
Varbūt var teikt – sazvērestības teorija, var jau būt, tikai, ja es dzīvotu Šveicē vai pat Igaunijā, tad es diezin vai tā domātu, bet, Latvijā…

+17
0
Atbildēt

5

    designhouse.lv > mary75 20.09.2010. 12.59

    Izlasi M.Ruka grāmatu “Lielzirneklis” un ne tādas vien domas nāk galvā!
    Man atkal ir izbrīns par to kāpēc neviens patriotisks fanātiķis šos kungus vēl nav nolaidis no kātiem! Saskaņā ar sazvērestību teorijām Latvijai tas būtu milzīgs ieguvums!

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > mary75 20.09.2010. 12.28

    Tāpat kā Ždanoka, vai Kubiks.. Vox populi, ko padarīsi..Tādi esam, un pagaidām pārmaiņu pazīmju nemana..

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ilmars_slapins > mary75 20.09.2010. 12.48

    nu bet atliek jebkuru “labu cilvēku” ielikt saraksta 1. vietā un viņš tiks da jebkur, kaut vai ziemassvētku vecītim klēpī.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 20.09.2010. 12.06

    Nu bet, latvju tauta gudra, zināja, ka Ivariņš vietu Eiroparlamentā godam nopelnījis.
    Es, naivais, atklāti sakot, pēc tās pārņemšanas, neticēju, ka viņš tur tiks, bet – nekā, tauta nobalsoja…

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > mary75 20.09.2010. 12.00

    Un sparīgais eiroparlamentārietis Ivars,kā aizvien pie lielām naudiņām, nu pilnīgi nejauši..fonā.. :) Šaubos,vai Lapsam būtu duka jebkad uzrakstīt par šo nenovērtēto personu.Manuprāt,šķēles un buldozeri, salīdzinājumā ir vien nerātni skolas puikas.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 20.09.2010. 12.08

Nu ko izdarīsi K&K, ja abi tik gudri bija pirkuši politiķus, tad arī pirkšanas līgumu parakstīja Godmanis un Slakteris, tā kā abiem kungiem bija izdevīgāk!
Cik zinu,, tad pret abiem K&K jau ir tomēr viens kriminālprocess par abu kungu ieguldījumu likumību uz augstajiem %! gan jau šie abi saņems pēc “nopelniem”!

+8
-1
Atbildēt

1

    mary75 > austrisv 20.09.2010. 13.17

    Tu tam tici?
    Apmēram, kā Lavents?

    0
    0
    Atbildēt

    0

mjantons 20.09.2010. 11.36

Parex nekad nebūs vairs brends. Tas ir nelaimes vēstnesis turpmākos gadus. šo aktīvu pārvaldītājiem vajadzēs parādīt vislielāko atjautību vērtības atgūšanā. Bet tas pats attiecas uz visiem pārējiem valsts aktīviem – Latvenergo, Dzelzceļš, Latvijas meži u.c. Par laimi daži valsts aktīvi ir kombinēti ar privātiem un tad uzraudzība ir asāka un jautājumi “kāpēc tā? ” atskan biežāk un asāk. Kamēr spēkā ir speciālais likums par valsts aktīvu pavaldīšanu un kā kā kara laikā atcelts akciju sabiedrību likums, gaidiet nākošos sarežģījumus valsts korporācijās. Laiks atgriezties pie normālas situācijas.

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu