Vēlēšanu laikā Afganistānā ievainoti 2 Latvijas karavīri • IR.lv

Vēlēšanu laikā Afganistānā ievainoti 2 Latvijas karavīri

20
Aigars Eglīte, F64

Sestdien kareivis ievainots nemiernieku uzbrukumā armijas postenim

Sestdien ap plkst.14.30 pēc Latvijas laika Afganistānā, Kunāras provincē, nemiernieku uzbrukuma laikā postenim vieglus ievainojumus guva Latvijas karavīrs, kurš pilda dienesta pienākumus Operacionālās sadarbības padomnieku grupā, vēsta aģentūra LETA.

Tas ir jau otrais Latvijas kareivis, ka ievainots Afganistānas parlamenta vēlēšanu laikā. Arī 17.septembrī Kunāras provincē patrulēšanas laikā tika ievainots Latvijas karavīrs, kurš pilda dienesta pienākumus Operacionālās sadarbības padomnieku grupā, informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Nemiernieku uzbrukums sestdien noticis vienam no Afganistānas Nacionālas armijas posteņiem Pakistānas pierobežā, kurā dienesta pienākumus pilda arī Latvijas un ASV kopējās Operacionālās sadarbības padomnieku grupas karavīri. Pa posteni tikusi atklāta tieša uguns.

Ievainotais karavīrs pēc neatliekamās palīdzības sniegšanas tika evakuēts uz ASV militāro hospitāli, kur tika sniegta medicīniskā palīdzība. Karavīra veselības stāvoklis esot stabils. Viņš jau sazinājies ar tuviniekiem, kurus par notikušo informējuši bruņotie spēki. Atsaucoties uz fizisko personu datu aizsardzības normām, AM nesniedz informāciju par karavīra personību, medicīnisko diagnozi un ārstēšanas prognozi.

Arī 17.septembrī uzbrukums notika Pakistānas pierobežā, patruļas virzienā raidīti vairāki šāvieni. Arī šis ievainotais pēc neatliekamās palīdzības sniegšanas evakuēts uz ASV militāro hospitāli, kur sniegta medicīniskā palīdzība.Sīkāk par karavīra veselības stāvokli bruņotie spēki neinformē.

Līdz šim operācijā Afganistānā dzīvību zaudējuši četri Latvijas karavīri, vairāki guvuši dažādus ievainojumus. 2009.gada 5.augustā Vācijas Bruņoto spēku hospitālī Koblencā pēc 25.jūlija kaujas ar nemierniekiem Afganistānā mira kaprālis Dāvis Baltābols. 2009.gada 1.maijā nemiernieku uzbrukumā Afganistānā, Kunāras provincē, krita seržants Voldemārs Anševics un dižkareivis Andrejs Merkuševs, bet 2008.gada 11.augustā mīnas sprādzienā Afganistānā krita dižkareivis Edgars Ozoliņš.

Noslēdzoties parlamenta vēlēšanām, Afganistānā nogalināti trīs ārvalstu karavīri – divi bumbas sprādzienā valsts dienvidos un viens nemiernieku uzbrukumā valsts ziemeļos, svētdien paziņoja NATO Starptautisko drošības palīdzības spēku (ISAF) vadība, nesniedzot detaļas par šiem incidentiem.

Vēlēšanu norise šoreiz gan vērtētā kā samērā mierīga. Kopš 2001.gada, kad ASV vadītā iebrukuma laikā tika gāzts talibu režīms, bojāgājušo karavīru skaits sasniedzis 515 karavīrus, kas tuvojas 2009.gada rekordam, kad Afganistānā gāja bojā 521 ārvalstu karavīrs.

Komentāri (20)

andrejs_kirsis 19.09.2010. 19.12

Būtībā, ja tā padomā, profesionālais karaspēks tādi paši algotņi vien tik ir. Viņi lieliski zināja, par ko viņiem algu maksā. Viņu pašu izvēle…

+1
0
Atbildēt

0

ievuliitis 19.09.2010. 14.44

Redakcija!
“Noslēdzoties parlamenta vēlēšanām, Afganistānā nogalināti trīs ārvalstu karavīri – divi bumbas sprādzienā valsts dienvidos un viens nemiernieku uzbrukumā valsts ziemeļos, svētdien paziņoja NATO Starptautisko drošības palīdzības spēku (ISAF) vadība, nesniedzot detaļas par šiem incidentiem.”
“Līdz ar to sestdien, kad Afganistānā notika parlamenta vēlēšanas, šajā valstī dzīvību zaudēja pieci ārvalstu karavīri” !!!
5 – 3 = 2. Kas ir divi, par kuriem nav skaidrojuma? Nebiedējiet cilvēkus!
Uzmanīgi rakstiet tāda rakstura informāciju. Izlabojiet, lūdzu tekstu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu