Autovadītāji pie stūres sēžas pārāk noguruši • IR.lv

Autovadītāji pie stūres sēžas pārāk noguruši

33
Lauris Vīksne, F64

Direkcija: pusi avāriju ar cilvēku upuriem izraisa nogurums

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) reidā piektdien, mērot autovadītāju nogurumu, atklāts, ka arī Latvijā pie stūres sēžas cilvēki, kuriem pastāv draudi iesnausties, vēsta LETA. Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) piektdien pirmo reizi Latvijā mērījusi autovadītāju noguruma pakāpi. CSDD pārstāve Ieva Bērziņa gan skaidro, ka pirmos secinājumus par situāciju kopumā varēs izdarīt pēc vairāku simtu šoferu pārbaudes.

Autovadītāju nogurumu ar īpašu aparatūru mērīja stāvlaukumā pretī bijušajai kafejnīcai “Sēnīte” uz Pleskavas šosejas. Speciālisti ar tehnikas palīdzību reģistrēja acu zīlīšu spontānās svārstības. CSDD pētījums turpināsies līdz gada beigām, un tajā vadītāji var piedalīties anonīmi.

CSDD skaidro, ka neizgulējies un noguris autovadītājs reaģē lēnāk un nespēj laikus pieņemt lēmumu vai pat uz sekundi iesnaužas. Šāds stāvoklis tiekot pielīdzināts braukšanai alkohola reibumā. Noguruma sekas pie auto stūres esot ļoti traģiskas – nobraukšana no ceļa, grāvis, kūleņi, ieskriešana stabā vai frontālās sadursmes. CSDD norāda, ka nogurums izraisa apmēram pusi avāriju, kurās iet bojā autovadītāji un pasažieri.

Komentāri (33)

vladimirss 18.09.2010. 11.25

Liekam likmes-pēc cik ilga laika Zivtiņš izdomās,ka arī par nogurumu ir paredzēts sods ~60 ls apmērā…

+1
0
Atbildēt

1

    archoftriumph > vladimirss 18.09.2010. 18.55

    kaapeec domaa ka tikai 60ls? raxtaa piemineets ka tik pat biistami cik braukt dzeerumaa – taatad par atskjiriigaam noguruma pakaapeem liidziigi kaa par promileem dzeerusam.
    zivtinjsh ir noziedznieks pret tautsaimnieciibu – tos cilveekus kuri veel gatavi mociities un straadaat shis nonjems no trases.

    0
    0
    Atbildēt

    0

www.vecamate.lv 17.09.2010. 18.45

Tēma nopietna, tikai skaidrs,ka ne izklaides pēc kāds klanās pie stūres..Vairumā gadījumu tā tiek pelnīta iztika,bez lielas izvēles iespējas.

+1
0
Atbildēt

0

archoftriumph 18.09.2010. 18.56

manupraat zivtinja reklaamraxts. gribu zinaat arii kursh buus tas kursh “konkursa” kaartiibaa piedaavaas noguruma meeraparatuuru….. zaglji un noziedznieki!

taa vietaa, lai uz kriizes laiku izliistu no kruumiem, mazaak piesietos par nebuutiskiem paarkaapumiem un nepilniibaam, samazinaatu sodus u taadejaadi stimuleetu cilveekus kaut ko dariit, shie ir saakushi patruleet pa lauku celjiem un kjert velosipeedistus!! peedeejaas nedeeljas laikaa vairaakus redzeeju nokjertus. gribeejaas apstaaties un sadot policistiem pa seju lai nepiesienas lauku cilveekiem!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu