Truksnis cer strādāt līdz nākamajām vēlēšanām • IR.lv

Truksnis cer strādāt līdz nākamajām vēlēšanām

26
Jūrmalas mērs Gatis Truksnis. Autors: Kaspars Krafts, F64

Amatus Jūrmalas domē amatus saņem kukuļdošanā apsūdzētā Munkevica cilvēki

Jūrmalas jaunais mērs Gatis Truksnis cer vadīt Jūrmalas domi līdz nākamajām pašvaldības vēlēšanām. To viņš atklājis intervijā laikrakstam "Neatkarīgā". Savukārt Diena.lv vēsta, ka amatus domē iegūst ar kukuļdošanā apsūdzēto bijušo Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu (''Jūrmala – mūsu mājas'') saistītas personas, lai arī Truksnis kategoriski noraida piederību tā dēvētajam «Munkevica klanam».

"Es pierādīšu, ka varam nostrādāt līdz sasaukuma beigām,'' intervijā avīzē uzsver Truksnis. ''Deputāti izmēģināja vienu, otru modeli, bija vilšanās, un cilvēki saprata, kā ir iespējams vai nav iespējams strādāt. Šobrīd par mani balsojušais deputātu kopums ir stabils, un nav pazīmju, ka varētu notikt kādi satricinājumi," skaidro Jūrmalas mērs. "Jāatbalsta viss, kas pilsētai dod labumu, turklāt neatkarīgi no tā, vai priekšlikumu sniedz pozīcijas vai opozīcijas deputāts."

Diena.lv raksta, ka nesen no amata gāztā Romualda Ražuka (PS) laikā ieceltais domes izpilddirektors Vilmārs Freimanis devies atvaļinājumā, par izpilddirektora p.i. iecelts Valdis Vītoliņš, kurš bija izpilddirektors Munkevica laikā un ir partijas ''Jūrmala – mūsu mājas'' ziedotājs. Par jaunveidotās Kapitāldaļu pārvaldīšanas nodaļas vadītāja p.i. iecelts Jūrmalas domes deputātu, Munkevica partijas biedru Egmontu Krūmiņu, kurš viņa laikā bija SIA ''Jūrmalas namsaimnieks'' valdes priekšsēdētājs. Viņš vairākām kapitālsabiedrībām izsūtījis paziņojumus par kapitāldaļu turētāju sapulcēm, kurās plānota valdes locekļu maiņa.

Jūrmalas mēra vietnieks Māris Dzenītis Diena.lv informējis, ka no valdes locekles amata tiks atbrīvota deputāte Marija Vorobjova, kura ir interešu konfliktā, vienlaikus ieņemot valdes locekles amatu SIA ''Jūrmalas gaisma'' un SIA ''Dzintaru koncertzāle'', kā arī Jūrmalas domes kontroles komisijas priekšsēdētājas amatu. Vorobjova ir viena no lieciniecēm Munkevica kukuļdošanas lietā.

Kā ziņots, 9.septembrī Jūrmalas dome par domes priekšsēdētāju iecēla bijušo pilsētas izpilddirektoru Truksni (LZS, KDS, LPP/LC). Par viņu balsoja astoņi, par tā brīža mēru Ražuku (PS) – septiņi deputāti. Kopš vasaras sākuma šī ir trešā mēra maiņa Jūrmalā.

Jūrmalas aizsardzības biedrība iesniegs reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrei Dagnijai Staķei (ZZS) ap 1000 jūrmalnieku parakstītu aicinājumu atlaist Jūrmalas domi. Jūrmalas aizsardzības biedrība, Ķemeru iedzīvotāju biedrība un Nevalstisko organizāciju apvienība pārmet pašreizējai domes vadībai pašvaldības līdzekļu izšķērdēšanu.

Komentāri (26)

www.vecamate.lv 16.09.2010. 16.55

Būtu labāk domājis kā ķurķī netikt..Tam Jūrmalas mēra ķeblim ir nelāga slava :)

+1
0
Atbildēt

0

martins_kibilds 16.09.2010. 21.04

Domāju, ka viņš pats netic tam, ko runā. Nu līdz kādām vēl vēlēšanām cer strādāt šis kompromisa ieliktenis un vājinieks?

0
0
Atbildēt

0

mxblack 16.09.2010. 18.57

Tikai tikmēr, kamēr Munkevics būs uz brīvām kājām. Bet varbūt arī pašam jau ir sašeptēts. Tā jau tāda vieta, galīgi apsēsta.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu