SVF plūdos cietušajai Pakistānai aizdod naudu • IR.lv

SVF plūdos cietušajai Pakistānai aizdod naudu

18
AFP/LETA

Latvija sarežģītās budžeta situācijas dēļ palīdzību stihijas skartajai valstij nesniegs

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) paziņojis par 451 miljona dolāru (243,9 miljonu latu) aizdevuma piešķiršanu Pakistānai, lai valstij palīdzētu atgūties no postošajiem plūdiem, vēsta aģentūras LETA-AFP. Aizdevums paredzēts, lai valsts spētu samazināt plūdu dēļ radušos budžeta deficītu.

Latvija šobrīd neplāno sniegt palīdzību Pakistānai sarežģītās budžeta situācijas dēļ, LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM). Eiropas Savienības (ES), NATO un ANO dalībvalstis jau ir sniegušas ievērojamu palīdzību Pakistānai, tāpēc Latvijai, kuras palīdzības sniegšanas iespējas ir ļoti ierobežotas ekonomiskās krīzes un lielā attāluma dēļ, atsevišķi sniegt palīdzību Pakistānai būtu bezjēdzīgi, uzskata ĀM.

SVF valde apstiprinājusi ārkārtas aizdevuma izsniegšanu Pakistānai, paužot cerību, ka tas palīdzēs valstij novērst apjomīgo un postošo plūdu sekas un mudinās citus starptautiskos aizdevējus piešķirt ārkārtas palīdzību.

Spēcīgo lietusgāžu izraisītie plūdi Pakistānā skāruši 21 miljonu cilvēku, desmit miljonu zaudējuši pajumti, astoņi miljoni cieš no pārtikas trūkuma. "Plūdu dēļ Pakistānas ekonomikas perspektīvas ir ievērojami pasliktinājušās. Lauksaimniecības sektors, kas veido 21% no valsts iekšzemes kopprodukta un nodrošina 45% nodarbinātības, ir cietis jo sevišķi smagi," norāda SVF.

Jau vēstīts, ka palīdzības galvenā koordinatore ir ANO. ES uz krīzes skarto rajonu Pakistānā pēc katastrofas nosūtīja izpētes grupu, Eiropas Komisija atbalstam piešķīra 70 miljonus eiro (49 miljonus latu). ES dalībvalstis kopumā ziedojušas finanšu līdzekļus un pirmās nepieciešamības preces 240 277 378 eiro (168 194 164 latu) apmērā. NATO sniegusi atbalstu Pakistānai, nodrošinot palīdzības kravu nogādi ar gaisa vai jūras transportu.

Komentāri (18)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu