Lapsa pret visiem • IR.lv

Lapsa pret visiem

2
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Sanita Jemberga

Jaunā Lato Lapsas grāmata par Šleseru būs bestsellers. Tā stāsta gan par politiķa tēvu slepkavu, gan apraksta galveno varoni kā sīku šmaukli, kas negrib maksāt nodokļus par saldētām zivīm. Bestsellers būtu arī grāmata par to, kas maksā Lato Lapsam

Šonedēļ iznākošais Šofera dēls minhauzens ir pirmā apjomīgā grāmata par Aināru Šleseru, un cilvēki to gaida. Brīdī, kad pusdienojam kafejnīcā Ozīriss un autors stāsta, kā Šlesera draugs Viesturs Koziols solījis iedot foto, kur jaunizceptajam biznesmenim Aināram ir zirgaste, violets uzvalks un kurpes ar spožām sprādzēm, zvana Koziols un interesējas, kad daiļdarbs būs pieejams.

Ieskaitot ceļojumu aprakstus, Lapsas karjerā šī ir jau septiņpadsmitā grāmata. Kritiķi teiktu, ka daļa no tām nav grāmatas, bet dokumentu apkopojumi un interviju atšifrējumi. Minhauzens tāds nav: tas ir nostrādāts, saistošs teksts politiskās biogrāfijas žanrā. Lapsas varoņi bijuši visi Latvijas varenie – Andris Šķēle jeb Kampējs (visvairāk pārdotā oriģinālliteratūras grāmata Latvijā 2008.gadā), Aivars Lembergs pat divreiz, Valērijs Kargins.

Lapsa uzskata, ka pret varoņiem bijis līdzsvarots un Šlesers nesot izņēmums, jo neviens cilvēks nav tik vienšķautņains kā viņa publiskais tēls – «koka klucis Konstatīns», kuram intelektu kompensē gribasspēks un interesē vienīgi vara.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu