Pēdējās partijas premjers – Laimes lācis • IR.lv

Pēdējās partijas premjers – Laimes lācis

43
Pēdējās partijas premjera kandidāts Laimes lācis (no kreisās), priekšsēdētājs Gints Knoks, biedri Ansis Jurģis Stabingis, Kārlis Kazāks. Autore: Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Kritizējot citus par nereāliem premjerministra kandidātiem, PP izvirza butaforiju

Pēdējās partijas (PP) premjera amata kandidāts būs Laimes lācis, kas jau neskaitāmās paaudzēs izglītojis Latvijas jaunatni, otrdien preses konferencē paziņoja PP biedrs Pēteris Pūrītis, žurnālistus iepazīstinot ar liela izmēra pelēcīga lāča butaforiju.

Kā skaidroja partijas priekšsēdētājs Gints Knoks, PP nebija iecerējusi piedalīties pašreizējos “stulbuma un naudas svētkos”, taču, tā kā visi tam esot pakļāvušies, tostarp mediji, partija nolēmusi tomēr izvirzīt savu premjerministra amata kandidātu.

Laimes lācis esot dzimis 1923.gadā, agrā jaunībā ticies ar toreizējo prezidentu Kārli Ulmani, viņam savulaik bijušas labas attiecības arī ar eksprezidenti Vairu Vīķi – Freibergu, bet pēdējā laikā tās pasliktinājušās. Laimes lācim priekšroka dota, jo visādi ''zaķīši, ezīši, kurmīši jau startē'', paskaidroja Pūrītis.

Uz Ir.lv jautājumu, vai partija, izvirzot premjerministra amatam Laimes lāci, nemuļķo vēlētājus, kas varētu nobalsot par šo politisko spēku, Knoks atbildēja noraidoši: “Es ceru, ka Latvijas vēlētāji ir pietiekoši gudri, lai saprastu Laimes lāča būtību.” Viņš pauda cerību, ka partija būs pārstāvēta 10.Saeimā. Pat ja ar nelielu deputātu skaitu, tad tomēr tā padarītu Saeimu labāku, uzskata Knoks.

Savukārt Pūrītis atzīmēja, ka PP dalība priekšvēlēšanu procesā ir kā eksperiments, lai izpētītu, cik lielu atbalstu partija var gūt, priekšvēlēšanu kampaņā neko neieguldot.

Laimes lācim būs sava mājaslapa www.premjers.lv . Tā kā kandidāts ir aprīkots ritenīšiem, tad esot mobils un varēšot tikties ar vēlētājiem. Uz jautājumiem gan viņš uzreiz nevarot atbildēt, taču pēc rūpīgas pārdomāšanas atbildes tikšot sniegtas, stāstīja partijas pārstāvji.

Komentāri (43)

mary75 07.09.2010. 14.27

Ir jau Latvijas politikā par ko pasmieties, šaubu nav.
Tāpat kā arī Vācijas, Lietuvas, ASV utt., jebkurā valstī ir lietas, par ko var pasmieties.
Nu jā, salasījušies tādi “gara aristokrāti”, un tādi kas priecājas, cik augstu viņi stāv pāri visiem mums, pelēcībām, kuri dažām lietām pieiet nopietni, un tā ironiski – ciniski izsmēj visu, pie kam pāši apbrīno sevi narcistiskā sajūsmā.
īstenībā, pilsoniska pozīcija nesastāv iekš zirgošanās, bet, iekš trūkumu novēršanas, vismaz, cenšanos to darīt.
Manā uztverē pēdējā partijā salasījušies samērā infantīli cilvēki ar paaugstinātu pašnovērtējumu un sajūtu, ka sabiedrība tos pietiekami nav novērtējusi, un tā partija tiem ir labs veids kā kompensēt tos savus kompleksus, nekas vairāk.
Bezatbildīgi liet ūdeni uz PLL un SC dzirnavām, ko tagad dara šī partija, tas jau ir izcili infantilas uzvedības paraugs.

+29
-7
Atbildēt

9

    Dzintars Kalniņš > mary75 07.09.2010. 14.38

    šobrīd, esot Latvijā, domāju, vai ir vērts doties uz kādu kaimiņvalsts Latvijas vēstniecību, lai pieteiktos balsošanai pa pastu, jo vēlēšanu dienā nebūšu Latvijā. Mūsu absurdā likumdošana pieļauj iespēj, ka nosacīti šmaucoties es varu nobalsot pa pastu izmantojot kādu ārvalsts vēstniecību un adresi ārzemēs, uz kurieni nosūtīs vēlēšanu dokumentus. Skaidrs, ka šis process prasīs gan laiku, gan līdzekļus un, skatoties uz tādiem jampapiņiem kā PP, nevaru saprasts, vai šāds mans personīgs ieguldījums (tikai viena balss) ir tā vērts, jo diezvai spēs ietekmēt procesu. :(

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Edīte Dancberga > mary75 07.09.2010. 14.45

    Vispār jau šī akcija izsmej vienu konrētu priekšvēlēšanu aspektu, neko vairāk, un tādā veidā norāda uz trūkumu (personību reklamēšanu darbu vietā) un cenšas to novērst (parādīt, ka tas nav vajadzīgs). No kurienes tādi agresīvi, apvainojoši vispārinājumi?

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    Tane-Dane > mary75 08.09.2010. 01.45

    Jā Dzeri, ar humora izjūtu te tiešām pavāji:)))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Dzintars Kalniņš > mary75 07.09.2010. 14.43

    uz kurieni brauci – LT vai EE? mani vienkārši nedaudz tracina tas, ka to visu varētu izdarīt arī tepat uz vietas, jo līdz pat 27.septembrim esmu šeit (vairāk vai mazāk). bet nē – likumdošana tādu iespēju neparedz!!!
    varbūt, ja ir vairāk tādu cilvēku, tad var kopā braukt un nobalsot? ;)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    dmitrijskripkins > mary75 08.09.2010. 08.35

    Bet ja šo visu uztver kā mākslas projektu? Kā akciju un instalāciju? Tad bilde mālējas pavisam cita. Šie puiši nebūt nav pirmie pasaulē, kas šādā veidā pievērš sabiedrības uzmanību kaut kādām problēmām. Tas ir veiksmīgs vai neveiksmīgs mēģinājums – cits jautājums. Taču būtībā es nedomāju, ka tur kāds mēģina ņirgāties. Tā ir forma, kādā var pateikt lietas. Zviedrija, Dānija, Lilbritānija ir pilnas ar šādām “mākslas” formām.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > mary75 07.09.2010. 14.39

    Man jau ir zīmogs pasē :) Ir vērts to darīt

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 07.09.2010. 14.54

    Un vai tad pēdējā partija drīkst smieties par visu, un par pēdējo partiju pasmieties vai pateikt ko neglaimojošu nedrīkst?
    Kur palikusi humora izjūta?

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    Dzintars Kalniņš > mary75 07.09.2010. 14.33

    pilnībā piekrītu – būtu smieklīgi, ja nebūtu tik traģiski!

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    marčiks > mary75 07.09.2010. 15.15

    Nevienam nevar liegt taisīt savu partiju, kaut vai nosaucot to par Zatlera truša partiju un pasludinot par vienīgo mērķi atrast Zatleram jaunu, piemērotu trusi. Laba parodija principā ir atbalstāma lieta. Taču PP problēma ir tā, ka tā ir “ne zivs, ne gaļa”. Kā parodija, manuprāt, visai neizdevusies, un man personīgi smiekli nenāk. Savukārt partijas programma, liekas, ir uztverama visai nopietni, ja vien, piemēram, PP solījumu aizstāvēt pensijas pret samazināšanu neuzskata par cinisku joku. Taču atkal – programma, būdama citādā ietvarā, satur tos pašus nekonkrētos, vispārīgos vai arī bezjēdzīgos un neīstenojamos solījumus, kas jau tādā vai citā formātā iekļauti dažādu “parasto” partiju programmās. PP patiesībā ir parodija pati par savas pastāvēšanas ideju.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

Edīte Dancberga 07.09.2010. 14.16

Savā ziņā pareizi. Jocīgi liekas, ka partijas sola konkrētus premjerus, lai gan premjeru izvēlas prezidents. Sanāk tā — vai nu partijas burtiski sola to, kā izpildi nevarēs kontrolēt, vai arī publiski atzīstas, ka prezidenta izvēli noteiks viņi, apejot Satversmi… bet nu var jau būt, ka es kaut ko esmu palaidis garām.

+12
-2
Atbildēt

1

    re_marx > Edīte Dancberga 07.09.2010. 18.02

    Ņu ņu, partijas var arī solīt tādas triviālas lietas, kā atļaut sēdēt zālājos, bet ja nav gana vietas atbalsta saeimā, tās pat to nevar izdarīt. Tas tā, par solījumiem kā tādiem.
    Pie lietas, prezidents var izvēlēties arī Jurčiku no Sūnu ciema, bet darīt to nav lielas jēgas, jo visdrīzāk neviena partija viņu neatbalstīs. Tāpēc partija jau laikus pasaka, kuru [parasti no sava vidus] tās atbalstīs. Un ja prezidents nav saspiedies vai ļoti gudrs, tad no partiju piedāvājuma viņš arī izvēlās.
    Un ne jau partijas saka, ka viņu cilvēks būs premjiers, cieti! (Nu labi, ir izņēmumi), tie ir kandidāti.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

markonimarkoni 07.09.2010. 14.27

Ja nebūtu pašas partijas un partijas saraksta, tad varētu arī pasmieties.
Bet tā kā ir 11.saraksts un saeimā ievēlētās partijas tik un tā vienojas par kādu no partiju izvirzītajiem premjeru kandidātiem (jo prezidents šā vai tā no zila gaisa premjera kandidātu nesagrābstīs), tad to varētu arī uzskatīt ne tikai par vēlētāju maldināšanu, bet zināmā mērā arī par vēlētāju kacināšanu un izsmiešanu.

+12
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu