Godmanis joprojām izmanto Iekšlietu ministrijas caurlaidi • IR.lv

Godmanis joprojām izmanto Iekšlietu ministrijas caurlaidi

31
Andrejs Terentjevs, F64

Eiroparlamentārieša auto ar īpašo zīmi logā novietots neatļautā vietā, novērojis ''Telegraf''

Bijušais iekšlietu ministrs un premjerministrs, tagad Eiroparlamenta deputāts Ivars Godmanis (LPP/LC) savu privāto automašīnu atstāj stāvēšanai neparedzētās vietās, logā ievietojot Iekšlietu ministrijas (IeM) darbinieka caurlaidi, pirmdien vēsta laikraksts "Telegraf".

Lai gan kopš 2007.gada Godmanim nav nekādas saistības ar IeM, viņa automašīnas logā redzamajai atbilstīga caurlaide parasti tiek izsniegta ministrijas darbiniekiem, kuri privāto transportu izmanto darba vajadzībām, avīzē rakstīto atreferē aģentūra LETA.

"Telegraf" novērojis, ka Godmaņa auto ar atļauju Nr.000011, kas izsniegta laika posmam no 2010.gada līdz 2012.gada 31.decembrim un ļauj stāvēt visās IeM iestāžu teritorijās, auto novietošanai neparedzētā vietā Elijas ielā, Rīgā, 6.septembrī trīs stundas bijis nolikts zem zīmes "Stāvēt aizliegts". Pa šo laiku tai garām braukušas gan Ceļu policijas ekipāžas, gan Pašvaldības policijas patruļas ar motocikliem. Beidzot kāda policijas patruļa automašīnu nofotografējusi un tā logā atstājusi dzelteno kvīti par 30 latu sodu.

Policists, kurš izrakstījis soda kvīti, ''Telegraf" sacījis, ka zinājis, ko soda. "Un jūs, žurnālisti, tad arī pakontrolējiet, lai viņš sodu samaksā, bet ieraksts par viņu lai pēc stundas nepazustu no servera. Pa daudzajiem gadiem policijā daudz kas ir piedzīvots," piekodinājusi amatpersona.

No biroju ēkas iznākušais Godmanis "Telegraf" skaidrojis, ka atbraucis palīdzēt veidot televīzijas raidījumu, bet automašīnu nav bijis, kur novietot. "Maksāšu 30 latus," teicis politiķis, piebilstot, ka rīkojies ''ne īpaši smuki''. Uz jautājumu par īpašo caurlaidi automašīnas logā Godmanis neskaidri atbildējis, ka nekādas caurlaides neesot. Tikmēr caurlaide no automašīnas paneļa jau bija pazudusi.

IeM Preses dienestā laikrakstam skaidrots, ka šādas caurlaides izsniedz ministrijas amatpersonām, kuras izmanto savu personīgo transportu darba vajadzībām, kā arī citu valsts iestāžu autotransportam un privātām personām, kas saistītas ar ministrijas struktūrām. Godmaņa pašreizējo saistību ar IeM Preses dienestā nevarēja izskaidrot.

Pašlaik izsniegtas 908 šādas caurlaides. Tās izsniedz ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone, kas ir Godmaņa dzīvesbiedre. Viņa Diena.lv skaidrojusi, ka Godmanim nav piešķirta IeM autostāvvietu caurlaide, taču viņš izmantojis pašas Pētersones caurlaidi, ko viņa, pirms tam braucot ar Godmaņa auto, tajā aizmirsusi.

“Vakar vienkārši biju aizmirsusi savu caurlaidi uz automašīnas paneļa, bet Godmaņa kungs, kurš Latvijā bija ieradies praktiski uz vienu dienu, todien to lietoja savām vajadzībām,” skaidro Pētersone. Godmaņa auto viņa izmantojot, lai nebūtu ikdienā jābrauc ar dienesta auto, tā ietaupoties valsts nauda.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) ''Telegraf" sacījusi, ka bijušajam iekšlietu ministram un ekspremjeram esot tiesības uz šādu caurlaidi. "Es uzskatu, ka viņš ar savu darbu to ir nopelnījis," pamato ministre. "Ja viņš samaksās piemēroto sodu, tā viņš atzīs savu pārkāpumu un par to atbildēs."

Ne bijušajam iekšlietu ministram Marekam Segliņam (TP), ne Jānim Ādamsonam (SC) šādas caurlaides neesot.

Komentāri (31)

andris902 07.09.2010. 12.20

…izrādās….ir arī godīgi un principiāli policisti…
…diemžēl, Lindas atbilde…galīgi garām!…privilēģiju saglabāšana kādam…rudiments no padomju laikiem… :))

+22
0
Atbildēt

0

Stanislav 07.09.2010. 12.54

Mūrnieces kundze! Būsim korekti! Uzrādiet normatīvo dokumentu, kas pieļauj šādu privilēģiju? Pats 10 gadus esmu bijis policists, bet neko tādu neesmu dzirdējis!

+16
0
Atbildēt

0

mxblack 07.09.2010. 12.22

Tas tikai vēlreiz pierāda gan Mūrnieces, gan Godmaņa godaprātu un cieņu pret pastāvošajiem, bieži viņu pašu izdotajiem likumiem. Viņiem taču ir īpašo personu un dievcilvēku statuss, viņi taču stāv augstu pāri citiem cilvēkiem, jo ir Latvijas politiķi. Vai tad viņiem nevajadzētu tieši otrādi, ne tikai pašiem skurpulozi ievērot likumus, bet arī būt par goda un morāles priekšzīmi. Diemžēl arī “Vienotība” atbalsta šādus Mūrnieces izlēcienus. Mēs vēl neesam aizmirsuši viņas Bauskas izlēcienu, ne viņas privāto vizināšanos uz skolu ar valsts mašīnu par valsts naudu. Viņa rīkojas kā tipisks padomju laiku partijas funkcionārs, kuram ir viss atļauts. Par ko lai balso? Vai par tādām mūrniecēm, vai godmaņiem? Es ceru ka “Vienotība” beidzot aizvāks to nekaunīgo Mūrnieci no politiskās skatuves. Citādi tā pazaudēs daudzus vēlētājus.

+13
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu