Beigusi pastāvēt "telšu komūna" pie valdības ēkas • IR.lv

Beigusi pastāvēt "telšu komūna" pie valdības ēkas

38
Gints Ivuškāns, F64

Teju gadu ilgā protesta akcija nav atrisinājusi visu dalībnieku problēmas

Sestdien gluži nemanāmi beigusies gandrīz gadu ilgusī protesta akcija pie Ministru kabineta ēkas, vēsta portāls ''Delfi". Tā ilgusi 279 dienas, liecina aģentūras LETA aprēķini. Ne visu protestētāju dzīves problēmas akcijas laikā atrisinātas.

Atsaucoties uz aculiecinieku teikto, ''Delfi'' ziņo, ka sestdien novākta vienīgā atlikusī pilsētiņas telts un visas mantas saliktas kartona kastē. Pēdējais "telšu pilsētiņas" protestētājs Juris Lapšinskis "pilsētiņā" nav uzturējies jau trīs dienas, jo nokļuvis slimnīcā.

Kā ziņots, protesta akciju iepretim Ministru kabineta ēkai pērn 30.novembrī sāka Gints Gaiķēns. Viņš pauda neapmierinātību ar valstī notiekošo un prasīja valdību steidzami risināt bezdarba problēmas. Vēlāk Gaiķēnam pakāpeniski pievienojās citi protestētāji, uz trotuāra Brīvības bulvārī izveidojot "telšu pilsētiņu".

Gaiķēns dabūja darbu Rīgas brīvostā pēc tam, kad mēģināja ar pacēlāju pacelties pie Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) logiem ar prasību piešķirt vienu no pirms vēlēšanām solītajām 50 000 darbavietu.

Vēl janvārī alejā nakšņoja ap 20 protestētāju, ik vakaru pie viņiem uz diskusijām ieradās pārdesmit cilvēku. Vēlāk "telšu pilsētiņā" pa nakti uzturējās tikai Lapšinskis, jo viņam neizdevās atrast ne darbu, ne arī dzīvesvietu. Dienā tur uzturējās arī divi viņa domubiedri – Grigorijs Fedjkins un Aleksandrs Ozols, kuri ir formulējuši astoņas prasības un priekšlikumus valdībai valsts ekonomiskās un sociālās situācijas uzlabošanai.

Naktī no 23. uz 24.jūliju Rīgas Pašvaldības policija aizvāca "telšu pilsētiņu", kas vairākus mēnešus atradās iepretim Ministru kabineta ēkai. Protestētāji nepadevās un atjaunoja teltis, regulāri uzturoties pilsētiņā līdz pat septembrim.

Komentāri (38)

Brīvdomātājkaķis 06.09.2010. 16.20

Karteejie Latvijas valsts iedzivotaji ko Dombrovska valdiba ir pazemojusi un noniecinajusi. Un parada to ka viniem neinterese cilveki bet Dombrovska un repses konolidesana

0
0
Atbildēt

0

Romāns Smirnovs 06.09.2010. 10.13

Man liekas, ka tā komūna beidz pastāvēt ar regularitāti reizi 2 mēnešos…

0
-1
Atbildēt

0

Ziemelnieks 05.09.2010. 19.38

Un šajā brīdī es saprotu, cik mazs, niecīgs un nevajadzīgs ir katrs šīs valsts iedzīvotājs. Kāpēc vispār cilvēkam būtu jāiziet ielās, lai cīnītos par savām tiesībām?

+3
-4
Atbildēt

2

    austrisv > Ziemelnieks 06.09.2010. 15.33

    Nu grūti jau būs bomžiem, jo būs jārūpējas pašiem par sevi , un nebūs vairs tādas publicitātes!!! katru vakaru TV ziņas sākās ar to, kā jūtas šie ievērojamie bomži! Un pārtikas pienesumi arī vairs nebūs!

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    gundega_heiberga > Ziemelnieks 05.09.2010. 20.37

    Neej ielās – paliek dzestrs !

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu