Šlesers: labākais premjers – kurš nevienam neklanās • IR.lv

Šlesers: labākais premjers – kurš nevienam neklanās

54
PLL līderis Ainārs Šlesers. Autors: Kaspars Krafts, F64

Teju 5% barjeru pārsniedzošās PLL līderis klāsta, ko ņems un ko neņems savā valdībā

Pēc vēlēšanām par premjerministru jākļūst tam, kurš nav gatavs klanīties ne Austrumiem, ne Rietumiem, tā intervijā laikrakstam ''Diena'' sestdien klāsta politiskās apvienības "Par labu Latviju" (PLL) premjera amata kandidāts Ainārs Šlesers.

Viņaprāt, pašreizējā valdība ir kļuvusi paklausīgu izpildītāju Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Pasaules Bankas rokās. ''Ja man būs tas gods vadīt valdību, tad es pirmajā tikšanās reizē ar starptautiskajiem aizdevējiem uzdošu jautājumu – vai jūsu mērķis vēl joprojām ir palīdzēt Latvijas valstij?'' saka Šlesers.

Jautāts, kāpēc ir tik pārliecināts, ka pēc vēlēšanām vadīs valdību, Šlesers skaidro: ''Lembergs pašlaik ir partneris Dombrovskim, un, ja ''zaļie zemnieki'' ir šajā valdībā, tad viņi nevar pretendēt uz valdības vadītāju. Runājot par ''Tēvzemi un Brīvību'', Zīle ērti jūtas Eiropas Parlamentā, un arī viņi atbalsta Dombrovski. Ja skatāmies uz opozīciju, tad es jau iepriekš esmu teicis, ka mums ar ''Saskaņas centru'' (SC) ir laba sadarbība Rīgas domē, bet SC tomēr ir problēma, ka viņi ir tāda krieviska partija. Ir pašvaldību līmenis, un ir jārespektē vēlētāju griba, bet nacionālajā līmenī premjeram ir jābūt tam, kurš nav gatavs klanīties ne uz Austrumiem, ne uz Rietumiem''.

Šlesers uzskata, ka tā būs SC izšķiršanās, vai strādāt viņa valdībā: ''Man ir bažas, ka viņi tomēr ir atradušies 20 gadus opozīcijā, viņi ir solījuši ļoti daudzas kreisas lietas, nevis izejot no krieviskā, bet izejot no tā, ka visiem visu. Lai veidotu nākamo valdību, būs nepieciešams runāt par to, kā mēs attīstīsim ekonomiku, un tur būs nepieciešami ļoti pragmatiski lēmumi. Un viens no tiem, kur mums ar SC būs domstarpības, ir progresīvais nodoklis. Mēs esam kategoriski pret šādu progresivitāti, jo mēs to redzam savādāk – izejot no bērnu skaita ģimenē. Mēs esam kategoriski pret to, ka pacelsim nodokļus bagātajiem.''

Šlesers apgalvo, ka neesot nekādas vienošanās ''ne ar SC, ne ar ''Vienotību'', ne ar ''zaļajiem zemniekiem''. ''Mēs redzam to, ka uzvaras gadījumā esam gatavi sadarboties ar to pašu ''Vienotību''. Es neredzu problēmu pat aicināt valdībā Valdi Dombrovski kā vienu no ministriem. Ja runa ir par SC, es domāju, ka viņiem atrašanās valdībā būtu ļoti reāla, bet es kategoriski neatbalstītu SC premjera kandidātu,'' deklarē politiķis.

Jau vēstīts, ka patlaban populārākās vēlētāju vidū ir SC un ''Vienotība''. Savukārt Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš nosauks valdības vadītāja vārdu pēc vēlēšanām, par vienu no galvenajiem kritērijiem atbilstīgam kandidātam minējis sadarbības turpināšanu ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Komentāri (54)

Marija 04.09.2010. 16.52

Jā jā, Ainār, mēs arī “esam kategoriski pret to, ka pacelsim nodokļus bagātajiem.” ;)
Pamēģinām vēlreiz visi kopā:
“Mēs esam kategoriski pret to, ka pacelsim nodokļus bagātajiem.”
Piedziedājums
trallallā trāllallā, bagātie nodokļus nemaksā!

Fiksi taisi augšā klipiņu un pa rādio tik visu laiku atskaņo!!!
Saderam, ka tiksi iekšā!

+32
0
Atbildēt

0

Anetū! 04.09.2010. 16.24

“Mēs esam kategoriski pret to, ka pacelsim nodokļus bagātajiem.”

opā.neko citu no ašistiem negaidu, bet vienalga patīkami apzināties, ka vismaz kāds latvijā pārstāv un aizstāv neaizsargātos miljonārus etc. (visi, kas ietilpst terminā “bagātie”) :]

savādāk nebūs, kas iepludina zaļos papīriņus partijas kasē.

personīgi man ir lielas aizdomas, ka Šlesera kungs sirgst ar narcisismu vai minhauzena sindromu.,gan jau pēc vēlēšanām varēs pateikt.

+27
-1
Atbildēt

2

    gumijkoks > Anetū! 04.09.2010. 17.54

    šitā sodība Latvijai ir par to, ka cilvēki negrib darbināt savas pelēkās šūniņas

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

    zita > Anetū! 04.09.2010. 16.40

    Es ļoti, ļoti ceru, ka pēc vēlēšanām šī seja vairs nerēgosies laikrakstos, portālos, TV. Nesaprotu, par kādiem grēkiem viņš & Co Latvjai uzsūtīts?

    +20
    -1
    Atbildēt

    0

andris902 04.09.2010. 19.27

…Šlesers labākais premjers?…pēc kura alkst latviešu tauta?…prātiņ, nāc mājās!!!… :))
..šodien satiku bijušo kolēģi, kuras puika vakar….par 10,- Ls rokasnaudas…bija nosēdināts uz telefonbalsošanu…darbiņš tīrs un kaulus nelauž!…tikai “jāizzvana” telekarte…pasākums veltīts sabiedriskā viedokļa veidošanai!…
…ja cukurgailīša kantoris nevar uzlikt telefonzvanu limitu…kā tas ir Domburšovā…tad šo pasākumu vajadzētu pieskaitīt partijas reklāmas kampaņas izdevumiem!…

+21
-1
Atbildēt

1

    austrisv > andris902 05.09.2010. 09.31

    Bet viņi taču tajā gailīššovā izgāzās tāpat! Pretinieki bija noskaitušies un , varēja jau iepriekš zināt, ka tā arī tie kremlini darīs!
    Es arī nepažēloju vismaz 1… ls, bet zvanīju, lai tas Šleserjūgends un viņa cietie veči nepriecājas vismaz TV ekrānā!
    Par maz tos Šleserjūgendus bija pie telefoniem salikuši!
    gailītis varēs atkal aicināt šitos večus, jo naudiņa ieplūda daudz! Īsts bizness pirms vēlēšanām!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu