Ziņu nav • IR.lv

Ziņu nav

5
Ilustrācija — Ivs Zenne

SOS nebija. Tikai tieši pirms gada, 2.septembrī, izsūtīta īsziņa par satelīttelefona bojājumu: «Šodien izslēdzās Iridium. Laikam samircis. Pažāvējām. Turpmāk bez panikas, ja nav sakaru.» Vēl pēc pāris stundām pienāca vietas koordinātas. Tālāk – klusums kā līdzens jūras horizonts, kuru jau gadu nepārtrauc itin nekas. Ne ziņas par trīs jūrnieku laimīgu atrašanos, ne visļaunāko aizdomu apstiprinājumi, ka katamarāna Kaupo otrais kuģojums apkārt pasaulei ir traģiski aprāvies Indijas okeāna dzelmē

Ja neskaita Kaupo radītāja un pirmā pasaules apceļojuma kapteiņa Valda Grenenberga-Grīnberga pēdējo vēlēšanos, lai viņa pelnus izkaisa pie leģendārā Horna raga Dienvidamerikā, nav neviena īpaša iemesla, kāpēc katamarāna komanda devās otrajā un, kā izrādās, liktenīgajā braucienā apkārt zemeslodei.

«Nolēmām doties un dodamies,» kapteinis Aleksandrs Popovs bija lakonisks neilgi pirms ceļa sākuma intervijā 2008.gada oktobrī izdevumam Subota, bet viņa dzīvesbiedre Svetlana Timofejeva atsmēja: «Rakstiet, ka bēgam no krīzes.»

Pāris kopā ar veco kapteini Valdi bija komandas kodols sekmīgajā Kaupo pasaules apceļojumā 1999.-2003.gadā. Otrajā braucienā tēva vietā stājās viņa dēls Aigars Grenenbergs-Grīnbergs. Ir tāds vārdiņš «velk», Aigars bez lieka patosa pirms diviem gadiem skaidroja lēmumu doties nepieredzētajā ceļā. Viņi izbrauca 2008.gada 1.novembrī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu