Stankevičs Lūgšanu brokastis vērtē pozitīvi • IR.lv

Stankevičs Lūgšanu brokastis vērtē pozitīvi

25
Kaspars Krafts, F64

Tur ir iespēja satikties, tā ir iespēja stāties dialogā, norāda baznīcas vadītājs

Jaunais Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs pozitīvi vērtē iniciatīvu organizēt Lūgšanu brokastis arī Latvijā, un arī pats tajās jau vairākkārt piedalījies.

Intervijā aģentūrai BNS viņš norādīja, ka pats Lūgšanu brokastīs piedalījies divas reizes, lai gan ne pēdējos gados. "Ideja nav slikta, jo tur ir iespēja satikties, tā ir iespēja stāties dialogā. Baznīca māca, ka dialogs ir viens no patiesības izzināšanas veidiem," paskaidroja Stankevičs.

Dialoga nozīmi viņš uzsvēra arī attiecībās ar citām konfesijām un reliģijām, sakot, ka katoļu "baznīca attiecas ar cieņu pret visām nopietnajām pasaules reliģijām".

Uz jautājumu, kāda ir viņa attieksme pret jaunajiem reliģiskajiem virzieniem, Stankevičs atbildēja: "Ja ir tāda nepieciešamība, es esmu gatavs sēsties pie viena galda un runāt ar visiem tiem, ar kuriem varam kopā kaut ko darīt mūsu valsts un sabiedrības labā."

"Ja runājam par sadarbību, tad pirmie sadarbības partneri nenoliedzami ir tradicionālās kristīgās konfesijas. Tālāk tā ir Latvijas sabiedrība kā tāda. Tostarp sekulārā sabiedrības daļa, arī viņi ir sadarbības partneri jeb pirmām kārtām sarunu partneri," norādīja arhibīskaps. Tomēr viņš nepieciešamības gadījumā esot gatavs sēsties pie sarunu galda arī ar citiem, "jo arī viņi ir daļa no mūsu sabiedrības".

"Noteikti man nav pieņemama tāda pieeja, ka kādu mēs nostumjam malā un pasakām: "Nē, jūs neko nenozīmējat, jūs esat nulle, jūs mums nepatīkat, un mēs ar jums vispār nerunāsim." Ir jārunā ar visiem, jācenšas saprast. Ja es redzu, ka kaut kas man viņu uzvedībā nav pieņemams, man ir visas iespējas viņiem to pateikt," sacīja Stankevičs.

Komentāri (25)

zita 01.09.2010. 11.53

Lūgšanu Brokastis neapšaubāmi ir pozitīvs pasākums. Diemžēl Latvijā pirmais, kas ienāk prātā, dzirdot par “Lūgšanu brokastīm”, ir sekta “Jaunā Paaudze”, Šleseriene, Pirmā Partja un citi tēli, kuri izraisa tikai ;loti negatīvas emocijas.

+6
-1
Atbildēt

0

Igors Daņiļēvičs 01.09.2010. 10.20

Stankevičs teiktais liecina par viņu kā nosvērtu un gudru cilvēku. Vēl pāragri spriest, bet, liekas, ka katoļu baznīca ar savu vadītāju var izrādīties veiksmīga dialogā ar sabiedrību nekā luteriskais Vanags.

+5
-1
Atbildēt

2

    Būtiskā vēsts šai ziņā ir Latvijas katoļu vadītāja teiktā doma “Baznīca māca, ka dialogs ir viens no patiesības izzināšanas veidiem,”.
    Tas ļauj domāt, ka viena no lielākajām Baznīcām Latvijā spēs uzrunāt cilvēkus plašāk, ārpus ierastajām, stingajām dogmām to visstīvākajās izpausmēs. Kristīgā ticība var dot sabiedrībai daudz, daudz vairāk nekā mēs Latvijā esam pieredzējuši. Tās vadītāji līdz šim ir bijuši daudz par maz uzrunājoši, vairāk koncentrējas uz noliegumu un konfrontāciju. Reizēm likās, ka vienīgais par ko baznīctēvi spēj runāt ir homoseksuālisms.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Guncītis > Igors Daņiļēvičs 01.09.2010. 14.24

    viņš arī ļedjajeva kantori vērtē pozitīvi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

mxblack 01.09.2010. 11.36

Stankēvičs sevi parāda kā ļoti loģisku un demokrātisku gan cilvēku, gan amatpersonu. Kaut tādu Latvijā mums būtu vairāk visās jomās. Te nav ne smakas no liekulības vai bezgodīgas divkosības. Varbūt ar laiku tādi būs arī lielākā daļa mūsu politiķu. Uz to mums ir jāiet, jo daudz kas ir atkarīgs tieši šodien no mums. Mēs nedrīksam atbalstīt nevienu sasmērējušos un melīgu “āža kāju”.

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu